bulkycostscartcheckbox-checkedcheckbox-uncheckedclosecomparison Folder home hook iso list Magnifier NEU picto-tablerating-stars star tooltip warning wishlist

Rådgivare

Texten nedan är maskinöversatt från tysk originaltext.

  

Värt att veta om IP Video porttelefoner

 • was är en IP-porttelefon?

 • En IP-baserad videoporttelefon fungerar

 • Vilka typer av IP-porttelefonsystem finns det?

 • Kriterier för IP-porttelefonsystem

 • myintercom - Made in

 • FAQs: De vanligaste frågorna om IP-porttelefonsystem

 • Sammanfattningsvis kan du köpa rätt IP-porttelefon

was är en IP porttelefon?

En IP-porttelefon ger genom nätverksbaserad kommunikation fullständig åtkomst till ytterdörren i huset och lägenheten. Med passande app för Android-Smartphone eller iPhone är inte bara kommunikation med besökare, utan även att dörren kan öppnas. Du får när som helst och överallt obegränsad åtkomst via Internet. Även utan app är videoporttelefonsystem ett bra komplement för ökad säkerhet vid ytterdörren och för kommunikationen via VoIP till den önskade inomhusenheten.

En IP-baserad videoporttelefon fungerar

Ringsignalen, meddelanden och kamerabilder från dörrstationen överförs automatiskt till din smartphone eller surfplatta. Oavsett om du är hemma eller på resande fot. Som tillval kan en extra ringklocka anslutas inomhus. Genom en dörröppningsknapp kan dörren bekvämt öppnas inifrån. Du kan tala med dina besökare, se dem och öppna dörren för överföring till smartphone och surfplatta från var som helst. En historik dokumenterar de senaste 20 besökarna med bild, datum och tid.

En IP-baserad videoporttelefon fungerar

Vilka typer av IP-porttelefonsystem finns det?

IP-porttelefon med app IP

Porttelefoner, som används i kombination med en passande app, kan även styras på distans. Videoöverföring och direkta samtal med gästen är möjliga. Många modeller har extra funktioner som inbrottslarm eller IR-kamera.

Porttelefon med video

IP-porttelefoner utan tillgång till en app kan också använda över Internet (t. WLAN), men styrs via en inomhusenhet. En bildskärm ger möjligheten att se framför ytterdörren och många andra funktioner.

Kriterier för IP-porttelefonsystem

Lämplig för användning:

 • Utomhus: Lämplig kapslingsklass enligt IP-skala (damm, vatten)
 • Monteringssätt: Utanpåliggande eller infälld montering
 • Nätverksanslutning: WLAN eller LAN
 • Lämplig för yrkesmässig användning?

En passande funktionalitet:

 • För användning med smartphones: Android eller iOS-app
 • Operativsystem (t.ex. Linux)
 • Krypterad kommunikation
 • Belysning
 • Internt minne för videoinspelning
 • Alarmsignaler / inbrottslarm
 • Rörelsesensor för aktivering

Tekniska funktioner:

 • IR-LED:er för nattseende
 • Rörelsesensor
 • Extern kamera för extra synvinklar
 • dag/natt drift;

Vårt praktiska tips:

Vid app-baserade system sker kommunikationen med IP (video-) porttelefon via WLAN eller en LAN-anslutning och leds sedan om till app, vilket innebär tillräcklig bandbredd och eventuellt en DHCP-server. Även smarttelefonen behöver en snabb Internet-anslutning (helst LTE) för optimal videokommunikation.

  

myintercom - Made in

myintercom

Med rätt videoövervakning skyddar den dig genom att snabbt lokalisera hot din familj och dina tillgångar. I händelse av en nödsituation förbättrar detaljerade register informationen. Ett brett sortiment av kameror och tillbehör garanterar den optimala videolösningen för din budget.

myintercom

Den IP-baserade bildporttelefonen myintercom förenar design, komfort och unika funktioner. myintercom är ett samarbete mellan Europas ledande porttelefonframställare Telecom Behnke GmbH och Berlinbaserade 1000eyes GmbH, som är experter på video och ljud i kombination med IP-teknik.

