Identifiera enkelt fel i maskiner och anläggningar med Fluke

Med värmekamerorna TiS20+ och TiS60+ kan man registrera fel i anläggningar och maskinen innan det uppstår problem.

  • Enkel användning som sparar både tid och pengar 

  • Lämplig för daglig användning under hårda driftsförhållanden 

  • Temperaturer i intervallet -20°C till +400°C kan mätas utan beröring

 

Conrad utökar sitt sortiment inom mät- och testteknik med värmekamerorna TiS20+ och TiS60+ från Flukes kärnsortiment inom professionell elektroteknik. 

"Vi har valt att ta in värmekamerorna TiS20+ och TiS60+ från Fluke i vårt test- och mätsortiment för att användare som arbetar med professionell elektroteknik ska kunna synliggöra de saker som döljs för det mänskliga ögat och upptäcka problem som inte kan spåras med konventionella mätinstrument," säger Kilian Braun, Senior Expert Product Management hos Conrad Electronic.

”I utvecklingen av de två bärbara enheterna har fokus varit på både enkel och tidsbesparande drift. Elektriker inom hantverkshandeln, VVS- och kylsystemtekniker, samt underhålls- och servicetekniker, kan till exempel ta värmebilder av motorer eller anordningar i styrskåp, med en knapptryckning. Således kan du utföra mätningen både snabbt, lätt, enkelt och kostnadseffektivt", förklarar Stefan Kohler, försäljningschef Wholesale DE+AT på Fluke.

Tack vare den praktiska enhandsanvändningen och den intuitiva bruksanvisningen krävs ingen särskild utbildning i mätningar med värmekamerorna TiS20+ och TiS60+. Användaren pekar helt enkelt och fokuserar enheten på önskad mätpunkt. Kameran ställer automatiskt in temperaturområdet på ett sådant sätt att en informativ, tvådimensionell bild av temperaturfördelningen skapas. Om du trycker på avtryckaren sparas bilden med de tillhörande uppmätta värdena. Den medföljande programvaran kan användas för att ändra nyckelparametrar för att optimera bilden och framhäva detaljer.

Den infraröda tekniken IR Fusion™ – utvecklad av Fluke – förenklar mätningsprocessen genom att visa en termisk bild på touchskärmen, så att användaren kan se eventuella fel och var dessa är placerade, innan det uppstår ett problem. Upplösningsgraden kan lätt justeras genom att flytta fingret över kamerans skärm. 

Tack vare Fluke Connect® Asset Tagging som automatiskt lagrar termiska bildfiler, behöver användarna av värmekameror inte längre spendera tid vid datorn för att sortera bilder eller flytta eller byta namn på filer och lägga i olika mappar. Det räcker att scanna QR- eller streckkoden på systemet och registrera värmebilderna med datum och tidsstämpel. Mjukvaran sorterar därefter automatiskt värmebilderna efter enheter eller system. 

Med TiS20+ är det möjligt att göra mätningar i temperaturområdet -20°C till +150°C med en noggrannhet på ± 2°C. Värmebildens upplösning är 120 × 90 (10 800 bildpunkter). TiS60+ är utformad för temperaturområdet -20°C till +400°C och erbjuder en upplösning på 320 x 240 pixlar (76 800 pixlar).

TiS60+ ger den nödvändiga upplösningen ett fast fokus, så att användarna kan ta bilder av hög kvalitet från ett längre avstånd, även om de har lite erfarenhet av termografi, eller om kameran används av personer som har olika erfarenhetsnivåer inom termografi. Med TiS60+ får användarna allt de behöver för att bestämma grundläggande värden för sina enheter och system, och de kan skapa program för förebyggande underhåll och standardarbete. Fluke Connect™ Desktop-mjukvaran gör det möjligt att skapa professionella rapporter på några få minuter samt skapa en komplett radiometrisk datainsamling för specifika underhållsprogram.  

Bägge enheter har en 8,9 cm LCD-skärm, är stänksäker och dammtät i enlighet med IP54, samt har en robust design och är lämplig för vardagsbruk.