bulkycostscartcheckbox-checkedcheckbox-uncheckedclosecomparison Folder home hook iso list Magnifier NEU picto-tablerating-stars star tooltip warning wishlist

Rådgivare

Texten nedan är maskinöversatt från tysk originaltext.

Värt att veta om minihögtalare

Minihögtalare har blivit ett verkligt trendsobjekt. Speciellt under sommarmånaderna kan man hitta den på varje låt och på varje grillplats. Det finns ett stort urval av olika modeller i alla prissegmenten. Vad som verkligen är viktigt vid köp förklarar vi i vår rådgivare.

  • Perfekt ljud för fritid och arbete

  • Minihögtalare: Minimått och stort ljud

  • Vårt praxistipp: Använd minihögtalare som handsfree

  • Trådlös tack vare Bluetooth

  • Batteritid: Avgörande kriterium

  • Vilken är den bästa minihögtalare för mig?

  • FAQ - vanliga frågor om Mini-högtalare

Perfekt ljud för fritid och arbete

Minu högtalare USB

En minihögtalare är den perfekta möjligheten för att kunna njuta av musik var som helst, själv eller med vänner. De små högtalarna får plats i alla fickor och är snabbt anslutna till telefonen via kabel (till exempel USB-kabel) eller Bluetooth. Men det är inte bara på fritiden som Mini-Speaker kan användas. Affärsmänniskor som reser mycket kan använda en sådan minihögtalare på ett meningsfullt sätt: På så sätt är det möjligt att använda vissa av dessa enheter som handsfree. På så sätt står inget i vägen för en telefonkonferens på kvällen på hotellrummet.

Minihögtalare: Minimått och stort ljud

Minihögtalare

Det finns minihögtalare för alla plånböcker: Det roliga börjar med betydligt under 10 euro. Bra Bluetooth-högtalare som ansluter ett användbart ljud med en bra kvalitet, till exempel ankaret SoundCore Mini, finns från ca 20 euro. För toppmodeller som Bang & Olufsen BeoPlay A2, Ultimate Ears Megaoom eller Bose SoundLink Mini, förfaller däremot belopp inom tresiffrigt område. Det högre priset är resultatet av den höga tekniska ansträngning som görs för att få ut det bästa ljudet från de små högtalarna. Även de inbyggda högklassiga materialen, som aluminium och läder, får effekter på priset.

Av betydelse är dessutom den önskade utrustningen: De kompakta högtalarna finns med ett flertal användbara funktioner. Det finns modeller med inbyggd kortläsare som direkt kan spela upp musik från ett SD-kort utan föregående anslutning av en MP3-spelare eller en smartphone. Vissa av de små högtalarna har en display där användbar information kan visas. Andra har en inbyggd väckarklocka, handsfreefunktion eller FM-radio. Det finns till och med minihögtalare som redan har en inbyggd språkassistent som Amazon Alexa. was majoriteten av de små högtalarna har är en Bluetooth-modul.

Vårt praxistipp: Använd minihögtalare som handsfree

Det finns Bluetooth-högtalare som har en inbyggd handsfree-enhet. Använd dessa så att flera personer samtidigt kan följa ett samtal via högtalaren. Eller använd din mini-Bluetooth-högtalare för konferenssamtal när du är på en tjänsteresa.

Trådlös tack vare Bluetooth

Minihögtalare Hama

Tack vare Bluetooth kan du ansluta minihögtalare, till exempel ankar SoundCore-Mini, bekvämt helt utan kablar till din mobiltelefon eller surfplatta. Ofta används för sådana mini-ljudomvandlare Bluetooth i version 4.0, 4.1 eller 4.2. Och det inte utan anledning: Standarderna i 4.x-serien är speciellt trimmade till en sparsam hantering av den tillgängliga energin. När du köper bör du därför se till att din högtalare sänder efter minst Bluetooth 4.x, så att du inte behöver förlora batteritiden. Den maximalt möjliga räckvidden mellan smartphone och Bluetooth-högtalare ligger för närvarande på runt 10 meter.

I samband med Bluetooth kommer du oftare att stöta på förkortningen aptX. was upp? Det handlar om ljud-codecs, som har optimerats för dataöverföring i realtid. För överföring av högupplösta ljudmaterial, t.ex. filer i FLAC-format, till din Bluetooth-högtalare är särskilt aptX Lossless och aptX-HD av intresse. Endast om din mini-högtalare har denna ljud-codec kan du njuta av högupplöst musik med upp till 96 kHz och 24 bitar utan förluster.

Batteritid: Avgörande kriterium

Minihögtalare

För en mobil högtalare är batterikapaciteten och den därmed förbundna drifttiden avgörande. De flesta tillverkare anger i stället för storleken på batteriet den möjliga drifttiden i timmar. Det finns högtalare med mini-mått som tack vare det lilla batteriet bara når en uppspelning från 3 till 5 timmar, samt större Bluetooth-högtalare som klarar mer än 20 timmar. Som strömminne används oftast ett modernt litiumjonbatteri, som inte har någon minneseffekt. Batteriet laddas antingen via en laddare eller via USB. Övrigt: Vissa Bluetooth-högtalare kan med sitt stora inbyggda batteri även ladda din smartphone eller surfplatta via USB. Praktisk, eller?

Vilken är den bästa minihögtalare för mig?

Speciellt för uppspelning av djupa toner är boxens volym viktig. Ju större volymen, desto mer låter din Bluetooth-högtalare. Kroken är att en större volym alltid kommer på bekostnad av högtalarens storlek. En modell med en volym på mer än 5 liter låter säkert bra, men är inte längre riktigt kompakt. Därför bör du om möjligt testa flera högtalare av olika storlek för att se vilket ljud du gillar. Oberoende minihögtalartester kan hjälpa till vid beslut under vissa omständigheter. Om du vill använda din högtalare med spelare som inte har Bluetooth, bör du titta på en AUX-ingång.

Vill du ta med dig Bluetooth-högtalaren när du är ute och vandrar eller campar? Om ja, kan det vara bra att välja en högtalare som antingen är skyddad mot stänkvatten eller som Ultimate Ears Boom 3 helt vattentät. Även täckkåpor som skyddar USB-portar och AUX-in mot inträngande damm och vatten är definitivt ett plus vid utomhusbruk. Ett stort urval av olika högtalare med Bluetooth-funktion hittar du i vår onlinebutik.

Minihögtalare JBL

FAQ - vanliga frågor om Mini-högtalare

Kan ICH slå ihop en Bluetooth-box med en annan till ett stereopar?

Vissa tillverkare erbjuder den här funktionen, till exempel kan två sammankopplade ankare SoundCore 2 spela upp högkvalitativt stereoljud. 

was är skillnaden mellan Bluetooth 4.x och 5.0?

I vissa Bluetooth-boxar används redan den senaste Bluetooth-tekniken 5.0. Vid den nya standarden har den maximala hastigheten höjts till 2 Mbit/s. Den teoretiska Bluetooth-räckvidden har också ökat och uppgår nu till 200 meter i fritt fält och upp till 40 meter i byggnader. Bluetooth 5.0 är helt bakåtkompatibel till Bluetooth 4.x.