CTEK – de smartaste batteriladdarna

CTEK är ett svenskt företag specialiserat på batteriladdare för motorfordon. Liksom många svenska varumärken garanterar CTEK kvalitet. Batteriladdarna ur CTEK sortimentet är unika. Dessa "smart chargers" med speciella funktioner har blivit lovordade som "Bäst-i-test" fler än 15 gånger av olika oberoende parter. Nedanför kan du läsa mer om de unika egenskaperna hos CTEK batteriladdare.

CTEK Smarta batteriladdare

CTEK laddare gör mer än att bara ladda. De återaktiverar ditt batteri och förlänger även livslängden. Med detta unika system har CTEK flera gånger vunnit titeln "Bästa laddaren". Deras unika system går att dela upp i 8 olika steg. Men för att kunna erbjuda den bästa lösningen för varje budget, har inte alla laddare alla dessa steg. På grund av detta är CTEK laddare attraktiva för flera prissklasser. Det unika systemet för CTEK laddare har följande 8 steg för att behålla batteriet i bästa skick.

 • Steg 1: Desulphation 
  Batteriladdaren känner igen sulferade batterier. Med hjälp av pulserande ström och spänning rengörs blyplattorna från sulfat och batterikapaciteten återställs.
 • Steg 2: Soft Start 
  Batteriladdaren testar om det anslutna batteriet accepterar en laddning. Detta för att förhindra att ett trasigt batteri förblir ansluten till ditt elnät.
 • Steg 3: Bulk 
  Batteriladdaren laddar batterier med full effekt till ca 80 % av batterikapaciteten.
 • Steg 4: Absorption 
  Batteriet är i princip redo för användning. Med en minskande effekt laddas batteriet till 100 % för att förhindra att det överladdas.
 • Steg 5: Analyse 
  Batteriladdaren testar om batteriet kan behålla kapaciteten. Om inte, är det möjligt att batteriet behövs bytas.
 • Steg 6: Recond 
  Med Recond-programmet ökar batteriladdaren spänningen för att på ett kontrollerat sätt skapa gasbildning i batteriet. Denna gasbildning blandar sig med batterisyran för att förhöja batterikapaciteten.
 • Steg 7: Float 
  Med en konstant spänning håller batteriladdaren spänningen i batteriet på maximal nivå.
 • Steg 8: Pulse, maintenance charging 
  Batteriladdaren håller batterikapaciteten på 95-100 %. Laddaren kontrollerar batteriet kontinuerligt och ger en puls vid behov för att behålla batteriet på full kapacitet.

CTEK fördelar

Förutom laddningsprocess i 8-steg är även användarvänligheten en stor fördel. CTEK laddare är säker för både användare och fordon. Laddaren är skyddad mot felaktig anslutning, gnistrar inte och du behöver inte koppla loss laddaren från batteriet. Den reglerar även spänningen, så att ljus och annan känslig utrustning inte kan skadas. En CTEK laddare passar vid nästan alla tillfällen. Stötskyddad, dammskyddad, lämplig för utomhusbruk (IP44-IP65 beroende på modell) inom ett temperaturintervall från -20°C till +50°C. Det bästa för dig som användare är att du inte märker någonting av denna teknik. Du behöver inte ha tidigare kunskap av laddningsprocessen eller batteriet. Anslut laddaren och låt den göra sitt jobb. Du kan lita på den helt automatiska laddningsprocessen som kommer hålla ditt batteri i toppskick. Det är ingen slump att CTEK laddare har fått "Bäst-i-Test" flera gånger vid oberoende tester.