Fjärrunderhåll och industriellt Ethernet

Fjärrunderhåll gör att du kan ha överblick och spara resurser. Fel upptäcks på ett tillförlitligt sätt på distans och kan korrigeras omedelbart, beroende på applikationen. Allt på distans utan kostsamma och tidskrävande resor dit och tillbaka.

För att data ska vara tillgängliga i realtid krävs lämplig kabeldragning och signalfördelning på plats. Industrial Ethernet är nödvändigt för många tillämpningar. Det skiljer sig från konventionellt Ethernet genom högre datahastigheter, utökad kommunikation via styrnivå, övervakningsnivå och sensornivå. Dessutom är komponenterna mer robusta och mindre känsliga för smuts.

  

Fjärråtkomst och underhåll

Att ha en översikt

På grund av resebegränsningarna i samband med Corona är det mer fokus på fjärrunderhållslösningar än före pandemin, inte bara bland maskinbyggare utan även bland anläggningsoperatörer. Ewons effektiva och hållbara fjärrunderhållslösning gör att du kan upprätta en enkel och säker VPN-anslutning till vilken PLC som helst, när och var du vill. Detta ger maskinbyggare och maskinanvändare snabb tillgång till statusinformation och en översikt över sina maskiner. Realtidsdata från PLC:n eller HMI:n kan hämtas med några få musklick, vilket möjliggör snabb felsökning utan att man behöver vara på plats.

Viktiga KPI:er för dina maskiner och din utrustning kan övervakas och analyseras, till exempel för att reagera proaktivt och utföra förebyggande underhåll. Genom lokala eller molnbaserade instrumentpaneler kan du få tillgång till en rad användbara KPI:er för att fatta ännu mer välgrundade beslut. Varningar utlöses när åtgärder krävs.

Ewons lösningar styrs av en skiktad strategi för säkerhet, är ISO 27001-certifierade, NVISO-auditerade och IT-säkerhetsstandarderna är helt integrerade.

  

Industriell datakommunikation från LAPP

Rätt lösning för varje tillämpning

Digitaliseringen leder redan till en stadig ökning av mängden data i produktionshallar. Därför blir Ethernet, som redan är standard i kontorsmiljöer, allt viktigare även i industriella miljöer. Utmaningen för industriella datakablar är att garantera allt högre datahastigheter på ett tillförlitligt sätt i krävande industrimiljöer.

Kablarna böjs ofta miljontals gånger i dragkedjor eller utsätts för aggressiva medier och höga temperaturer. Genom vår integrering i våra kunders automationsprocesser utmanas vi ständigt att tillhandahålla innovativa lösningar på framtidens viktigaste frågor. Vi erbjuder därför våra kunder ett brett utbud av komponenter och systemlösningar för fabriks-, byggnads- och processautomation. Våra lösningar för automationsteknik omfattar kompletta kablage- och anslutningssystem för ett kontinuerligt nätverk från sensor/aktuator- och styrnivå till varuhanteringssystemet.

Produkter

Andra intressanta ämnen från världen av automationsteknik och pneumatik