Rådgivare

Texten nedan är maskinöversatt från tysk originaltext.

Värt att veta om de trådlösa hörlurarna

  • was är trådlösa hörlurar?

  • Vilka typer av trådlösa hörlurar finns?

  • Vad bör man tänka på när man köper trådlösa hörlurar?

  • FAQs: De vanligaste frågorna om trådlösa hörlurar

  • Sammanfattning: Så hittar du de rätta trådlösa hörlurarna

was är trådlösa hörlurar?

Trådlösa hörlurar

Trådlösa hörlurar är trådlösa hörlurar som överför akustiska signaler direkt till användarens öra. Därmed avges inget ljud till omgivningen, så att med hörlurar kan du njuta av musik eller berättelser med en mycket privat njutning. Hörlurar kan användas både inom familjen och på resan. I familjemiljön kan till exempel unga människor ostört lyssna på sin favoritmusik hela dagen, utan att resten av familjen också måste lyssna på vad som påstås vara ”krasch”. Dessutom kan alla njuta av sin individuellt favoriserade musik och reglera volymen individuellt. Vid sport och på gatan ser hörlurar till att omgivningen inte störs av ljud eller musik, utan bara av en privat upplevelse.


Med trådlösa hörlurar kan du hämta data från olika källor helt utan kabel och njuta av musik, lyssna på ljudböcker eller dyka ned i en annan värld när du spelar.

Vilka typer av trådlösa hörlurar finns?

Trådlösa hörlurar

Alla beskrivna trådlösa hörlurar tar emot signaler helt trådlöst. De kan dock delas in i följande kategorier:

Öppna hörlurar

För öppna hörlurar som over-Ear-variant handlar det om otätade modeller. Det innebär att ljud från omgivningen förblir hörbart parallellt med musiken. En liknande effekt uppstår i den andra riktningen, eftersom även grannar med viss volym kan höra vilken musik som spelas. Bekväma att bära beskrivs ofta som luftigare och lättare än slutna hörlurar, eftersom musslorna inte klistrar vid örat. Ljudet av den avspelade musiken är något annorlunda än den slutna modellen, där tätningen leder till resonanser som kan, men inte behöver, snedvrida ljudet. Öppna hörlurar är en fördel för säkerheten vid Cykling eller jogging, eftersom omgivningsljud eller varningssignaler fortfarande kan uppfattas. På lugna platser eller i trafiken övertygar öppna hörlurar över hela linjen.


Slutna hörlurar

Dessa modeller är utformade så att öronmusslan sitter ordentligt fast vid örat. Tätar och isolerar inget eller bara ett fåtal ljud. Fördelen med dessa modeller är att lyssnaren helt ostört kan njuta av spel och musik i omgivningen och helt dyka ned i en annan värld. Ljudet är annorlunda än för öppna hörlurar, eftersom basen kommer bra i det slutna systemet och det uppstår resonans genom tätningen. Ljudet kommer inte in utåt i dessa modeller, så att även hög musik inte stör någon i omgivningen. Slutna hörlurar kan skona öronen, eftersom de störande omgivningsljuden gör att musik avnjutas betydligt tystare.

Trådlösa hörlurar

Over Ear-hörlurar

Begreppet over ear beskriver hur öronmusslorna placeras vid öronen eller i så fall omsluts hela örat. Kuddarna ger en fast och säker passform direkt på örat, medan de samtidigt mjukt sitter skönt mot huden och är därför bekväma att bära. De två öronmusslorna skall vara anslutna till en bygel som löper över huvudet på luren. Hörlurar i kategori over ear delas dessutom in i slutna och öppna modeller.


In Ear hörlurar

Denna kategori skiljer sig tydligt i sin konstruktion och utseende från andra modeller. För in-Ear-hörlurar används bara mycket små hörlurar som placeras i örat. Dessa apparater visar sig vara diskreta. Även här är båda telefonlurarna anslutna till varandra, men enheterna har en kragoptik. Det betyder att bygeln inte längre bärs på huvudet, utan vandrar i nacken eller under hakan. Kragen är mycket ömtåligt och innehåller ändå många funktioner, som till exempel volymkontroll.

Over Ear-hörlurar

I ett On-Ear-hörlurar övertygar den kompakta konstruktionen som gör att den syns mindre klumpig än over-Ear-motsvarigheten. Ett On-Ear-hörlurar innehåller visserligen hela örat, men skickar ljudupplevelsen ut på ett mindre stort rum. Speciellt vid längre användning känns de oftare än angenäma. Ljudkvaliteten varierar naturligtvis mellan de olika tillverkarna och prissegmenten, och On Ears är oftast inte en sluten variant.

Vad bör man tänka på när man köper trådlösa hörlurar?

Det är viktigt att ljudupplevelsen övertygar med de trådlösa hörlurarna. Eftersom detta är en mycket personlig känsla bör du
lita på dina öron. Förutom ljudet bör enheterna ha kraftfulla batterier så att du ostört och permanent kan dra nytta av hörlurarna. Se
till att enheterna har en stor räckvidd. Bara på så sätt kan du röra dig fritt i hemmet från rum till rum.

Vårt praktiska tips:

För att du permanent, oberoende av datakällan, ska kunna njuta av trådlös musik i hörlurarna, hjälper modeller med volymkontroll. Är dessa integrerade direkt i hörlurarna, kan du när som helst ingripa aktivt i ljudupplevelsen.

         

FAQs: De vanligaste frågorna om trådlösa hörlurar

Trådlösa hörlurar

Hur hög är räckvidden för hörlurarna?
Räckvidden varierar mellan olika modeller och tillverkare. Enheter av hög kvalitet. Räckvidd på upp till 100 meter.

Hur länge håller batteriet?
Hur länge du kan använda trådlösa hörlurar utan att ladda dem igen beror i hög grad på modell, tillverkare och pris. Kraftfulla enheter kan överföra över 20 timmars ljud med fantastisk kvalitet.

Sammanfattning: Hitta rätt trådlösa hörlurar?

De rätta trådlösa hörlurarna kännetecknas framför allt av att du tycker om ljudet och att modellen sitter bra på huvudet och öronen. De tekniska detaljerna, bärsättet och de enskilda funktionerna kan du välja mellan via olika filter i förväg. När du köper, observera om du vill ha fullständig undertryckning av omgivningsljud eller ändå hellre vill ha lite av din omgivning. När det gäller passform kan du prova många modeller i butikerna och ge fackkunniga medarbetare råd.