5SV1 RCBO-switcharna från Siemens, med en bredd på endast 1 HP

Malmö, Sverige, Maj 2020. Conrad breddar sitt produktsortiment med de nyligen introducerade 5SV1 RCBO-switcharna (FI/LS) från Siemens, och man utökar därmed sitt professionella sortiment i byggtekniksektorn.

Sedan mars 2019 har vi integrerat hela Siemens sortiment i vårt produktsortiment. Detta ger våra affärskunder, främst inom underhåll och reparation (MRO) tillgång till ett brett utbud av produkter och systemlösningar från sektorerna automation, drivteknik, installation och switchteknik för industrin, säger Martin Merkl, produktchef på Conrad Electronic. – Med Siemens 5SV1 RCBO:er utökar vi nu vårt omfattande byggtekniksortiment, speciellt för användning i bostadsområden och nybyggnationsområden.

De nya enheterna är världens första elektromekaniska RCBO:er som är oberoende av nätspänning, kombinerar restström och överbelastningsskydd i ett hus och använder endast en delningsenhet (1 HP), och som endast tar hälften så stor plats som konventionella installationer. Detta innebär att fler skyddsanordningar kan installeras i en distributionsbox än tidigare, och att befintliga installationer enkelt kan byggas ut med nya skyddsfunktioner samtidigt som man sparar plats.

De kompakta 5SV1 RCBO:erna skyddar människor mot farliga elektriska stötar samtidigt som de förhindrar överströmsskador på kablar och fel i elektriska system och enheter i byggnader, infrastruktur och industri. I händelse av ett fel kopplar de bort respektive krets från elnätet på ett tillförlitligt och säkert sätt.

5SV1 RCBO-switcharna finns i sex olika utföranden för 2, 4, 6, 10, 13 och 16A/30mA eller 6 kA.

I kombination med en 5SM6 brandskyddsbrytare erbjuder 5SV1 RCBO:erna personligt, linje- och förebyggande brandskydd på endast 2 HP. Switcharna är certifierade för användning i Europa och alla andra IEC-länder.

En annan fördel med 5SV1 RCBO:erna är den högre operativa tillgängligheten till elektriska installationer genom flera RCBO-kombinationer, eftersom de till skillnad från grupp-RCD:er endast bryter strömmen till motsvarande krets. Detta förhindrar oönskad avstängning av ytterligare kretsar.