40 år av VOLTCRAFT, pålitlig och exakt

Milstolparna i en framgångshistoria
Vare sig det gäller el- och miljöteknik, strömförsörjning, laddningsteknik och power banks eller endoskop: Tekniska användare inom utveckling, laboratorier, handel, underhåll och utbildning, studenter och lärlingar, teknikentusiaster och professionella gör-det-självare uppskattar den solida och innovativa tekniken hos VOLTCRAFT-produkterna, som har bevisat sig i praktiken under fyra decennier.

De olika produkterna under de senaste 40 åren har inte bara markerat milstolpar i VOLTCRAFT:s framgångssaga, de har också satt standarder i branschen: År 1982 kom den första produkten ut på marknaden. En digital multimeter. VOLTCRAFT 6010, som uppfyllde den tidens standarder, men erbjöds 60 procent billigare än konkurrerande produkter.

I dag finns mer än 1700 VOLTCRAFT-produkter tillgängliga i hela Europa.

Produkter

Upptäck ett nytt spännande ämne från mät- och provningsteknik varje månad

SPARA ENERGI

SPARA MÄTVÄRDEN

KALIBRERINGSLABORATORIUM

Historiska rötter

Multimeter

För fyrtio år sedan var multimetrar med digitala displayer mycket populära. De uppmätta värdena var direkta och lätta att avläsa, till skillnad från analoga apparater med visare på förvirrande skalor. VOLTCRAFT 6010 från 1982 var toppmodern på den tiden och oslagbart billig.

Samtidigt finns det lämpliga multimetrar för alla tillämpningar. Mer än 100 olika handhållna multimetrar, specialmultimetrar och naturligtvis laboratoriemultimetrar finns tillgängliga. VC-7200 har en mycket lättläst grafisk display för värden och diagram. Nu kan även dynamiska kurvor, ackumulationer, progressioner och mycket annat visas.

Multimeter

STRÖMFÖRSÖRJNING FÖR LABORATORIER

Från robusta nätaggregat till specialutrustning för laboratorium

Redan 1982, det år då företaget grundades, fanns det första reglerbara laboratorieaggregatet med beteckningen TNG 30. Några år senare blev det första programmerbara nätaggregatet Digi 35 med ett 10-tangentbord för direktinmatning av ström och spänning populärt. År 1998 följde den andra generationen Digi 35 med datorgränssnitt.

Idag tillverkar VOLTCRAFT mer än 60 olika laboratorieaggregat i alla effektklasser och för alla tillämpningar. Vid behov finns nätaggregaten även som ISO- eller DAkkS-kalibrerade versioner.

Laboratorium voedingen

MÄTTEKNIK FÖR MILJÖN

Allt från IR-termometrar till ett komplett sortiment av miljömätningar

Med denna IR-termometer gjorde VOLTCRAFT det för första gången 2003 möjligt att mäta temperaturen utan kontakt. Med konventionella sensorer kan roterande axlar på motorer och växlar knappast mätas utan säkerhetsrestriktioner. Att bestämma yttemperaturer på avstånd blev därför ganska enkelt 2003.

Idag finns det mer än 260 produkter inom kategorin temperaturmätning. Från mätsonder till värmekameror i fickformat som får plats i varje arbetsrock. Samtidigt finns en hel arsenal av mätinstrument för gaser, vattenkvalitet, vind, belysning, radioaktivitet och många andra miljökategorier. Denna utveckling understryker VOLTCRAFT:s kompetens även utanför den klassiska elektriska mättekniken.

Milieu meettechniek

ENERGIKOSTNADSMÄTARE

Mäter elområdet enkelt och framför allt exakt

Stigande elkostnader, som under 2021 har nått nya rekord. 1995 utvecklade VOLTCRAFT för första gången en lättanvänd lösning. Energikostnadsmätaren EKM 265 kunde kartlägga aktiv och synlig effekt på ett tillförlitligt och exakt sätt. Denna modell följdes 2008 av Energy Logger 3500 för direkt lagring av de registrerade mätvärdena på SD-kort.

Med SEM 6500 och SEM 8500 har VOLTCRAFT precis lanserat enheter för yrkesverksamma som bestämmer alla typer av effekt- och förbrukningsvärden med imponerande precision och överför data direkt till molnet i obegränsad mängd.

Energiekostenmeters

LADDNINGSTEKNIK

Ladda batterier effektivt

När VOLTCRAFTs första laddare med processorstyrda laddningsprocedurer kom ut på marknaden 1995 var det äntligen slut på batteriernas död. Optimerade laddningskurvor, beroende på celltyp, förhindrade överladdning. Laddningsspänningen och laddningsströmmen kontrollerades. Med tiden dök nya batteritekniker med nya krav upp på marknaden. Integrerade program för batteriskötsel följde, och till och med reaktivering av batterier som man trodde var döda.

Moderna uppladdningsbara batterier med hög prestanda finns främst i mobila enheter och har inte längre något gemensamt med tidigare nickel-kadmiumbatterier. Super snabb laddning utan minneseffekt - om möjligt utan självurladdning av batterierna - är normen i dag. PD är det magiska ordet: Power Delivery. Laddaren och den mobila enheten utbyter information om hur mycket ström som ska tillföras och när. Med en plug-in strömförsörjning eller för uppladdning när du är på resande fot: VOLTCRAFTs kraftfulla laddare och powerbanks med PD-teknik.

Laadtechniek

VOLTCRAFT 40 ÅR