Hur kan du på ett enkelt sätt spara energi?

Energibesparingar är ett hett ämne. Med enkla insatser och justeringar kan du snabbt spara pengar, både hemma och i ditt företag. Särskilt för gamla byggnader finns det mycket att vinna, särskilt nu när energipriserna skjuter i höjden. Vi vill ge dig några tips om hur du snabbt och effektivt kan spara energi.

Förbättra isoleringen av dina lokaler på ett enkelt sätt

Ett effektivt sätt att spara på energiförbrukningen är att förbättra isoleringen av ditt hem eller din företagslokal. En stor investering i vägg- och takisolering kan lätt betala sig självt på några år, men du kan också förbättra isoleringen av din fastighet med billigare medel. Du kan till exempel använda folie och tejp för att täppa till läckande springor och lägga till ett extra lager isolering på enkelglasfönster. Du kan inte få en snabbare avkastning på denna lilla investering!

Kartlägg din energiförbrukning och spara penga

Det bästa sättet att få en lägre energiräkning är att förstå din faktiska förbrukning. Med ett brett utbud av energimätare kan du enkelt få en inblick i förbrukningen hos de elektriska apparaterna i din fastighet och på nolltid vet du vilka som är de stora förbrukarna och var du kan spara mest pengar. Med våra smarta mätare kan du också koppla på och stänga av stora förbrukare på distans när du vill. På så sätt förhindrar du onödig energiförbrukning.

Få lägre uppvärmningskostnader med smarta termostater

Ett prisvärt sätt att sänka dina uppvärmningskostnader med 30% är att använda en smart radiatortermostat. Du kan enkelt fästa den på radiatorventilen och övervaka och styra både enskilda och flera termostater på detta sätt.

Spara el med LED-lampor

Numera är det mycket enkelt och effektivt att ersätta glödlampor och halogenlampor med LED-lampor. Genom att göra det bidrar du inte bara till att minska den onödiga energiförbrukningen, utan du sparar också upp till 80 % på dina energikostnader. LED-lampor är mycket effektiva och har en livslängd på upp till 50 000 timmar. Dessutom genererar LED-belysning knappt någon värme och denna teknik gör att nästan alla ljusfärger blir möjliga. Detta gör att LED-belysning lämpar sig för många användningsområden, till exempel takbelysning, smart belysning och utomhusbelysning.

Skapa din egen el med solenergi

Ett miljövänligt sätt att spara på dina energikostnader är att använda solpaneler. De gör det möjligt för dig att kontrollera hela energiförsörjningen till ditt företag och minska ditt beroende av elnätet. Förutom vanliga solpaneler erbjuder Conrad även småskaliga solcellslösningar som högkvalitativ solcellsdriven utomhusbelysning eller solcellsbatteriladdare.