Conrad återigen sponsor för Delft Hyperloop

Även i år är vi som Conrad stolta partner till Delft Hyperloop. Vi stöder Delft Hyperloop med produkter från vår webbplats. Delvis tack vare dessa produkter kan teamet arbeta mycket hårt för att utveckla den senaste hyperloopen. Vi är glada att vi kan hjälpa Delft Hyperloop på detta sätt.

Hyperloop är en ny form av transport där en kapsel flyter genom ett vakuumrör som drivs av magneter. Detta innebär att det inte finns något rull- eller luftmotstånd och att den kan nå hastigheter på upp till 1 000 km/h. Detta möjliggör snabba och energieffektiva resor. Som ett dreamteam från TU Delft har de varje år sedan 2016 arbetat på en prototyp av hyperloop, med vilken de tävlar med studentteam från hela världen. På så sätt använder de ny teknik och kunskap för att stimulera utvecklingen av ett hyperloop-nätverk.

Förra året vann det sjätte Delft Hyperloop-laget Complete Pod Design Award under European Hyperloop Week. I år tar det sjunde laget också avgörande och utmanande steg för att utveckla tekniken och gå mot segern igen. För första gången planerar laget att sväva helt och hållet, vilket eliminerar all kontakt med banan. Dessutom skapar laget ett helt nytt framdrivningssystem som aldrig tidigare har tillverkats i världen i den här skalan. Detta framdrivningssystem sitter på kapseln, vilket gör infrastrukturen mycket enklare och därmed mer tillämpbar i stor skala. Eftersom detta nya framdrivningssystem sitter på kapseln måste man också utveckla ett nytt kylsystem som fungerar i vakuum.

Delft Hyperloop består i år av 41 motiverade studenter som arbetar för att uppnå ovanstående mål. Conrad är stolta att få vara med och hjälpa dessa studenter i denna strävan genom att förse dem med olika material och delar.