Cirkulär ekonomi och miljövänliga produkter

Conrad stödjer den cirkulära ekonomin

En hållbar verksamhet är bara möjlig om vi tillsammans minskar vår resursförbrukning genom att förebygga avfall, använda befintliga produkter längre och återvinna värdefulla råvaror på ett konsekvent sätt. Conrad stöder aktivt övergången till en cirkulär ekonomi genom egna initiativ och samarbete med innovativa partners.

I vårt produktsortiment hittar du olika rekonditionerad produkter. Och det blir bara fler och fler av dem. Du kan alltså välja mellan nya produkter och rekonditionerade produkter som är "så gott som nya". Helt rengjorda, rekonditionerade och optimerade för ett andra liv.

För oss är det självklart att uppfylla de lagstadgade kraven i lagen om elektrisk och elektronisk utrustning, batterilagen och förpackningslagen. Alla Conrad-leverantörer är också avtalsenligt skyldiga att uppfylla motsvarande krav.


Miljövänliga produkter

Vi märker hållbara produkter på ett transparent sätt med vår miljömärkning. På så sätt kan våra kunder se om det är ett miljövänligt och resursbesparande alternativ. Du hittar denna ikon i produktlistorna och på sidorna med produktöversikter.

Miljömärkta produkter har miljömässiga fördelar jämfört med andra produkter i sin materialklass och har minst en av följande certifieringar: Blauer EngelEU EcolabelTCO Certified.

Förutom Eco-märkningen använder vi också märkningen "Plastic free" för att visa det ökande antalet produkter som inte använder plast i sina ytterförpackningar. I vårt eget varumärkessortimentet gällde detta till exempel nästan 90 procent av alla nya produkter som lades till i sortimentet under 2020.Energimärkning: identifiera effektiva produkter snabbt

Med EU:s energimärkning kan kunderna se vilka produkter som är särskilt energieffektiva. Färggraderingar från grönt till rött och en skala med bokstäver ger en överblick över energiförbrukningen hos kylskåp, tvättmaskiner och liknande.

Energieffektivitetsklasserna från A till G ger inte bara information om energiförbrukningen. Även andra egenskaper hos apparaten, t.ex. vattenförbrukning eller volym vid användning, ingår i det totala resultatet. Dessa faktorer visas också på energimärkningen.

I vårt produktsortiment hittar du energimärkningen synlig bredvid tillverkarens namn. Du kan också använda produktjämförelsen för att enkelt jämföra energieffektivitetsklassen och andra egenskaper hos produkten. På så sätt vill vi hjälpa dig att hitta energieffektiva apparater och på så sätt hjälpa dig att spara energi.