RevPi från Kunbus, IoT utan begränsningar

Maximal frihet med Kunbus RevPi

IoT-gatewayen RevPi Connect med öppen källkod ger dig maximal frihet när du implementerar IoT-projekt tack vare dess öppna plattformskoncept. RevPi Connect är baserad på Raspberry Pi Compute Module 3 och har en fyrkärnig processor på 1,2 GHz, 1 GB RAM och upp till 32 GB eMMC-flashminne. En realtidsklocka (RTC) med 24-timmars buffring ser till att enheten alltid vet vad klockan är, även om det skulle uppstå ett strömavbrott.

En specialanpassad Raspbian-version med en realtidspatch är tillgänglig som operativsystem. Vanliga IoT-protokoll som MQTT och OPC UA stöds för att överföra maskindata direkt till molnet.

Individuella applikationer kan programmeras via Node-RED, Python eller direkt i C, bland annat. Tack vare RevPi Connects modulära design kan den 45 mm breda basenheten utrustas med expansionsmoduler som digitala och analoga IO, fältbuss-gateways och radiomoduler. Expansionsmodulerna kan snabbt kopplas till basenheten via plug and play via ett uttag på ovansidan. Konfigurationen sker enkelt via ett grafiskt användargränssnitt.

Med två Ethernet-portar kan enheten samtidigt integreras i automationsnätverket och IT-nätverket för överföring av maskindata från t.ex. verkstadsgolvet till molnet eller ett överordnat IT-system.

Särskilt lämplig för industrin

Ett av huvudmålen var att ge Raspberry Pi verklig industriell kapacitet för att göra den till en riktig IoT-gateway. Därför är RevPi Connect-kapslingen för DIN-skena utrustad med robust 24 V industrihårdvara som uppfyller standarden EN61131-2. Övriga specifikationer:

 • Strömförsörjning: 12-24 VDC -15% / +20
 • Driftstemperatur: -40 °C till 55 °C
 • ESD-skydd: 4 kV / 8 kV enligt EN 61131-2 och IEC 61000-6-2
 • Peak/burst-tester: tillämpas enligt EN 61131-2 och IEC 61000-6-2
 • EMI-tester: enligt EN 61131-2 och IEC 61000-6-2

Ingen lust med begränsningar?

Använd Kunbus RevPi Connect för att förverkliga dina IoT-krav.

 • Fritt programmerbar
 • Modulärt utbyggbar
 • 2 Ethernet-gränssnitt
 • RS485 skruvterminering
 • Hårdvara watchdog
 • Stödjer alla vanliga industriella nätverksprotokoll
 • OPC UA & MQTT
 • Node-RED
 • Python

IoT-gatewayen RevPi Connect med öppen källkod ger dig maximal frihet att implementera IoT-projekt tack vare dess öppna plattformskoncept. Enheten är utrustad med Raspberry Pi Compute Module 3 och 3+ och har en fyrkärnig processor med 1,2 GHz, 1 GB RAM och upp till 32 GB eMMC Flash-minne. Som operativsystem finns en särskilt modifierad Raspbian-version med en realtidspatch. Kända IoT-protokoll som MQTT och OPC UA stöds. Individuella applikationer kan programmeras via till exempel Node-RED, Python eller direkt i C.

RevPi Connect kan också uppgraderas med PROFINET, EtherNet/IP, EtherCAT, Modbus TCP och Modbus RTU-funktionalitet utan användning av expansionsmoduler.

De två Ethernet-gränssnitten gör att enheten samtidigt kan integreras i både automationsnätverket och IT-nätverket för överföring av maskindata från t.ex. verkstadsgolvet till molnet eller ett överordnat IT-system.

En fritt konfigurerbar hårdvaruwatchdog övervakar IoT-gatewayens status, en reläutgång ser till att anslutna enheter eller expansionsmoduler kan övervakas respektive återställas. Enheten har också en 24V-ingång för att ta emot avstängningssignaler från en UPS.

Enkel modulär expansion

Tack vare RevPi Connects modulära design kan den 45 mm breda basenheten utrustas med lämpliga expansionsmoduler som IO, fältbuss-gateways och radiomoduler som t.ex. Bluetooth-moduler. Expansionsmodulerna kan sammanfogas med basenheten via en anslutning på ovansidan och kan enkelt konfigureras med hjälp av ett grafiskt användargränssnitt.

Integration med fältbuss- eller industriella Ethernet-nätverk kan uppnås med hjälp av gateway-expansionsmoduler som är lämpliga för alla större industriella nätverk. Med valfri styr- och HMI-programvara kan du också uppgradera IoT-gatewayen till en liten industriell styrenhet.

Uitbreidingsmodules RevPi
Naam Functie Artikelnr.
RevPi DIO Digital IO module 1515186
RevPi Di Digital Input module 1515187
RevPi DO Digital Output module 1515188
RevPi AIO Analog IO module 1894147
RevPi Connect+ 8GB PLC uitbreidingsmodule 2110981
RevPi Gate PROFINET IRT Gateway PROFINET IRT Device / Slave 1515189
RevPi Gate EtherNet/IP Gateway EtherNet/IP Adapter / Slave 1515193
RevPi Gate POWERLINK Gateway POWERLINK CN / Slave 1515194
RevPi Gate Sercos III Gateway Sercos III Slave 1515195
RevPi Gate Modbus TCP Gateway Modbus TCP Slave 1515198
RevPi Gate PROFIBUS Gateway PROFIBUS Slave 1515190
RevPi Gate DeviceNet Gateway DeviceNet Adapter / Slave 1515192
RevPi Gate CANopen Gateway CANopen Slave 1515196
RevPi Gate Modbus RTU Gateway Modbus RTU Slave 1515197
RevPi Gate DMX Gateway DMX Master / Slave 1594673
RevPi Gate Serial Gateway Serial Slave 1515199

Modbus-funktioner

RevPi Connect har redan master- och slavfunktioner för de populära Modbus TCP-nätverksprotokollen Modbus RTU och Modbus TCP. Externa gateways behövs därför inte längre för dessa två nätverksprotokoll. Modbus TCP fungerar med de Ethernet-gränssnitt som finns tillgängliga på RevPi Connect (dvs. via RJ45-kontakterna på frontpanelen) eller någon annan Ethernet-anslutning (t.ex. en USB WLAN-adapter) som tillhandahåller TCP/IP-protokollet. Modbus RTU kan uppnås via den 4-poliga RS485-kontakten på frontpanelen. Master- och slavkonfigurationen styrs via den webbläsarbaserade, grafiska konfigurationsprogramvaran PiCtory.