Professionell utrustning och tillförlitlig mätutrustning? Allt för underhåll och service från en enda plattform.

Externt eller internt arbete för underhåll av byggnader, industrianläggningar och maskiner kräver den bästa utrustningen.
För detta erbjuder Conrad Sourcing Platform innovativ, professionell test- och mätteknik. Med vårt sortiment täcker vi hela området för elinstallationer, maskinunderhåll och anläggningsunderhåll. Vårt utbud av apparater i de olika CAT-kategorierna kompletterar vår portfölj på säkerhetsområdet.   

Chauvin Arnoux mätteknik - Förebyggande underhåll och service

Eftersom avbrott i industriella processer kan påverka produktiviteten allvarligt är det numera viktigt att regelbundet kontrollera elektriska installationer, utrustning och maskiner som en del av det förebyggande underhållet.

Förutom installationstestaren C.A 6117, apparattestaren C.A 6108 och maskintestaren C.A 6165 erbjuder Chauvin Arnoux därför ett stort antal andra mät- och testinstrument som underlättar för underhållstekniker att upptäcka fel.

För att undvika att stänga av en installation på grund av att RCD:er utlöses oavsiktligt kan isoleringsfel lokaliseras genom att mäta läckströmmar under drift med läckströmsklämman F65.

Värmekameror som C.A 1950 eller C.A 1954 gör det möjligt att tidigt upptäcka överhettning eller heta punkter på både elektriska och mekaniska komponenter.

Vid service av elektroniska kontroller och styrsystem för maskiner är det ofta nödvändigt att utföra mätningar med olika referenspotentialer. De nya handoscilloskopen med isolerade kanaler C.A 922 och C.A 942 är särskilt lämpliga för detta ändamål. De innehåller alla funktioner som en multimeter, inklusive effektmätning, och en 2-kanalig harmonisk analysator.

   

Fluke Networks Test och mätning - LinkIQ™ - Kabeltestning som du kan lita på

LinkIQ™ validerar kabelns prestanda (upp till 10 Gig) med hjälp av frekvensmätningar och ger information om felavstånd och en trådkarta över den testade kabeln. LinkIQ™ utför också efterföljande switchdiagnostik för att upptäcka viktiga nätverksproblem och validera switchkonfigurationen, vilket eliminerar behovet av ytterligare en enhet. Ytterligare funktioner inkluderar analog och digital toning, portblinkning, 802.1x-autentisering, lokalisering av fjärrkontor och möjlighet att hantera resultat via LinkWare™ PC.

LinkIQ™ kan mäta avstånd på upp till 1000 m och visar avstånd till felställen som avbrott, kortslutningar och omonterade kablar. Användningen av fjärr-ID möjliggör fullständig kartläggning av kabelpar och identifierar felkopplade och skarvade par. LinkIQ:s primära kabeltestfunktion är testet av kabelprestanda, som kvalificerar kabelbandbredd från 10BASE-T till 10GBASE-T (10 Mbit/s till 10 Gbit/s).

Förutom robusta kabeltestfunktioner ger LinkIQ också detaljerad information om närmaste anslutna switch och anslutningstester med IP-ping. LinkIQ pratar med switchen för att fastställa den annonserade datahastigheten (upp till 10GBASE-T), identifiering av halv/full duplex, switchnamn och IP-adress, portnummer och VLAN-information.

För att förenkla PoE-installation och felsökning visar LinkIQ de par i vilka strömmen går, inklusive olika strömnivåer och par för tillämpningar med dubbla signaturer.

Installation och felsökning är enkelt. Fluke Networks LinkIQ™ kabel- och nätverkstestare.

  • Den beprövade lösningen för att kontrollera kabelprestanda och problem med nätverksanslutningar.

  • Utför även ping-tester för att kontrollera konnektiviteten.

  • Ger diagnostik för den närmaste switchen.

Andra funktioner är bl.a.: Kabeltoning, Port Blink, Remote Office Locators och möjlighet att hantera resultat via LinkWare PC.

   

testo: effektivt förebyggande av produktionsstopp - testos mätteknik upptäcker fel under drift snabbt och tillförlitligt

I produktionsanläggningar är antalet mätpunkter med elektriskt eller mekaniskt belastade komponenter vanligtvis tresiffriga. Utmaningen: upptäcka potentiella felkällor i ett tidigt skede med hjälp av värmekameror, övervaka elektriska parametrar med rätt mätutrustning och hålla ett öga på klimatparametrar med multifunktionsmätaren. Om maskinerna går sönder eller produktionen måste avbrytas på grund av defekta delar i en anläggning får detta långtgående ekonomiska konsekvenser för ett företag. Regelbundna undersökningar med mätinstrument från Testo bidrar - vid förebyggande underhåll - till en kontinuerlig optimering av processerna och till att spara resurser.

Testo värmekameror - för förebyggande underhåll

Testos värmekameror är speciellt utvecklade för underhåll, fastighetsförvaltning och energirådgivning för byggnader. Värmekameran testo 883 är en pålitlig partner för dina termiska mätuppgifter. Tack vare den bästa termiska bildkvaliteten med en IR-upplösning på 320 x 240 pixlar (med testo SuperResolution 640 x 480 pixlar), manuell fokusering och en mycket bra NETD på 40 mK sparar du tid och säkerställer perfekta arbetsresultat.

   

VOLTCRAFT - 40 år av mätteknik för underhåll

Maskinhaverier kostar tid och pengar och är en ekonomisk katastrof. Beställningar med tidsfrister kan inte utföras i tid och potentiella avtalsavgifter kan bli aktuella. Med förebyggande underhåll kan begynnande skador upptäckas i förväg och åtgärdas på ett planerat sätt. När skadan väl har uppstått måste reparationen vara särskilt snabb. Med VOLTCRAFT har du en stark partner vid din sida som förser dig med nödvändig utrustning.

Exakt skräddarsydda lösningar för praktisk användning och innovativ utveckling för användarvänlig drift möjliggör effektiv användning av produkterna. Så att du kan koncentrera dig på ditt arbete.

Se fler teman

Toppmärken

Verdere onderwerpen rond het Sourcing Platform: onze toegevoegde waarde voor u

Det här kan också vara intressant för dig

Allt som rör ämnet mätteknik

Hitta exakt rätt mätteknik för dina individuella krav.

40 år av VOLTCRAFT - Kalibrering av elektriska mätinstrument

Vi erbjuder dig enkel och snabb upphandling, utan långa väntetider, eftersom vi lagerhåller många kalibrerade mätinstrument inom området multimetrar och strömtänger. Vi har uppfyllt denna efterfrågan i mer än 40 år med vårt varumärke VOLTCRAFT.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

 

Håll dig uppdaterad och ta del av många förmåner.