Professionell lödteknik för forskning, utveckling och undervisning

Välutrustade klassrum och fungerande utrustning är grundläggande förutsättningar för framgångsrika projekt. Med vårt utbud av professionell lödteknik hittar både blivande ingenjörer, forskare och utvecklare rätt utrustning.

Vi andas teknik ›

Weller WT Serie - Hög flexibilitet för mångsidiga tillämpningar

De är gjorda för varandra. Wellers kompakta, användarvänliga system av löd- och efterbearbetningsprodukter i WT-serien passar mycket bra ihop och ger dig exakt det arbetsbordsutrymme som du så desperat behöver. Stapelbara, intelligenta försörjningsenheter. Roterbara säkerhetshyllor som kan anslutas till varandra. Bekväm och säker förvaring av lödspetsar. Passiva lödkolvar. Hybridlödkolvar. Mikro-lödkolvar. Bakåtkompatibilitet för mer än 1 000 kombinationer av spetsar och verktyg.

Weller Erem - Precisionsverktyg för elektroniska komponenter

Weller Erem®-verktyg är utformade specifikt för elektronik med kompromisslös schweizisk kvalitet och erbjuder den ultimata hållbarheten. Med över 1 miljon konsekventa, precisa och exakta öppnings- och stängningscykler definierar dessa högpresterande fräsar industristandarden. Med toppmoderna funktioner som Magic SpringTM, det självlåsande skruvsystemet och Maximum Opening Stop Technology erbjuder Weller Erem-tängerna världens längsta verktygslivslängd, högsta precision och bästa kvalitet.

Toolcrafts lödteknik - allt från en enda källa för proffs och nybörjare.

TOOLCRAFT TPS-900 Reparationsstation har återigen visat att toppteknik kan erbjudas till rimliga priser. TPS-900 är en professionell lödstation för industriellt bruk. Förutom lödkolven, lödpincetten, avlödningspistolen och varmluftsjärnet finns även en vakuumpipett för SMD-komponenter inbyggd. Alla parametrar kan enkelt överföras till lödstationen via USB och separat programvara.

Men det är inte bara proffs som hittar vad de söker hos TOOLCRAFT, tillverkaren erbjuder även ett brett utbud för nybörjare. Från extra lödstationer för varje användare till lödtråd, avlödningslitter och ersättningsspetsar - allt från en enda källa.

Säkerhet på arbetsplatsen - med rätt tillbehör

För att garantera en säker lödning bör man inte avstå från en ljus belysning på arbetsplatsen och därmed god synlighet för lödpunkten och lödspetsen. Båda förutsättningarna kan garanteras t.ex. genom svängbara arbetslupar med integrerad belysning. Ett vanligt hjälpmedel är den så kallade "tredje handen": en liten anordning med låsbara krokodilklämmor, till exempel för att säkert fästa brädor eller komponenter under lödprocessen.

Eftersom de flesta elektroniska lödningar som används i praktiken innehåller en kärna av flussmedel, t.ex. kolofonium, kommer det oundvikligen att uppstå ångor under lödprocessen. Ur hälsosynpunkt är detta inte helt oproblematiskt. Dessutom kan lödningsångorna sätta sig på komponenter och kretskort och leda till funktionsproblem. Det rekommenderas därför att man använder utsugningsanordningar med filter direkt ovanför arbetsplatsen. Inom den kommersiella sektorn är dessa anordningar obligatoriska enligt VBG 15. För ett effektivt arbete och en snygg arbetsplats finns det också lödstationer med integrerad utsugning, till exempel TOOLCRAFT LSL-951 lödstation med LED-belysning och utsugning av lödånga.

Toppmärken

Ytterligare information om vår Sourcing Platform