Domotica

Letar du efter utomationslösningar för hushåll?

Slå på hemlarmsystemet när du är på semester, slå på värmen på vägen hem eller släck alla lampor i huset med ett knapptryck. Du kan också använda hemautomation i hemmet och styra ditt hem enkelt och smidigt via smartphone, surfplatta eller dator. För detta behöver du produkter och teknik som stöder dig problemfritt

Med Conrad har du en partner på din sida som erbjuder olika lösningar och alternativ från flera tillverkare. Njut av de obegränsade möjligheterna!

   

Byggnadsautomation med LOGO! Nu även med molnanslutning

© Siemens AG 2020. Alle Rechte vorbehalten.

Smarta I4.0-produkter ger data och mervärde

LOGO! har i flera år övertygat med sina mångsidiga funktioner för individuella lösningar. De omfattande nätverks- och utvidgningsmöjligheterna lönar sig även inom hemautomation. Detta gör den till det perfekta valet för ett snabbt, okomplicerat och platsbesparande genomförande av dina automationsprojekt.

Vare sig det gäller uppvärmning, luftkonditionering, belysning, bevattning, åtkomstkontroll, säkerhet och larm, närvarodetektering och simulering eller bekväm styrning av bastu eller pool: LOGO! öppnar otroligt mångsidiga möjligheter för byggnadsfunktioner.

Med LOGO! 8.3-serien av logikmoduler uppstår nya möjligheter och fördelar genom den direkta molnanslutningen. Enkel outsourcing av stora datamängder, säker dataöverföring från AWS-molnet till LOGO! via TLS-protokollet, kontroll och åtkomst till data oberoende av plats: allt detta är möjligt med LOGO! 8.3. Som en introduktion till hemautomation med molnanslutning kan till exempel belysnings- och larmfunktionernas tillstånd hämtas via en webbplats och slås på och av vid behov.

Genom att till exempel visa belysningslägena, om fönstren är öppna eller stängda, vilket läge grinden befinner sig i och om ett larm har utlösts, kan du öka säkerheten i ditt hem. Ett annat exempel kommer från jordbrukssektorn. Övervakning och styrning av flera mobila hönshus med LOGO! blir ännu enklare och effektivare med molnanslutning.

Via en webbplats kan funktioner som belysning, öppning och stängning av stängsel eller videoövervakning av bon och utfodring automatiseras och justeras. Om vissa förhållanden och fel uppstår, varnas lantbrukaren via molnet. Dessutom kan historiska data lagras och visualiseras i molnet. Tack vare LOGO! och molnet kan lantbrukaren enkelt utöka sin verksamhet med fler hönshus; molnlösningen växer helt enkelt med lantbrukaren.

© Siemens AG 2020. Alle Rechte vorbehalten.

     

       

Hållbarhet och cirkulär ekonomi - Cradle to Cradle-certifikat för strömbrytare och uttag från Merten

  

Schneider Electric och Merten utvecklar varje dag innovativa lösningar för moderna byggnader, med särskild uppmärksamhet på hållbar utveckling och produktion. Strömbrytare och uttag i strömbrytarsortimenten System M och System Design har tilldelats silver i den internationella certifieringen Cradle to Cradle (C2C).

C2C-konceptet syftar till att ersätta den linjära engångsekonomin med en kontinuerlig cirkulär ekonomi och utvärderar de fem övergripande kategorierna (1) Cirkuläritet, (2) Hälsosäkerhet för material, (3) Användning av förnybar energi i tillverkningsprocessen, (4) Ansvarsfull användning av vattenresurser och (5) Säkerställande av social rättvisa för alla människor som deltar i värdekedjan.

Guldstatus har redan uppnåtts i kategorierna Cirkuläritet och Förnybara energikällor och klimat.

Schneider Electrics och Mertens hållbarhetskoncept går mycket längre. Med Schneider Sustainability Impact (SSI) strävar Schneider Electric efter ambitiösa mål för ökad energieffektivitet, klimatskydd och hållbarhet. Till exempel har insatserna kring ämnet cirkulär ekonomi lett till att 77 procent av alla produkter som säljs 2020 redan har företagets egen miljömärkning "Green Premium". Alla Green Premium-produkter uppfyller REACH- och RoHS-standarderna och ger transparent tillgång till miljöinformation, t.ex. miljöprestanda, koldioxidavtryck och anmälningar om uttjänta produkter.

        

Starta din framtidssäkra Smart Home-automation med Eaton

Skulle det inte vara trevligt att enkelt kunna lägga till nya kontroller för lampor, persienner, apparater eller ventilation på platser där du inte har någon strömbrytare? Om du har skjutit upp sådana förändringar på grund av kostnaden, röran eller besväret med en renovering, erbjuder vi en lösning med Eaton GO WIRELESS-paketen. Dessa paket är utformade för att lägga till trådlös funktionalitet där du behöver den, och de kan installeras snabbt och kostnadseffektivt av någon av våra kvalificerade installationspartners. De är lämpliga för både befintliga byggnader och nya byggnader.

Dessa produkter kan när som helst utökas, t.ex. med funktioner som timers eller en huvudbrytare. Allt kan utökas. Tänk om du kunde styra allt detta via en app som leder dig till ett smartare, grönare och säkrare hem? Ta reda på det med våra skräddarsydda GO WIRELESS-paket.

   

Verktygslös och universell anslutning för olika installationsmiljöer

Med sitt stora antal varianter gör 221-serien av kopplingsblock elektriska installationer enkla, snabba och säkra. Öppna spaken, sätt in ledaren, stäng spaken! I byggnadsinstallationer, i apparater eller i explosionsfarliga omgivningar - med WAGO:s anslutningsserie 221 med spak blir elinstallationen av solida, flätade och tvinnade ledare enkel, snabb och säker. Nytt i sortimentet: Genomföringsanslutning med spak.

Förutom de välkända och beprövade COMPACT-anslutningskontakterna i 221-serien kombinerar nu den nya genomföringskontakten alla de välkända fördelarna med anslutningskontakterna i 221-serien i en slimmad design: en universell ledaranslutning som är helt verktygslös tack vare spaktekniken och som ger en synligt säker ledarkontakt tack vare det genomskinliga höljet. Dessutom möjliggör ett brett utbud av tillbehör inte bara användningen i välkända installationstillämpningar med låga utrymmeskrav, utan öppnar också upp för en mängd nya tillämpningar: till exempel laboratorie- och testbänkar och testfält inom tillverkningen, anslutning av armaturer i undertak, förlängning av högtalarkablar samt kopplingslådor i industriella tillämpningar.

Transitpluggen finns i två versioner, som båda har både EN- och UL-godkännanden: i versionen med genomskinligt lock för ledartvärsnitt från 0,2 till 4 mm² för alla vanliga tillämpningar och i versionen med vitt lock, som främst används i Nordamerika, för det utökade anslutningsområdet med den AWG 12-ledare som är vanlig där.