Den högeffektiva nätaggregatserien WAGO Pro 2

WAGO Pro 2 erbjuder ett antal attraktiva, unika försäljningsargument. Intelligenta övervakningsfunktioner säkerställer transparens i tillämpningen. Med sin verkningsgrad på upp till 96,3 procent* och digital styrning möjliggör de högeffektiva WAGO Pro 2-nätaggregaten stora sänkningar av energi- och driftskostnaderna i kraftelektronik. 

Det konfigurerbara överbelastningsbeteendet i kombination med TopBoost (multipel märkström för 15ms) och PowerBoost (150 % uteffekt för 5s) garanterar en tillförlitlig försörjning i kritiska driftsituationer.

Enfasaggregaten med en likströmseffekt på 24V; 10A, 20A och 40A; visuell statusvisning; och drift via funktionsknappar; kan användas såväl parallell- som seriekopplade. Utspänningen är galvaniskt isolerad med plug-in anslutningsteknik (SELV/PELV enligt EN 61010/UL61010). Horisontell installation säkerställer självkylning genom konvektion.

Nätaggregaten i WAGO Pro 2-serien sätter nya riktmärken för kommunikationskapacitet och parametrisering för en specifik strömförsörjning av enskilda system. Strömförsörjningen kan styras med en industriell PLC eller via en IoT-gateway. Denna är baserad på en valfri plug-in-modul för digital kommunikation, ursprungligen utvecklad för anslutning till IO-Link, och kommer inom kort att finnas tillgänglig för Ethernet-baserad protokoll som Modbus TCP, Ethernet IP och PROFINET. Den funktionella designen hos Pro 2-nätaggregaten riktar sig därför speciellt till de krävande behoven hos användare som arbetar inom maskinteknik, processteknik och produktionsautomation inom fordonsteknik.

”Av särskilt betydelse för dessa industriella användare”, understryker Stefan Wagner, Product Manager Power Supplies på WAGO, ”är de intelligenta övervakningsfunktionerna hos vår Pro 2-serie, med vilka aktuella data och de anslutna lasterna lagras digitalt för energioptimering. PLC kan stänga av de decentraliserade strömförsörjningarna till enskilda systemkomponenter med en hårdvarusignal eller busskommando och koppla om dem till standby-läge.”

”Den höga verkningsgraden hos WAGO Pro 2 är mycket attraktiv för energimedvetna användare”, förklarar Kilian Braun, produktchef på Conrad Electronic. ”Strömförsörjningen genererar betydligt mindre spillvärme. Trots sin höga effektdensitet är de utformade för att vara mycket kompakta och för att kräva mindre plats i kopplingsskåpet. En digital tvilling förenklar planering och installation.”

Ett individuellt konfigurationsalternativ tillhandahålls av funktionen ”elektronisk kretsbrytare”. Detta gör det möjligt för användaren att på ett tillförlitligt sätt stänga av strömmen efter en fördefinierad tid om en angiven överbelastningströskel överskrids.