Framtidsinriktad undervisning och lärande? Smart teknik för utbildning.

Välutrustade klassrum och fungerande utrustning är viktiga förutsättningar för att lära ut vetenskapligt och tekniskt innehåll. Snabbt lärande, förståelse och utvärdering av mätresultat samt säker hantering av mätteknik är viktiga fokuspunkter i dagens utbildning.

Förutom grundläggande mätutrustning med multimetrar och oscilloskop erbjuder vårt sortiment för skolor och utbildningar den senaste och speciella tekniken för övningsrum, laboratorier och verkstäder inom områdena analog och digital mätteknik, strömförsörjning och verktyg. Varumärket VOLTCRAFT är särskilt värt att nämna med sin perfekta kombination av kvalitet och prisvärdhet.   

BENNING-mätningsteknik. Säker, pålitlig och kraftfull.

Studenterna utbildas till experter när de redan under utbildningen får lära sig hur man hanterar mätteknik och bestämmelser och hur man tolkar resultaten. Yrkesverksamma har arbetat med kvalitetsprodukter från BENNING i årtionden och känner till deras tillförlitlighet och säkerhet.

Det finns ett brett utbud av digitala multimetrar och strömtänger för noggrann mätning av elektriska storheter. Professionell testning av bärbar utrustning enligt VDE 0701, 0702, 0751-1 eller 0544-4 kan göras med moderna utrustningstestare.

Förutom testning av installationer är testning av e-laddningsstationer (wallboxar) ett av de senaste kraven på modern testteknik. Testare för solcellsanläggningar och karakteristiska mätinstrument används för att testa solcellsanläggningar i enlighet med standarderna.

BENNING erbjuder rationella lösningar inom många områden av test- och mätteknik.

Automatiserade individuella mätningar - en knapptryckning, 8 mätresultat. 

Auto Sequence® installationstestaren BENNING IT 200 är idealisk för rationell testning och dokumentation av elektriska installationer och laddningsstationer för elfordon (väggboxar) i laddningsläge 3.

   

Rohde & Schwarz: Bestämning av ström- och spänningsegenskaper med oscilloskopet

Komponenttestare gör det lättare att analysera signalegenskaperna hos aktiva och passiva komponenter. Utvecklare kan snabbt kontrollera en komponents funktionalitet, medan studenter kan tillämpa och verifiera sina teoretiska kunskaper i praktiken.

R&S®RTC1000 oscilloskop

Med den integrerade komponenttestern kan R&S®RTC1000-oscilloskopet användas universellt. De består av en signalgenerator som ger en 50 Hz eller 200 Hz sinussignal med definierad amplitud (max. 9 V) och begränsad ström för mätobjektet. I detta läge digitaliserar oscilloskopen de komponentinfluerade signalerna genom A/D-omvandlaren och visar strömvågformen mot spänningen.

R&S®RTC1000-oscilloskopen erbjuder åtta fullfjädrade digitala ingångar, valfria trigger- och avkodningsfunktioner, omfattande mätfunktioner och en kraftfull FFT-funktion.

Fig. 1: I-V-kurva för ett motstånd på 2,1 kΩ.
 

Fig. 2: I-V-karaktäristik för ett 110-Ω-motstånds.                                                                                     

Fig. 3: I-V-egenskaper för en 0,1μF-kondensator under spänning med en 50 Hz-signal

Fig. 4: I-V-kurva för 0,1μF-kondensatorn från bild 3, men med excitation av en 200 Hz-signal.

Fig. 5 I-V-egenskaper för en Si-diod.
 

Fig. 6: Karakteristisk kurva för en Zenerdiod med en genombrottsspänning på cirka 5 V.

   

PHYWE - Utmärkt digital utbildning

Utbildningen har förändrats, oavsett om det handlar om klassrumsutbildning, distansutbildning eller praktisk utbildning. Digitaliseringen har blivit en viktig del av vårt dagliga liv, och det gäller även våra skolor. Olika bidrag har skapats för att skolutbildningen ska hålla jämna steg med tiden. Men enbart finansiering räcker inte, det behövs praktiska lösningar och helhetslösningar för det digitala. PHYWE:s helhetslösning består av olika byggstenar (experimentuppsättningar, sensorteknik, programvara och visningsenheter) som kan kombineras individuellt beroende på ämnet. Gemensamt för dem är den direkta hänvisningen till läroplanen och garantin för en enkel, progressiv och tidsbesparande undervisning.

   

Produkter natur og teknologi

 

Fysikprodukter

Kemiske produkter

Biologiske produkter

40 år med VOLTCRAFT - Mätteknik för utbildning och yrkesutbildning

Många ungdomar väljer en teknisk utbildning. Det finns fortfarande en stor efterfrågan på tekniska yrken. Säkerhet under utbildningen är en viktig egenskap som mättekniken måste uppfylla. Mätteknik från VOLTCRAFT är utrustad med innovativa säkerhetsfunktioner, särskilt multimeterserien VC-200 från VOLTCRAFT är värd att nämna. En navigator för mätprotokoll och ett batterifack som inte kan öppnas när mätsladdarna är anslutna är bara små aspekter som gör denna multimeterserie till en av de säkraste multimeterna under utbildning.

Exakta lösningar som är anpassade till praktiska behov och innovativ utveckling för användarvänlig drift gör att produkterna kan användas effektivt. Så att du kan koncentrera dig på din utbildning.

Relaterade ämnen

Märken

Detta kan vara intressant

Rabatter för utbildningsinstitutioner

Förutom ett attraktivt rabattsystem baserat på föregående års inköpsvolym erbjuder vi även utbildningsinstitutioner särskilda utbildningsrabatter på varje beställning.

Från STEM-utbildning till professionell laboratorieutrustning.

Intuitiv, högkvalitativ och tillförlitlig utrustning är avgörande för framgångsrika projekt inom utbildning, undervisning och forskning. Med ett brett utbud av produkter för STEM-utbildning, 3D-skrivare, verktyg och högkvalitativa mätinstrument erbjuder Conrad Sourcing Platform allt du behöver.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad och ta del av många förmåner.