Ringsignalen, meddelanden och kamerabilder från dörrstationen överförs automatiskt till din smartphone eller surfplatta. Oavsett om du är hemma eller på resa kan en extra dörrklocka anslutas inomhus.

Genom en dörröppningsknapp kan dörren bekvämt öppnas inifrån. Du kan både se dina besökare, prata med dem och öppna dörren, oavsett var du befinner dig. En historik dokumenterar de senaste 20 besökarna med bild, datum och tid.

Enkel installation

Du behöver bara ansluta porttelefonen till elnätet samt till routern via nätverkskabel eller Homeplug/ Powerline-adapter. För överföring mellan din router och myintercom-dörrstationen finns, som tillval, också en tvåtrådsöverföringsmodul. Du slipper dra nätverkskabel i efterhand. Samtalen och kamerabilderna överförs från routern till iPhone, iPad och Android-enheter. Tack vare 1000eyes® -tekniken är anläggningen redo att användas direkt, säkert och tillförlitligt, utan DynDNS/vidarebefordran av portar. app på din smartphone eller surfplatta laddar du Apple APP Store eller Google Play - klart.

Unika funktioner

När någon trycker på dörrklockan hörs en signal på din smartphone eller surfplatta (ljud- och pushmeddelande)

 • Se och prata direkt med besökaren, oavsett var i världen du befinner dig
 • En inbyggd, högkvalitativ HDTV-bildsensor från Axis Communications garanterar en mycket skarp "livebild" på kontoret, i hemmet, i trädgården eller på resan
 • Duplextelefoni med utmärkt ljudkvalitet
 • Dörröppning och ljusstyrning med en knapptryckning
 • En historik dokumenterar de senaste 20 besökarna med bild, datum och tid.
 • Arbetar hemma och på resan (WLAN/UMTS/LTE) med säker kryptering och utan räckviddsbegränsning. Det är gratis att använda appen i sitt eget WLAN (samma LAN som porttelefonen). Som tillval kan du låsa upp dörrstationens användning på resan.
 • Anslutningsmöjlighet för en extra dörrklocka och en extraknapp för ett bekvämt utlösande av dörröppnaren från insidan, om smartphone eller surfplatta inte finns tillgängliga

App för iOS och Android

Myintercom-appen för iPhone, iPad och Android smartphones/surfplattor kan laddas ned kostnadsfritt från Apple App Store och Google Play. Det är gratis att använda dörrstationen i sitt eget WLAN (samma LAN som porttelefonen).

FAQs: De vanligaste frågorna om IP-porttelefonsystem

Är kommunikationen med IP-porttelefonen skyddad?
Många leverantörer krypterar kommunikationen med IP-porttelefonen. SIP-protokollet används ofta. På så sätt säkerställs att direkt åtkomst endast är möjlig via tilldelade enheter och via app. För varianter utan app-kommunikation kan en elektrisk dörröppnare användas.

Hur kan man installera en IP porttelefon?
IP-porttelefoner kan användas som utanpåliggande och infälld variant. Du kan ansluta den befintliga elektroniken för ringklockesystemet. Eventuellt måste en extra LAN-kabel installeras för Internetåtkomst.

Kan man ansluta flera lägenheter till IP porttelefon?
Flera tillverkare erbjuder lösningar för en eller flera enheter (t.ex. tvåfamiljshus). Dörren kan då nås från alla anslutningar, vilket gör att en sådan anläggning passar till husets huvudingång.

Sammanfattningsvis kan du köpa rätt IP-porttelefon

Först bör ett beslut fattas om IP-porttelefon med eller utan app innan du köper den. Slutligen kan man välja mellan användning i privata hem eller i kommersiella miljöer, vilket kan leda till ytterligare tillägg. Det är särskilt viktigt att se till att den yttre komponenten är lämplig för den önskade platsen. Modellerna för utanpåliggande och infälld montering finns tillgängliga. Välj beroende på plats en motsvarande skyddsklass enligt IP-skala för utomhuselementet. På så sätt påverkas inte heller kraftiga regn i IP-porttelefonen. Om du har hittat en modell som har alla önskade tekniska funktioner och funktioner, kan du ändå välja den design du vill ha.