Siemens LOGO! 8 PLC:er

LOGO!-styrningarna från Siemens har länge varit det etablerade namnet för logikmoduler. LOGO! PLC är perfekta för småskalig automation och därför mycket populära inom näringsliv, utbildning samt för en utvald grupp av privatpersoner. Enkel montering, minimal kabeldragning, enkel programmering via LOGO! Smidig komfort. Det är bara några av fördelarna med att automatisera med Siemens.

Siemens LOGO! 8 Den senaste generationen

Den senaste generationen av detta framgångsrika "mikroautomationssystem" från Siemens visar sig i form av Siemens LOGO! 8. Jämfört med de tidigare generationerna har ett antal saker - till användarens fördel - förändrats. Till exempel är den nya serien enklare att använda, har en ny (färg)display, fullständig kommunikation via Ethernet, en okomplicerad webbserverapplikation, fjärrkommunikation via en app och inte mindre än 20 digitala och 8 analoga utgångar. Precis som LOGO! 8 finns LOGO! 0BA6 i åtta olika grundmoduler (med eller utan display) för olika spänningar.

En värld av applikationer

Den programmerbara styrenheten LOGO! har redan många gånger visat sig vara en praktisk lösning för mindre automationsprojekt inom bland annat bostadsmarknaden och industrin. Vanliga tillämpningar är värme-, ventilations- och luftkonditioneringsteknik. För användning i och runt huset används Siemens LOGO! ofta för inomhus- eller utomhusbelysning, skuggning eller sprinklersystem, till exempel. Men denna PLC-serie kommer också till sin rätt för övervakningssyften (privata och kommersiella). Tänk på åtkomstkontroll, gränsvärdesstyrning eller signalering.

LOGO! 8 Starter Kits innehåller allt du behöver för att snabbt komma igång med LOGO! 0BA8 PLC. Förutom själva LOGO!-modulen ingår även en strömförsörjning och nödvändig programvara. Detta gör Siemens LOGO! 8 perfekt för utbildning, där LOGO! PLC länge har varit riktmärket. En annan fördel är den kompletta leveransen. Med ett startpaket köper du grunden för en fungerande lösning på en gång.

Inom industrin hittar du LOGO! främst i transportsystem (transportband, hissar, matningsmaskiner) och i specialapplikationer som t.ex. solcellsanläggningar. Maskinellt används den kompakta styrenheten främst för filtrering, rening, motorer, pumpar och ventilstyrning.

Integrerad webbserver

Alla versioner av Siemens LOGO! 8 har den integrerade webbservern gemensamt. Denna webbserver - som passar alla webbläsare - erbjuder säker (lösenordsskyddad) övervakning och drift av LOGO!-systemet via WiFi eller ett trådbundet nätverk. Konfigurationen av webbservern görs med ett musklick och kräver inga programmeringskunskaper från användarens sida. Displayen är - liksom för LOGO! och TDE - fritt valbar. När LOGO! är ansluten till nätverket kan du styra den via en smartphone, surfplatta eller PC. Och allt i samma utseende och känsla som den välbekanta LOGO! 8 eller TDE-miljön.

Ny display

Displayen på den åttonde generationens LOGO! har fått ett nytt utseende som ger bättre läsbarhet och större användarvänlighet. Den sexradiga displayen har nu 16 tecken per rad. Detta fördubblar det maximala antalet tecken som kan användas jämfört med föregångarna. Så nu kan du formulera meddelanden bättre och mer utförligt, utan att använda för många förkortningar. Som bakgrundsbelysning kan användaren välja mellan färgerna vitt, orange och rött. Här bestämmer du hur t.ex. ett larmmeddelande ska se ut.

Soft Comfort V8 - ny programvara med nya funktioner

Programvaran LOGO! Soft Comfort har under många år varit det självklara systemet för enkla och snabba projekt. Man kan till och med säga att denna programvara är ansvarig för framgången för hela LOGO!-serien. Arbetet med programvaran sker helt och hållet via drag 'n drop. Till exempel ingår 43 funktionsmoduler i programvaran som en slags "förinställning", som du kan använda för att skapa ett program på nolltid. I den senaste generationen av programvaran har allt detta gjorts ännu lite enklare. Program och konfigurationer av de olika funktionerna kan skapas med ett musklick. I nätverksvyn sköts kommunikation och visning automatiskt. Upp till tre program kan visas sida vid sida och signaler kan dras och släppas från ett program till ett annat. Program från äldre versioner av programvaran är naturligtvis kompatibla med den nya generationen.


LOGO! 0BA7

Siemens har nyligen lanserat den 7:e generationen av sin framgångsrika PLC, LOGO! serien, Siemens LOGO 0BA7. Det viktigaste tillägget jämfört med tidigare generationer är Ethernet-anslutningsfunktionen. LOGO! kan nu kommunicera inte bara sinsemellan (upp till 8 LOGO! enheter kan kopplas samman), utan också med t ex en Siemens Simatic S7 eller en PC. Kapaciteten hos 0BA7 har också ökats avsevärt, en modul har nu så många som 400 olika funktionsblock (detta är en fördubbling jämfört med tidigare versioner, t.ex. 0BA6). Dessutom har en SD-kortplats och några praktiska makrofunktioner och dataloggningsfunktioner lagts till.

Funktioner hos LOGO! 0BA7Några av de nya funktionerna i LOGO 0BA7:

  • Standard Ethernet-gränssnitt
  • Upp till 8 LOGO! länkbara
  • Dataloggning
  • Lagring på SD-kort
  • Kompatibel med 0BA6

Siemens LOGO! var redan anpassad för en mängd olika tillämpningar, men med Ethernet-funktionen utökas användningsområdet ytterligare.

Med hjälp av drag 'n drop är det relativt enkelt att programmera en Siemens LOGO!, både för nybörjare och avancerade användare. Dessutom kan allt testas offline innan någon hårdvara ansluts. Omfattande testning av kretsen först förhindrar fel i den slutliga kretsen.