Köpt oftast

Kopt oftast

Högst betygsatta produkter

Hogst betygsatta produkter

Höjdpunkter

Populära varumärken

Rådgivare

Vilka verktyg kan du hitta hos Conrad?

Om du vill utrusta arbetsstationer, verkstäder, servicefordon, hantverkare eller mekaniker med verktyg som är anpassade till din bransch och dina krav, då är Conrad rätt plats för dig. I vårt sortiment hittar du allt du behöver: från skruvmejslar och momentnycklar till specialverktyg för att komplettera din verkstadsutrustning.

 • Handverktyg Från skruvmejslar och hammare i olika storlekar till handborrmaskiner, fickknivar och olika små verktygssatser hittar du ett brett sortiment i Conrads onlinebutik. Insexnycklar, tänger, spärrnycklar och handsågar är också praktiska handverktyg som inte bör saknas i någon verktygsväska.
 • Elverktyg Batteriborrmaskiner och skruvdragare, fräsar och hyvlar, elektriska sågar, men även laserskärare och limpistoler ingår i det stora utbudet av elverktyg. Professionella användare, företag och hemmafixare hittar slipmaskiner, vinkelkapar, häftapparater och multifunktionsverktyg. Conrad erbjuder lämpliga tillbehör som borrar, slipmedel och batterier i vanliga men också specifika utföranden.
 • Byggmaskiner och byggverktyg omfattar verktyg för nya byggprojekt, utgrävnings- och reparationsarbeten samt rivning. Här hittar du kompakta betongvibratorer för komprimering av platsgjuten betong och högkvalitativa stenkapmaskiner. Med sina högkvalitativa diamantkapskivor är de idealiska för kapning av sten och betong, tegel och kakel. Byggmaskiner och byggverktyg finns i olika storlekar och utföranden.
 • Mätverktyg När det handlar om millimetern eller bråkdelen av ett gram är kalibrerade mätinstrument användbara. Hos Conrad hittar du måttband, skjutmått och vattenpass, men även speciella mätinstrument som gradskivor, ultraljudsavståndsmätare, visare och positioneringsanordningar.
 • Fäst- och monteringsmaterial I denna kategori hittar du dymlingar och beslag, nitar, bultar, stift, gängstänger, skruvar och muttrar samt isoleringsmaterial, hjul för mobila hyllor och liknande användbara småartiklar.
 • Trädgårdsredskap Hos Conrad hittar trädgårdsägare och landskapsarkitekter ett brett sortiment av produkter för skötsel av gräsmattor, träd och häckar och allt runt omkring. Utbudet av verktyg sträcker sig från gräsklippare i många utföranden, trädgårdsredskap, spridningsmaskiner till bevattningssystem.
 • överhettad gas, svetsbrännare med skyddsgas och trådmatarverk för MIG/MAG-svetsning eller svetselektroder är vanliga i bilverkstäder, på byggarbetsplatser och inom metallbearbetning.
 • Verkstadsutrustning Det uppenbara glöms ofta bort, men det händer inte dig på Conrad: praktisk utrustning som kabeltrummor, stegar och byggnadsställningar eller till och med robusta behållare av tillräcklig storlek är lika viktiga i en verkstad som själva verktygen och maskinerna.

Tips: Hur skiljer man på bra verktyg?

 • När du köper verktyg och maskiner ska du tänka på kvaliteten. Högkvalitativa märkesprodukter är precisionsverktyg som kännetecknas av robusta, hållbara och säkra materialkombinationer. De är halkfria, deformeras inte lätt och tål även hårdhänt hantering utan att skadas. Verktyget ligger bra i handen, skyddar hälsan och främjar arbetsflödet.
 • Stämplar indikerar god kvalitet. Förutom GS-märket för "testad säkerhet", utmärkelser från TÜV eller Dekra och kalibreringsmärken omfattar detta även överensstämmelse med europeiska standarder och specifika tillverkarspecifikationer. Notera även fabrikskalibreringar och information om noggrannhet, hållbarhet och toleranser.
 • Att investera i bra märkesprodukter lönar sig även ur ekonomisk synvinkel. Handverktyg och utrustning av hög kvalitet klarar sig utan större slitage. De slits ut mindre. De är också lättare att underhålla och serva.
 • Med märkesverktyg från välkända tillverkare får du i allmänhet mycket bra service. För dessa verktyg är tillgången på nödvändiga slit- och reservdelar vanligtvis säkrad i flera år. Om något skulle gå sönder är en snabb reparation från tillverkaren möjlig. Omkalibrering av enheter erbjuds också ofta.

Köpa verktyg individuellt eller i en uppsättning?

Verktygssatser består av olika delar, t.ex. skruvmejslar, skiftnycklar eller bits i olika storlekar och former. I en uppsättning är verktygen vanligtvis billigare än individuellt. Dessutom har du allt samlat med bara ett köp.

En annan fördel: Komponenterna i verktygs- och maskinuppsättningar är exakt matchade av tillverkaren. Detta säkerställer att alla tillbehör passar ihop och att du inte behöver oroa dig för att välja enskilda verktyg. Ofta ingår en praktisk väska eller transportväska i leveransen, där verktyg och utrustning inklusive extrautrustning packas väl. Nackdel med verktygssatser: de kan innehålla delar som inte används senare.

Genom att köpa enskilda verktyg köper du bara det som verkligen behövs. Det håller ordning på arbetsredskapen och skyddar din budget. Vid ett enda köp kan du köpa olika verktyg, maskiner och kompatibla tillbehör från olika märken och välja exakt de produkter du behöver. Utöver den arbetsspecifika grundutrustningen kan du enkelt utöka din verktygsutrustning efter behov och därmed fördela kostnaden över en längre tidsperiod.

