©Siemens 2021. Alle rechten voorbehouden.

SENTRON-säkerhetsbrytare med mät- och kommunikationsfunktion

Mer transparens i energidistributionen genom digital datainsamling och analys

En elinstallation måste skyddas mot kortslutningar, överbelastning och funktionsfel. Digitaliseringen av t.ex. byggnader och system innebär nya utmaningar men även nya möjligheter. SENTRONs säkerhetsbrytare med mät- och kommunikationsfunktioner är utformade just för dessa krav. De utgör en smart lösning för ett omfattande skydd av människor, anläggningar och system och erbjuder samtidigt en effektiv metod för att förhindra anläggningsavstängningar som bygger på transparens i eldistributionen.

SENTRON:s brytare med mät- och kommunikationsfunktion inkluderar 5SL6 COM miniatyrbrytare och 5SV6 COM AFDD/LS brytare. Med ett utrymmesbehov på endast en fördelningsenhet (HP) kan befintliga brytare enkelt ersättas med de nya enheterna med mät- och kommunikationsfunktion

Vid eftermontering i stället för att ersätta kan hjälp-/felsignalsbrytarna 5ST3 COM med en total bredd på 0,5 HP monteras på standardbrytare från SENTRON för att utöka befintliga enheter med mät- och kommunikationsfunktioner. Endast en extra fördelningsenhet krävs för datatransceivern 7KN Powercenter 1000, som kan samla in data från upp till 24 SENTRON-säkerhetsbrytare med kommunikationsfunktion. De uppmätta värdena lagras i 7KN Powercenter 1000 i upp till 30 dagar. Data kan frågas ut på plats via Bluetooth med en mobil terminal eller vidarebefordras till system på högre nivå via Modbus TCP.

©Siemens 2021. Alle rechten voorbehouden.

  

Strömbrytare 5SL6 COM

AFDD/LS-omkopplare 5SV6 COM

Datatransceiver 7KN Powercenter 1000

©Siemens 2023. Alle rechten voorbehouden.

De nya säkerhetsbrytarna med avstängnings- och kommunikationsfunktion - en överblick över höjdpunkterna

  • Tillförlitliga säkerhetsbrytare med ytterligare funktioner

  • Insamling, överföring och analys av data i kraftförsörjningssystemet

  • Varningsmeddelanden när gränsvärden överskrids eller när enheternas återstående livslängd är uppnådd för förebyggande underhåll och därmed hög systemtillgänglighet.

  • Uppdelning av energiförbrukningen i byggnaden fram till slutkretsen.

  • Enkel och snabb integrering i nya och befintliga system tack vare små installationsbredder på 1HP och enkel utbyggnad av standardutrustning.

  • Trådlös överföring av mätdata från upp till 24 kommunikationskapabla enheter till 7KN Powercenter 1000 data transceiver

  

Videor om driftsättning av SENTROM COM säkerhetsbrytare

Driftsättningen av kommunikationskapabla säkerhetsbrytare sker snabbt och enkelt med SENTRON powerconfig, antingen som mobilapp eller som konfigurationsmjukvara. Hur appen och integrationen av enheterna fungerar förklaras i följande videor.

Hur fungerar powerconfig-appen?

Hur ansluter jag 7KN Powercenter 1000?

Hur kan jag visualisera data med powerconfig-appen?