Rådgivare

Texten nedan är maskinöversatt från tysk originaltext.

  

RC motorbåtar för nybörjare inom modellbygge och proffs

RC-motorbåtar är en fantastisk hobby för barn, ungdomar och vuxna. Den som vill bygga en egen modell behöver lite hantverksmässig skicklighet och tålamod. Samtidigt finns det knappast något mer tillfredsställande än att hålla den färdiga modellen i händerna. Nu börjar det egentliga nöjet, eftersom minifartygens körning på lugna vatten är en äkta upplevelse av gammal ung och gammal. Den som vill avstå från hobbyverksamhet använder helt enkelt den färdigmonterade RTR-modellen. I Conrad Online Shop kan du köpa en passande båt för din egen smak. Försändelsen sker snabbt och enkelt.

  • was är RC-motorbåtar?

  • Vilka olika fjärrstyrda båtar finns?

  • was att beakta när du köper en RC-modellbåt?

  • Rättsliga krav för radiostyrda modellbåtar

  • Slutsats: Så här hittar du en fjärrstyrd Motorbåt efter din smak

was är RC-motorbåtar?

RC Motorbåt

RC-modellerna är små, funktionella modeller som kan styras med en fjärrkontroll. RC står för radio controlled eller fjärrstyrt och betecknar radiostyrning av modellerna. Det finns RC-bilar, flygplan, helikoptrar, fartyg och båtar. RC-motorbåtar är oftast modellerade efter riktiga båtar, skalenliga. I Conrad Online Shop finns olika modellutföranden, till exempel moddbåtar, brandbåtar, racerbåtar eller segelbåtar. Produktsortimentet är enormt, så att du garanterat hittar en Motorbåt efter din smak.

Kunskap om tekkie: Modellbåtarnas historia
går flera tusen år tillbaka. Den äldsta överförde tonmodellen är till och med 4000 år gammal. Under lång tid har fartygsmodeller främst använts för forskning om material, vattenförhållanden och körbeteende. Inom den kommersiella hobbysektorn började modellsporten först under 20. 1900-talet. Idag har modellbygge blivit en populär hobby från Jung och Alt.

Vilka olika fjärrstyrda båtar finns?

Bland fjärrstyrda fartyg skiljer man mellan olika modellvarianter. Vissa modeller är redan färdigmonterade och kan användas omedelbart. För andra modeller krävs ytterligare tillägg av en eller flera komponenter. Beroende på hur hantverksmässigt skickligt du är, kan du beställa en byggsats och själv bygga en hand eller välja en färdigfärdig radiostyrd båt.

Fjärrstyrd båt

Byggsats

Vid en byggsats får du en RC-Motorbåt i delar. Du måste bygga ihop hela modellen på egen hand. Sådana byggsatser lämpar sig väl för alla som redan har erfarenhet av modellbygge. Nybörjare behöver i regel längre tid för att kunna bygga ihop en sådan modell på ett professionellt sätt.

ARR (Almost Ready to Run)

ARR-modellerna är "nästan klara att köra". Här måste bara små, okomplicerade byggsteg genomföras. Så det kan vara så att du behöver bygga in fjärrkontrollen eller motorn. För detta behöver du i regel ingen välutrustad verkstad. ARR motorbåtar är den perfekta introduktionen för alla som vill göra modellbygge till sin nya hobby.

RTR (Ready to Run)

Akronymen RTR står för "Ready to run". Här behöver du bara ladda batteriet och modellen är startklar. Nya RTR-motorbåtar, som nybörjare inom modellbygge eller som inte har något tålamod vid hobbyarbeten, drar nytta av de färdigbyggda RTR-motorbåtarna.

 

Vårt praxistipp:
Du vill hantverksmässigt arbeta och lägga till en byggsats eller en ARR-Motorbåt? Beroende på hur liten del den beställda produkten är isärplockad, kan du behöva ett speciellt modelleringsverktyg. Denna hittar du i Conrad Online Shop. Lägg när du sätter ihop modellen en yta under modelldelarna, annars kan bordet eller arbetsbänken snabbt bli smutsig. Lack- eller limrester är oftast relativt svåra att ta bort från möbler.

 

 

was att beakta när du köper en RC-modellbåt?

Det viktigaste vid köp av radiostyrda motorbåtar

  • RC-motorbåtar är små, motoriserade och fjärrstyrda modellbåtar, som kan köras i lugna vatten.
  • Det finns olika modellutföranden, till exempel byggsatser, RTR eller ARR-modeller. Byggsatser och ARR-modeller måste fortfarande monteras. Här krävs lite hantverksmässig skicklighet. RTR-modeller däremot är "Ready to Run". Här behöver bara batteriet laddas och körglädjen kan börja.
  • Vill du köpa en RC-modellbåt? Då är du helt rätt hos Conrad, för här finns en stor portfölj av olika modelltyper, från Yacht via racerbåten till en fjärrstyrd surfare. Ta hänsyn till batteritid, båtens storlek, maxhastigheter och räckvidd vid köp.