Håll ordning på dina verktyg

Verktyg och utrustning bör finnas tillgängliga på en ordnad, central och lättillgänglig plats på arbetsplatsen. Det är lämpligt att ordna verktygen separat efter typ och att ha maskiner och tillbehör nära till hands. Då sparar du tid och slipper leta i onödan. Conrad erbjuder platsbesparande verktygsvagnar, verktygslådor, förvaringssystem och förvaringslösningar som kan konfigureras i storlek och utrustning för att passa dina behov.

 

Förvaringen är välorganiserad i variabla upphängningssystem och på verktygsväggar, i skalbara verktygslådor eller rymliga verktygsskåp. För mobil användning kan du välja mellan rullande verktygsvagnar, väsksystem, verktygsväskor, transportlådor och verktygsbälten.

Hur kan verktyg märkas?

I verkstaden, på byggarbetsplatser och på arbetsplatsen är det vanligt att verktyg och utrustning används tillsammans med kollegor. Genom att märka dina verktyg och maskiner med en personlig etikett säkerställer du att din utrustning alltid känns igen som din egendom och att du enkelt kan identifiera din utrustning. Tydligt synlig, permanent och inte lätt borttagbar identifiering av din utrustning minskar risken för stöld. En bra märkning är hållbar och beständig, skadar inte de märkta föremålen och hindrar inte att de används.

 • Märkning med en vattenfast penna kan appliceras på några sekunder, men slits snabbt ut i vardagen och blir ofta oläslig efter en kort tid.
 • Vattentäta verktygsdekaler och etiketter med ditt företags logotyp och namn är lätta och snabba att känna igen. Se upp för stark vidhäftning och en väderbeständig yta.
 • Lasergravering och stämpling med bokstäver och siffror rekommenderas för permanent märkning. Fördelen med stämplar: stämplar, bokstäver och siffror ger synliga och tydliga fördjupningar på trähandtag och metalldelar som endast med stor svårighet kan avlägsnas.
 • Om inte bara utrustning av järn, stål, icke-järnhaltig metall och trä, utan även verktyg och maskinhus av plast, glas, sten eller keramik behöver individualiseras, kan en graveringsapparat vara till hjälp. Den elektriska pennans roterande stift skapar alla typer av bokstäver med valbar tjocklek.

Värdebevarande genom underhåll av handverktyg och maskiner

Föroreningar och slitage är oundvikligt när du använder din utrustning. Skötsel och underhåll av arbetsutrustning, maskiner och verkstadsutrustning håller arbetsutrustningen i gott skick under lång tid. Regelbunden rengöring, underhåll och smörjning med lämpliga medel, precis som en bil, är en viktig förutsättning för driftberedskap vid alla tidpunkter, problemfri maskindrift och ren och felfri produktion.

Verktygsunderhåll hjälper till att bevara värdet och förhindrar avbrott på grund av haverier och kostsamma stilleståndstider. Underhållsaktiviteter tar lite tid, förhindrar gradvis försämring av kvalitet och prestanda och förebygger olyckor.

Underhållsfrekvensen beror huvudsakligen på den mekaniska belastningen. Rengör smutsiga produkter så snart som möjligt efter användning. Rostfläckar kan tas bort i verkstaden med fint sandpapper eller slipduk. Var särskilt uppmärksam på delar som kräver regelbunden smörjning eller oljning. Använd de smörjmedel som rekommenderas för respektive enhet, t.ex. oljor, fetter eller silikonspray. Byt ut slitdelar i god tid. Mycket viktigt: Byt omedelbart ut skadade verktyg mot nya.

Bra arbetskläder garanterar säkerhet och förhindrar olyckor

Till rätt verktyg och maskiner hör också rätt arbetsskydd och personlig skyddsutrustning. Lämpliga skyddskläder som är anpassade efter bäraren skyddar denne effektivt mot faror i arbetet. Det gäller vid plåtarbete på ett motorfordon eller annat fordon, men också vid snickeriarbete, i serieproduktion, på byggarbetsplatsen, vid användning av yrkesarbetare och i din egen verkstad.

Vid arbete i arbetsområden där skaderisken är förhöjd ställs särskilda krav på arbetskläderna. Typiska risker på arbetsplatsen är vassa föremål, öppen eld, värme, kyla, fukt, buller, damm, ångor, kemikalier eller mekaniska påfrestningar på grund av tryck eller friktion.

Bra arbetskläder ger bäraren bästa möjliga skydd mot yttre påverkan och stöder honom i hans arbete. Professionella skyddskläder kännetecknas av bra passform, hög komfort och stor rörelsefrihet. Från arbetshandskar till andningsskydd, ögonskydd, hörselskydd och hudskydd - i Conrad-sortimentet hittar du allt du behöver för en komplett individuell skyddsutrustning. Certifieringar som är relevanta för respektive arbetsområde inom industri och handel i enlighet med europeiska DIN- och EN-standarder hjälper dig att välja och uppfylla lagstadgade eller branschspecifika krav. Följa de regler som gäller för de yrkesföreningar, yrkesgillen och yrkessammanslutningar som är tillämpliga på dig.

Letar du efter robusta verktyg? På Conrad hittar du rätt verktyg för allt ditt arbete. Förutom verktyg från de välkända varumärkena erbjuder vi också en komplett rad egna verktyg, som är av samma kvalitet som de kända märkena. För frilansare, multinationella företag samt den verkliga hobbyisten har vi ett brett utbud av verktyg. Dessutom erbjuder vi våra affärskunder många attraktiva fördelar.