Köpt oftast

  Meest gekocht

  Högst betygsatta produkter

  Best beoordeelde producten

  Rådgivare

  Texten nedan är maskinöversatt från tysk originaltext.

  Med nätenheter och nätdelar ansluter du dina elektroniska enheter säkert till elnätet

  • Was nätenheter och nätenheter?

  • Vilka nätenheter och nätdelar finns det?

  • Vad bör man tänka på när du köper nätenheter och nätenheter?

  • FAQs: Viktiga frågor om nätenheter och nätenheter

  • Sammanfattning: Så hittar du rätt nätenheter och nätdelar

  Was nätenheter och nätdelar?

  Nätenheter resp. nätenhet förser en enhet med energi. En nätadapter behövs alltid när en enhet måste anslutas till elnätet, vilket kräver en annan spänning. Nätenheter finns för likspänning, växelspänning och konstant ström som switchade nätenheter, men även som transformatordelar och kondensatornätenheter. Med nätenheter och nätadaptrar kan du säkra och enkelt få strömförsörjning från olika elektroniska enheter, både när du är ute och är hemma eller i professionell drift.

  Vilka nätenheter och nätdelar finns det?

  DC/DC-omvandlare, växelriktare

  En växelriktare används för att konvertera ingångsspänningen till växelström. Det finns växelriktare för inbyggnad, men även växelriktare för cigarettändare. Speciella DC/DC-biladapter möjliggör anslutning av strömdrivna apparater i ett motorfordon. Det finns också prestanda-sinusgeneratorer för professionell användning som är särskilt lämpliga inom det medicinska området.

  Laboratorie-, förbikopplingstransformatorer

  Med laboratorie-, förbikopplingstransformatorer kan elektroniska apparater anslutas till ett elnät med en annan spänning. Laboratorie-, förbikopplingstransformatorer gör det möjligt att till exempel ansluta amerikanska enheter i det tyska elnätet. Här finns inställbara isolertransformatorer samt isolertransformatorer med fast spänning.

  Nätenheter, USB-laddare

  USB-laddare är oumbärliga i hushållet. Med USB-laddare kan olika elektroniska enheter som smartphones, surfplattor och bärbara datorer anslutas till elnätet och på så sätt försörjas med ström.

  UPS-enheter

  UPS-enheter kan garantera en avbrottsfri strömförsörjning under en bestämd tidsperiod vid strömavbrott eller spänningsavbrott. Den används till exempel på kontor som överspänningsskydd för multimediaenheter och används också inom professionella områden som till exempel vid ledningscentraler eller datacenter.

  Nätenheter till inbyggnads- och DIN-skena

  För att montera nätenheter och nätenheter i andra komponenter behövs nätenheter för montering och din-skenemontering. Dessa kan användas på många olika sätt och kan enkelt fästas i t.ex. fördelningsboxar eller kopplingsskåp.

  Laboratorienätenheter

  För utbildning, i hobbyverkstäder och även i professionella anläggningar används laboratorienätenheter. De finns i många versioner och används gärna för serviceområdet. Laboratorienätenheter är särskilt överbelastnings- och kortslutningssäkra. Strömbegränsningen kan antingen ställas in eller ställas in.

  Växelspänningsställare

  En Växelspänningsregulator har en steglöst inställbar handdimmer eller potentiometer och möjliggör en exakt inställning av utgångsspänningen. Med en växelspänningsställare kan du ansluta strålkastare, värmeapparater eller andra elapparater till elnätet med rätt utgångsspänning.

  Vad bör man tänka på när du köper nätenheter och nätdelar?

  Vad bör man tänka på när du köper nätenheter och nätenheter?

  Nätenheter och nätdelar finns för ett brett användningsområde. Därför måste följande frågor besvaras före köpet:

  • Krävs en inställbar eller fast utgångsspänning?
  • Måste en avbrottsfri strömförsörjning garanteras?
  • Är mobil användning eller montering i ett element planerad?
  • Måste elektroniska laster kunna införas?
    

  Generellt skall följande beaktas vid köp av nätenheter och nätdelar:
   

  • Beakta ingångsspänning och utgångsspänning för nätenhet/nätenhet       
  • Energibehov för elektroniska apparater som ska anslutas till nätenhet/nätenhet
  • Kontrollera vilka uttag som behövs
  • Låg strömförbrukning i viloläge 

  Vårt praxistipp: Överspänningsskydd

  Överspänning kan leda till skador på elektroniska apparater. Säkra därför dina multimediaenheter som datorer, skrivare eller TV-apparater med överspänningsskydd och skydda dig mot en eventuell störning i elnätet som kan uppstå genom blixtnedslag. På så sätt kan man enkelt förhindra dataförluster och skador.

     

  FAQs: Viktiga frågor om nätenheter och nätenheter?

  Hur kan ICH förse min bärbara dator med ström på resan?

  När du är på resande fot kan du ansluta din bärbara dator med en växelriktare för cigarettändaruttaget till din bil och förse den med ström. Genom växelriktaren får din bärbara dator ström via ett bilbatteri, så att du alltid har strömförsörjning.

  Hur kan ICH på semestern säkert ansluta sina elektroniska apparater till elnätet?

  Med en passande förkopplad transformator kan du på semestern ansluta dina elektroniska apparater till elnätet. Förbikopplingstransformatorer för alla vanliga ingångs- och utgångsspänningar, så att rätt spänningsomvandlare står till förfogande för alla behov.

  Hur kan du kontrollera nätenheter och nätenheter?

  Med elektroniska laster kan nätenheter och nätenheter kontrolleras och en exakt börvärdesinställning kan göras. Elektroniska laster genererar också en stor mängd spänning och ström. De används som elsänka och används som ersättning för konventionella lastmotstånd.

  Sammanfattning: Så hittar du rätt nätenheter och nätdelar

  Oavsett om det gäller hobbyverkstaden, för industridrift, för hemmet eller på resan: Nätenheter och nätdelar för alla användningsområden.

  När du väljer passande nätenhet/nätenhet bör man därför först fastställa för vilka ändamål nätenheten ska användas och vilka elektroniska apparater som ska anslutas. På så sätt kan den nödvändiga ingångs- och utgångsspänningen visas. Med en Växelspänningsregulator kan du dessutom steglöst ställa in utgångsspänningen. Om nätenheten ska monteras behövs en nätenhet för inbyggnad eller din-skenor. För användning på resan kan du förse dina elektroniska apparater, t.ex. tv eller fön, med ström med en växelriktare. För professionella användningsområden som i laboratorier eller för utbildning finns det förbikopplings-transformatorer och laboratorienätenheter. För att strömförsörjningen ska vara avbrottsfri, kan du använda UPS-enheter och på så sätt motverka eventuella störningar i strömförsörjningen.