Strömtang Benning CM 1-4

Perfekta kombinationen av en TRUE RMS strömtång och en spänningsmätare

Strömtången BENNING CM 1-4 gör det möjligt för elinstallatörer att mäta spänningen med endast en hand, med hjälp av den effektiva mätmetoden TRUE RMS i jordade eluttag.

Med den nya strömtången BENNING CM 1-4 breddar Conrad Elektronik sitt sortiment av professionell mät- och testteknik för elinstallatörer och servicetekniker. Från och med nu kan man dra fördel av de viktigaste mätfunktionerna och egenskaperna hos en TRUE RMS-strömtång och spänningsmätare. Den öppna strömtången möjliggör en smidig anslutning till antingen en fas eller ett strömförande eluttag. Testproberna kan förvaras på tångens baksida och de är utformade för att säkerställa en direkt och snabb spänningsmätning av jordade eluttag.

Icke-linjär belastning, som till exempel motorer med justerbar hastighet, drivenheter eller nätaggregat för kontorsutrustning och LED-lampor, genererar en reaktiv effekt i nätverket. Detta kan leda till felaktigheter i de genomsnittsmätningar (root, mean, square, RMS) som många multimetrar och strömtänger använder sig av. I många miljöer – särskilt i industrimiljöer – räcker inte detta. I stället behövs faktiska, effektiva växelströmsvärden. Därför använder strömtången Benning CM 1-4 den moderna mätmetoden TRUE RMS och levererar därmed noggranna mätresultat, oavsett om signalformen på strömmen är sinusformad eller förvrängd.

"BENNING CM 1-4 är en mycket kompakt, funktionell och öppen strömtång till mätområdena CAT IV 600 V och CAT III 1000 V, och den har också många av de egenskaper som man förväntar sig av en tvåpolig spänningsmätare." förklarar Tobias Enck från Benning. Verktygen möjliggör strömmätningar på upp till 200 A AC med den öppna strömtången samt spänningsmätningar på upp till 1000 V AC/DC. De 7 LED-spänningsnivåerna stöder vad LC-displayen visar. Här kan den akustiska signalen avaktiveras manuellt. Vid spänningsmätningar på över 50 V krävs inget extra batteri. Därutöver möjliggör strömtången även fas- och kontinuitetsmätning och kan visa riktningen på fassekvensen.  

"Bennings produkter präglas av innovation och hög kvalitet. Vi är otroligt glada över att kunna erbjuda strömtången BENNING CM 1-4 i vårt sortiment. Detta ger yrkesfolk möjlighet att välja en annan och mera optimal samt tidsbesparande lösning för spänningsmätning." säger Susanne Storch, produktchef på Conrad Electronic.