Allt du behöver för din trädgård

Det är dags att gräva, luckra upp, beskära och ta hand om dina växter.

Trädgårdsprojekt

Gör en pallkrage själv

Mer värme för växterna och färre skadedjur

En trälåda kan förvandlas till en pallkrage med några få enkla steg. Först glaseras trälådan med väderbeständig färg (t.ex. akrylfärg) enligt ditt tycke. Därefter fodrar du väggarna och botten av pallkragen med en gammal tygbit, trädgårdsfilt eller plast. När du fodrar pallkragen med plast ska du se till att det finns hål i plasten för att förhindra vattensugning. Nu behöver pallkragen bara fyllas med jord och dina grönsaksfröplantor, örter och blommor har fått ett nytt hem.
 

Montera växthuset själv

Vilka verktyg behövs?

Att bygga växthus själv är ett populärt trädgårdsprojekt. Det kräver att man är lite händig och har motivation, men inga djupa tekniska kunskaper behövs. Ofta misslyckas dock byggandet på grund av brist på verktyg. Så vad behövs? Se till att du har en skruvmejselsats eller en batteridriven skruvdragare till hands. Beroende på växthuset kan du behöva en kombinationsnyckel eller en sexkantsnyckel för att ytterligare fästa skruvarna. Slutligen är det alltid användbart att ha en hammare och vattenpass till hands. Ha kul och ha framgång med ditt växthusbygge!

Trädgårdsredskap

Trädgårdsprojekt för trädgårdsdesign

Trädgårdsdörrar, trädgårdsskjul, trädgårdshus

För många trädgårdsägare är trädgårdsstaket och trädgårdsgrindar mindre dekorativa element än pragmatiska lösningar för avgränsning. Skötsel och underhåll av trädgårdsstaketet, trädgårdsgrinden och trädgårdsskjulet är dock trädgårdens första helhetsintryck utåt. Det är ditt visitkort och ett trädgårdsprojekt som tenderar att försummas eftersom det alltid finns något att göra. Vare sig det handlar om att slipa ner träet, lägga på en ny lack eller helt enkelt fixa nya beslag.

Skapa dina egna stigar i trädgården

En stig genom den egna trädgården ger struktur och karaktär

Med lite ansträngning och rätt material kan du skapa det här trädgårdsprojektet själv. Först markerar du den tänkta vägen med ett rep, träpinnar eller skruvkrokar. Definiera sedan den önskade bredden. I nästa steg skär du av stigens kanter med en spade och gräver ut din stig till ett djup av cirka 10 cm. Nu kan du klä det hela med en trädgårdsfilt eller något liknande och slutligen klä det med bark eller annat material.

Trädgårdsbelysning

Bevattning - för en permanent vacker trädgård

Bevattning av trädgården är det viktigaste

Riktad bevattning

För att gräsmattan ska gro, blommorna blomma och plantorna blomstra behöver allting tillräckligt med vatten. Vatten är värdefullt och för att det inte ska gå förlorat i onödan bör du vara uppmärksam på riktad bevattning. Vattenslangar och trädgårdssprinkler bör kontrolleras regelbundet så att de är täta och förvaras på rätt sätt. Användningen av slanganslutningar och kopplingar minskar dessutom onödig vattenförlust, liksom reglerventiler. Dessutom kan du förlita dig på smarta bevattningssystem som automatiskt vattnar dina växter enligt självdefinierade tidsintervall.