Fram till nyligen har många nog fått svaret från sin arbetsgivare att arbeta hemifrån inte fungerar. Man skulle då arbeta färre timmar och produktiviteten skulle minska. Nu verkar det som om det fungerar bra för de flesta och att man ofta är ännu mer effektiva hemma. Detta har kanske skapat möjlighet för fler att i framtiden kunna arbeta mer hemifrån. Det är därför hög tid att skapa en bra arbetsmiljö hemma.

  

Arbeta hemmma

Förutom dator och skärm är en snabb och stabil internetanslutning avgörande. En bättre nätverksrouter är en bra investering. Moderna routrar kan styra internetanvändningen, så att du har full bandbredd när du behöver det. Med det ökande antalet enheter på hemmakontoret ökar behovet av kablar och adaptrar. Om du inte vill ha för mycket sladdar kan du använda WiFi istället.

  

Organisera din arbetsplats ordentligt

Det du behöver för att kunna arbeta ordentligt är individuellt. Oavsett om det är en stationär dator eller en bärbar dator, kan två skärmar förenkla arbetet och öka din produktivitet. Om du arbetar långa timmar vid datorn, rekommenderas starkt en ergonomisk mus och tangentbord. Medan många föredrar ett papperslöst kontor är en gedigen multifunktionsskrivare ett måste för alla hemmakontor.

  

Bli sedd och hörd

Medan bärbara datorer vanligtvis har en integrerad webbkamera, ger en clipp-webbkamera betydligt bättre videokvalitet. Brusfritt ljud är lika viktigt. En mikrofon av hög kvalitet är särskilt lämplig för detta. Ett trådlöst headset ger dig frihet så att du kan röra dig i rummet. Sist men inte minst, var uppmärksam på att pausa då och då för att undvik huvudvärk.

Presentera din produkt

Vill du demonstrera din senaste produkt och ha en livesändning för din kund? En kamera med HDMI- eller SDI-utgång är lämplig för en högkvalitativ bild. För att slutföra installationen behöver du, förutom programvara för streamig, en video graber (även kallad capture card).

  

Säkerhet

Om du arbetar hemifrån bör du tänka på säkerhet. Detta innebär säker drift av dina enheter samt ansvarsfull hantering av företagsdata. Elektriska enheter kan skyddas med en UPS. Vid strömavbrott har du då tillräckligt med tid att spara ditt arbete och stänga av datorn.

Det är inte utan anledning att data kallas råmaterialet från 2000-talet. Skyddet är därför desto viktigare. Med en NAS-server ser du till att dina data lagras säkert. Om du använder en VPN, ett antivirus och en stationär brandvägg kan du skydda dig mot nätverkshot.

  

Planering och presentation

Planering och presentation blir allt mer digital. Den nödvändiga utrustningen inkluderar en projektor, skärm, dator och laserpekare.

Med digital skyltning kan du göra entrén till din butik eller ditt skyltfönster mer intressant. Interaktiva erbjudanden säkerställer att dina kunder dröjer sig kvar.

  

Bättre möten

Den som organiserar digitala möten och konferenser sparar inte bara resekostnader, utan blir också mer flexibel och sparar tid. Med konferenskameror kan du få alla deltagare i bild och visa dina konversationspartners en bild av hög kvalitet. En konferenstelefon är ett måste för riktigt bra ljud.

  

Kontorsmöbler

Var uppmärksam på ergonomi när du skapar din arbetsplats. En stol med justerbar rygg rekommenderas samt ett höj- och sänkbart skrivbord. Olika studier visar att användningen av höj- och sänkbara bord främjar produktivitet, koncentration och hälsan!