bulkycostscartcheckbox-checkedcheckbox-uncheckedclosecomparison Folder home hook iso list Magnifier NEU picto-tablerating-stars star tooltip warning wishlist

Rådgivare

Texten nedan är maskinöversatt från tysk originaltext.

Värt att veta om din-skenehölje

Flexibelt att använda och snabbt att montera: Robust plasthölje för montering på din-skenor finns i många olika utföranden. Vad du bör tänka på när du köper din-skene-höljen får du reda på i vår guide.

  • Användningsområden på din-skenhöljen

  • Storlek, certifiering, material - viktigt vid köp av din-skenehöljen

  • Vårt praxistipp: Enkel fastsättning med universella fästklämmor

  • FAQ - vanliga frågor om höljen för din-skenor

 

Användningsområden på din-skenhöljen

Din-skenor, som även kallas bärskenor, finns i olika former och storlekar. Inom elektroteknik används standardiserade profilskenor för fastsättning av Diverser komponenter och höljen. De monteras i fördelningsboxar eller kopplingsskåp och används främst inom strömförsörjning eller mät-, styr-, reglerings- och datateknik. Din-skenan används som hållare för de enskilda elektroniska komponenterna, vars känsliga element skyddas av ett robust, ofta grått hölje.

Speciellt utformad för din-skenor, så att du kan montera dem snabbt och enkelt. Du kan välja din-skene-höljen enligt din-standard mycket, från enskilda komponenter till kompletta set i olika storlekar och färger. I vår online-butik hittar du för varje användning ett passande din-skene-hölje eller husdel. Kundanpassade önskemål kan du när som helst komma åt med den modulära sammansättningen.

 

Storlek, certifiering, material - viktigt vid köp av din-skenehöljen

Innan du köper ett din-skenehölje bör du kontrollera bärskenans mått, för vilket skyddshöljet är avsett. På så sätt kan du snabbt hitta en passande komponent till din-skena. I följande listor finns de viktigaste kriterierna för köp av din-skene-höljen överskådligt för dig:

 

Kapslingstyp: Baselement, sid- och överdel, mellan- och ändstycke, lock, underdel eller monteringssockel - de flesta din-skenehöljen för din-skenor är modulära sammansättbara. Det ger dig en avgörande fördel: Tack vare den modulära konstruktionen är det enkelt att skapa individuella lösningar för dina personliga behov. Färdiga höljen kan inte användas flexibelt och kräver i vissa fall anpassningar i efterhand. För att undvika detta problem kan du själv utforma set med din-skene-höljen i en serie. Men för ett genomtänkt och platssparande resultat med den modulära konstruktionen krävs det mycket planering.

Mått: Beroende på bärskena och förhärskande plats krävs speciella chassityper. Kontrollera i varje fall varje modells höjd, bredd och djup.

Material: Plasthölje är inte detsamma. Förutom modeller i ABS finns många höljen av plast i polyamid eller polykarbonat. Beroende på användningsområde och personliga preferenser är plast som används ett viktigt kriterium vid inköp. 

Färg: Från grå till transparent till grön, orange och svart - i vår online-butik finns ett stort urval av bärskenor i olika färger. För enkel åtskillnad mellan olika bygggruppstyper kan olika höljesfärger användas. Det ger bättre översikt.

Certifiering och kapslingsklass: Se upp för certifieringar och eventuellt nödvändiga skyddstyper vid köp. Till exempel är skyddsklass IP20 avsedd för kopplingsskåp.

 

Övrigt: Några höljesdelar kommer redan med inbyggd kretskortstiften eller skruvanslutningar för kretskort. Därmed garanteras en snabb montering och installation av de olika komponenterna. Andra elektronikhöljen är utrustade med speciella klämmor, universalfötter eller fästflänsar för direkt montering på väggen. Även ventilationsöppningar finns på vissa modeller och behövs i många fall.

Kontrollera innan du köper, om önskade element ingår i leveransen eller om kan kompletteras.

 

Vårt praxistipp: Enkel fastsättning med universella fästklämmor 

Din-skenehölje kan monteras med speciella fästklämmor på din-skenor. Fästet med klämmor underlättar senare montering av enskilda komponenter utan verktyg från skenan.

 

FAQ - vanliga frågor om höljen för din-skenor

Hur mycket håller ett elektronikhus i genomsnitt ut?

Höljet är av mycket robust konstruktion. Hur ofta de kan monteras in och demonteras påverkas av hur ofta du gör och av vilket material du använder.

Kan även displayer eller styrningselement monteras i fördelningsboxar och kopplingsskåp på din-skenor?

Displayer för övervakning eller analys kan när som helst integreras. För att displayen ska synas måste ett lämpligt hölje med tillräckligt stor öppning eller till exempel ett transparent lock användas.

Hur många komponenter behövs för ett komplett system? 

Även detta skiljer sig åt individuellt. Allmänt gäller att alla känsliga elektroniska komponenter bör skyddas av ett lämpligt hölje. I princip är det tillrådligt att hålla ytterligare byggnadsmoduler som mellanstycken och ändstycken i lager. På så sätt har du alltid ett passande reservstycke till hands och kan utan problem utöka befintliga system med passande element.