Den som vill skaffa sig en radiostyrd båt bestämmer först om den vill beställa en RTR-modellbåt eller om den föredrar en byggsats. Dessutom måste man ta hänsyn till några andra kriterier, som till exempel båttyp, räckvidd, batteritid och maximal hastighet för modellen. Conrad har ett stort modellbåtssortiment, och du hittar säkert rätt modell efter din smak.. Conrad har därför ett mycket stort sortiment av båtar.

Boottyp

Båt

I Conrad Online Shop hittar du olika båttyper, till exempel racerbåtar med speciella speedmotorer, modellfartyg eller yachter. Speedbåtar eller tävlingsbåtar kan nå höga hastigheter och modellbygga fordon som gillar snabba fordon. Speed-båtar är lämpliga för lugna vatten och används gärna för att tävla mot varandra. Fraktare, brandbåtar eller fregattor är betydligt större än speedbåtar och yachter och kör i regel långsammare. Därför är dessa modellbåtar ofta utrustade med fantastiska prylar, till exempel med fungerande brandsläckare eller ljudeffekter.

Räckvidd

Räckvidden för fjärrstyrda båtar är begränsad. Om du vill köra din nya RC-Motorbåt på stora vatten bör du se till att modellen inte ligger utanför räckvidden för fjärrkontrollen. Läs den maximala räckvidden i bruksanvisningen och håll dig hellre lite under vid utfarten. När modellbåten befinner sig utanför den trådlösa räckvidden, hjälper det egentligen bara att simma för att få RC-motorbåten på land igen.

Hastighet

Speedbåtar kan nå mer än 20 km/h. Andra modelltyper är betydligt långsammare. Se till vilken maximal hastighet din RC-Motorbåt kan nå. Nybörjare bör hellre använda en något långsammare modell, eftersom det är enklare att navigera.

Batteritid och laddningstid

Batteritid på RC-motorbåtar är oftast bara några minuter. Den som vill njuta av längre körglädje bör köpa flera reservbatterier, eftersom laddtiden för batterierna är relativt lång. Vissa ackumulatorer behöver flera timmar innan de är helt laddade igen. Se till att din båt återvänder till land innan batteriet är tomt.

Storlek (ca):

Modellbåtar är oftast modellerade efter riktiga fartyg skalenligt. I Conrad Online Shop finns till exempel en Graupner Titanic modell som reproducerar originalet i en skala på 1:150. I vår butik hittar du små RC-motorbåtsmodeller med 20 centimeter längd och stora modeller, som delvis är mer än 1,5 meter långa.

Rättsliga krav för radiostyrda modellbåtar

Rättsliga krav

Radiostyrda modellbåtar får inte köras överallt. När det gäller privata sjöar bör du till exempel först få ägarens tillstånd. Även i naturreservat är RC-motorbåtar i regel inte tillåtna. Om det finns uttryckliga skyltar på en sjö som förbjuder motorstart bör ni ta hänsyn till detta. Om du annars blir ervig vid körning kan du hota med böter.

Det finns ingen minimiålder för modellmotorbåtar. Även små barn i fyra eller fem års ålder kan redan kontaktas vid modellbåtars körning. Speciella motorbåtar för barn är lämpliga för detta ändamål. Vi rekommenderar att stora racerbåtar och radiostyrda motorbåtar för entusiaster och barn endast körs under övervakning av dina föräldrar eller någon annan vuxen person.

Slutsats: Så här hittar du en fjärrstyrd Motorbåt efter din smak

Bredden på de olika motorbåtarna är stor. Om du vill bygga in en radiostyrd Motorbåt har du oftast en konkret uppfattning om modelltypen. Den ena vill ha en snygg yacht, den andra kanske snarare en brandbåt med vattensprutningsutrustning. Leta enkelt genom det omfattande sortimentet FRÅN Conrad och sätt in den passande modellen i kundvagnen. Se om det handlar om en byggsats, en ARR- eller RTR-båt. Endast RTR-modellbåtar är redan "Ready to Run" och kan därmed köras utan ytterligare handtag. För alla andra båtar behövs en aning hantverksskicklighet vid montering. När du köper din Motorbåt, tar du dessutom hänsyn till räckvidden, den maximala hastigheten, batteritid och storleken på båten. Alla detaljer hittar du i de utförliga produktbeskrivningarna från Conrad.