Gör lärande spännande! Inspirera med innovativ mätteknik

Välutrustade klassrum och fungerande utrustning är grundläggande krav för att man ska kunna främja kunskaperna i naturvetenskap och teknik på ett specifikt sätt. Vårt breda utbud av mätverktyg erbjuder den senaste tekniken för skolverkstäder, laboratorier och arbetsrum. Som utbildningsinstitution drar du nytta av ett individuellt samarbete med utvalda leverantörer och köper dina produkter till ett förmånligt pris - för snabb och enkel upphandling från en plattform.

✔ Chauvin Arnoux
✔ Rohde & Schwarz
✔ Benning
✔ Rabatter för skolor
✔ Tjänster

Chauvin Arnoux: Partner för mätteknik inom utbildning

 

Utbildning är ett mycket viktigt ämne för Chauvin Arnoux. För att fördjupa och befästa de teoretiska kunskaperna är praktiska färdigheter och metrologiska kontroller av elektriska system viktiga. Snabb inlärning, förståelse, utvärdering av mätresultat och säker hantering av mätteknik är ett viktigt fokus i dagens utbildning. Stödet för yrkesutbildning i det egna företaget gör det möjligt att förbereda sig målinriktat för framtida uppgifter i företaget.

 

MX 1 analog multimeter och C.A 5003 används ofta för att lära sig att mäta på rätt sätt. Rätt inställning för mätningen och korrekt avläsning av mätvärdena står i fokus för utbildningen. Dessutom med en ökad säkerhet. Inte ens i ohmmeter-funktionen skadar det multimeteret att applicera spänningar på upp till 400 Veff. Du får också ett akustiskt larm i ohmmeter-funktionen om en växelspänning från nätet uppmäts. Dubbel isolering upp till 1500 V och våra SECUR'X-uttag för mätledningarna kompletterar hela paketet. Om multimetern även används i CAT IV-system eller om en likströmsmätning upp till 15 A krävs är C.A 5003 rätt val.

Mätningar i distributioner måste ofta utföras på modulära terminaler för DIN-skenor. Med dessa nya testprober är en mätning på 2 mm klämmor inga problem.

R&S®RTC1000 och R&S®RTB2000 Rohde & Schwarz Oscilloskop för utbildningsinstitutioner

Rohde&Schwarz har årtionden av erfarenhet av att utveckla innovativa, marknadsledande mättekniska lösningar som kännetecknas av hög kvalitet, precision och kompatibilitet. Företaget använder sin omfattande tekniska know-how för att stödja universitet och hjälpa till att forma framtiden - eftersom förstklassig utrustning inspirerar studenterna att uppnå optimala resultat.

Fördelar med EDU-utgåvan från Rohde & Schwarz:

  • Tillgängliga oscilloskopmodeller: R&S®RTC1002, R&S®RTB2002 och R&S®RTB2004
  • 30-50 % högre besparingar jämfört med vanliga rabatter vid inköp av utbildningsutrustning.
  • EDU-oscilloskopalternativ: arbiträr funktionsgenerator, mönstergenerator, seriell utlösning och avkodning (T&D) för I2C, SPI, UART/RS-232/RS-422/ RS-485, CAN och LIN.
  • Dessutom för R&S®RTB2002 och R&S®RTB2004: Historik och segmenterat minne samt frekvensresponsanalys (Bode-plot).

Lösningar för utbildningsmarknaden ›

Produkter

Logga in med ditt företagskonto för att beställa produkterna

Test-, mät- och säkerhetsutrustning från BENNING

 

Kvalitet för industri, hantverk och utbildning Innovativ utveckling och konsekvent tillverkningskvalitet har gjort BENNINGs produkter internationellt kända. Design och utförande bygger på professionella användares krav. BENNING erbjuder ett omfattande sortiment av VDE-mätinstrument, spänningstestare, andra testinstrument, multimetrar och strömtänger.

BENNING ST 760+ / ST 755+ / ST 725 / ST 710 apparattesterna kan användas för att utföra säkerhets- och upprepningstester på elektriska apparater i enlighet med standarderna DIN VDE 0701-0702, DIN EN 62353 (VDE 0751-1), DIN EN 60974-4 (VDE 0544-4) och DGUV regel 3 för att utföra dem på ett säkert och tidsbesparande sätt. Mätadaptrar som BENNING MA 4 stöder standardkonform testning av 3-fasutrustning med CEE-kontakt.

Produkter

VDE 0100 Testutrustning och installationstestare

Installationstestarna BENNING IT 130 / IT 115 / IT 105 och mätanordningen för isoleringsmotstånd och låg resistans BENNING IT 101 används för säkerhetstestning av elektriska lågspänningssystem i enlighet med standarden DIN VDE 0100/0105 (IEC 60364). Jordningsklämman BENNING CM E1 kan användas för att utföra snabba, säkra och pinnfria mätningar. BENNING EV 3-2 är en mätadapter som är lämplig för BENNING IT 130, särskilt för testning av e-laddningsstationer.

Mätutrustningarna för solceller

BENNING erbjuder ett sortiment av mätinstrument och tillbehör för driftsättning och upprepade tester samt bedömning av prestanda för nätanslutna solcellssystem i enlighet med DIN EN 62446 (VDE 0126-23) och DIN EN 61829 (VDE 0126-24). (BENNING PV 1-1 / PV 2 / PV 3 / SUN 2 / SOLAR Manager). Med mätutrustningarna BENNING CM 10-PV och BENNING MM 10-PV kan exakta och säkra mätningar göras på solcellssystem med 1500 V-teknik.

Tester för spänning, kontinuitet och fasföljd

DUSPOL®- och DUTEST®-sortimentet är avsett för provning av spänning, fas, polaritet, roterande fältriktning, kontinuitet och halvledare.

Digitala multimetrar och digitala strömtänger

Utbudet av apparater erbjuder en optimal lösning för alla krav och ändamål. Högkvalitativ utrustning för industri och hantverk, med många grundfunktioner, exakt sann effektiv mätmetod (TRUE RMS) och hög mätkategori upp till CAT IV. För exakta och säkra mätningar på solcellssystem med 1500 V-teknik samt för krävande mätuppgifter finns även mätutrustningar med datalogger, Bluetooth®, gratis PC-programvara och iOS/Android-app.

Samarbete med utvalda leverantörer

Genom vårt individuella samarbete med utvalda leverantörer kan du som utbildningsinstitution köpa dina produkter till ett absolut förmånligt pris. Vi erbjuder dig ett urval av produkter som är särskilt lämpade för denna sektor och som främjar utbildning och fortbildning.

Du kan se din personliga rabatt på alla rabatterade artiklar i Conrad-sortimentet med ert inlogg.

Mer information ›