Köpt oftast

  Meest gekocht

  Högst betygsatta produkter

  Best beoordeelde producten

  Rådgivare

  Texten nedan är maskinöversatt från tysk originaltext.

  Värt att veta om bilvård, underhåll och utrustning 

  • Viktiga kategorier av fordonsbehov och eMobility

  • Vad måste man tänka på när man köper fordonstillbehör?

  • Vårt praktiska tips

  • Frågor och svar om fordonsbehov och eMobility

  • Sammanfattning: Så finner du praktiskt biltillbehör till Conrad

  Viktiga kategorier av fordonsbehov och eMobility 

  Bilvård

  Bilen är det tyska libstbarnet, heter det om och om igen. Inte undra på att många bilägare lägger vikt vid en ren och lättskött bil. Omsorgsfull bilvård har dock inte bara kosmetiska skäl utan ger också ett värde och kan till och med öka säkerheten. Rena rutor är absolut måste för en bra överblick under hela årstiden. Även om du regelbundet placerar bilen i ett biltvättsanläggning behöver du säkert olika produkter för individuell vård. Gummivårdmedel förhindrar till exempel fastfrysning av dörrtätningar på vintern, avfrostning av vindrutan gör att bilrutorna snabbt blir isfria och kylarskydd förebygger överhettning av motorn. Bilvården omfattar även produkter för cykel- och däckskötsel, för rengöring av kupén och utrustning som bildammsugare och poleringsmaskiner.

  BILSERVICE

  I likhet med bilvården är underhåll av ett fordon viktigt för värdebevarande och säkerhet. Även om du inte själv kan reparera bilen, finns det många produkter som gör att du slipper gå till verkstaden. Vindrutetorkare och innerfilter kan oftast bytas ut själv. Däcktrycksmätare visar om det finns tillräckligt med luft på däcken; däckprofilmätare hjälper till att bedöma däckprofilen och visar när det är dags att byta däck. Till produkterna för bilunderhåll hör också arbetslampor, verktyg och redskap för garage och vinterartiklar, som isskrapa, snöborste och luftavfuktare.

  Bil-utrustning

  Parkeringssensorer och backningskamera för komplettering

  För en bekväm utrustning i ett fordon finns en mängd produkter att köpa. Förutom klädsel som skydd för säten är det till exempel sätesvärmare och massagekuddar, kylboxar och vattenkokare såväl som handsfree för mobiltelefonen, termometer och värmemattor. Det finns knappast något som gör en bilresa ännu mer bekväm. Dessutom passar många produkter i fordonsutrustningen även för husbilar eller för camping.

  Reparationsutrustning

  Set med vägassistans

  Många bilförare är visserligen medlemmar i en fordonsklubb och får hjälp av den om en motorstopp inträffar. Det finns dock vissa artiklar som alltid bör finnas med i fordonet, eller till och med obligatoriska, som varningstriangel, förbandslåda, varningsvästar, däckförsegling och livräddningsredskap. Vissa enheter hjälper också till att undvika haverier, till exempel enheter, rör eller sprayer för att skrämma bort människor.

  Vad måste man tänka på när man köper fordonstillbehör? 

  Många produkter under rubriken fordonstillbehör kan du använda universellt, oavsett vilken bil du har. Det finns emellertid också artiklar som bara är kompatibla med vissa typer av fordon. En titt i bilmodellens handbok hjälper dig sedan att välja rätt produkt.

  Vårt praktiska tips: Parkeringshjälpen kan uppgraderas 

  Om du bor i en stad där parkeringsplatser är svåra, känner du igen problemet: Parkeringsryggar är ofta små, pollare eller stolpar gör det svårt att parkera ytterligare. Det finns en lösning för parkeringshjälpmedel och backvideosystem, som oftast även lätt kan monteras av en lekman. 

       

  Frågor och svar om fordonsbehov och eMobility 

   

  Var kan man ladda batteriet i en E-bikes på resan?

   

   

  Det finns många laddningsstationer för E-bikes i Tyskland. Dessa finns oftast i större städer i närheten av turistattraktioner, som museer och stadshus. På Internet finns många kartor med laddningsmöjligheter. Viktigt är att du alltid har din egen nätenhet, så att du kan ladda ström via varje laddare eller vägguttag.

   

   

  Was kostade bilvård?

   

   

  Det beror naturligtvis helt på dina krav och hur mycket kraft du vill ha till att även vid bilborsteutborning väggar. De vanliga bilstädmedlen rör sig till ett pris som ligger ungefär inom området för hushållsrengöringsmedel. Det blir dyrare om du exempelvis köper en bil-polermaskin eller en bildammsugare. Du kan dock använda dessa enheter permanent.

   

   

  Hur länge finns det navigationssystem för bilen?

   

   

  Redan 1983 lanserade BLAUPUNKT GmbH officiellt Europeiska transportgemenskapens elektroniska lotsning för bilförare, som gjorde lokalisering med hjälp av radarsensorer. Denna utrustning betraktas som det första navigationssystemet för motorfordon. Pioneer presenterade dock det första navigationssystemet med GPS först 1990.

   

  Sammanfattning: Så finner du praktiskt biltillbehör till Conrad 

  Utbudet av tillbehör, rengöringsmedel och utrustning för bilen är mångsidigt. Om du redan vet was beroende av din bil är det enklast att söka via sökmasken på webbplatsen. Utförliga produktbeskrivningar och kundbedömningar underlättar valet. Ni vet ännu inte exakt vad ni söker? Låt dig inspireras av rubrikerna för taggmakrill.