Köpt oftast

  Meest gekocht

  Högst betygsatta produkter

  Best beoordeelde producten

  Rådgivare

  Texten nedan är maskinöversatt från tysk originaltext.

       

      

  Värt att veta om smartphones

  • Smartphones

  • Mobil-tillbehör

  • Apple iPhone och tillbehör

  • Mobiltelefoner

  • Seniormobiler

  • Mobilt Internet och kontantkort

  Smartphones

  Med smartphones har du ett komplett Internet i byxfickan: Surfa, chatta, live-streama, spela in och spela upp videor, ta högupplösta foton, spela upp, få tillgång till data på hemdatorn eller den bärbara datorn - och naturligtvis prata i telefon. Valet av din passande smartphone bör du bland annat göra beroende på bildskärmsstorlek, operativsystem, batteritid och kamera, eftersom dessa egenskaper bestämmer i allt väsentligt om du verkligen kan använda din smartphone som daglig följeslagare.

   

  Mobil-tillbehör

  Mobiltelefoner är flexibla även när det gäller att kunna utökas med tillbehör. Att laddningskabeln är en USB-datakabel samtidigt som den kan överföra foton till den bärbara datorn är redan standard. Det är inte heller något problem att ladda mobiltelefoner i bilen med biladapter för cigarettändaruttaget, både för moderna smartphones och för klassiska knapptelefoner. Lyssna på musik och handsfree-telefoni på headset. För hemmet, parken eller semestern är Bluetooth-högtalare det bästa valet för att lyssna på musik från mobiltelefonen eller streama via mobilt internet. Tack vare smart NFC-teknik är det snabbt klart att koppla ihop Bluetooth-enheter. En ny trend är fitness-tracker som bl.a. registrerar steg, puls och till och med obemärkt aktiviteter i sömn.

  Dessutom finns diverse fickor, case, fodral, hållare och stativ för alla tänkbara användar-scenario som skyddar mobiltelefonen och alltid gör den enkel att använda.

   

  Apple iPhone och tillbehör

  Märket Apple har många fans - inte helt ogrundad, eftersom maskin- och programvara är fint avstämda mot varandra. Apple har skapat den första smarttelefonen med Multitouch-system och har sedan dess etablerat sig som en av platshirerna på den kämpande smarttelefonmarknaden. Kritikerna kritiserar däremot det höga priset på utrustningen. Fast: Den som älskar sin iPhone, tack vare den mycket bra kameran, snabba datorkraft och bekväma funktioner som fingeravtryckssensor, kommer förmodligen att stanna kvar - och kan försörja sig med passande tillbehör som hörlurar, headset, laddningskablar, fodral och till och med objektiv till kameran.

  Mobiltelefoner

  Den klassiska knapptelefonen är trots allt nya smartphones långt ifrån död, eftersom inte alla användare förespråkar en pekskärm och behöver hundratals appar. Nokia och andra tillverkare satsar därför fortfarande på de små, klassiska mobiltelefoner som också har bra kameror och till och med microSD-minneskortplatser.

  För de speciella kraven för hantverk och industri finns det också robusta byggplats- och utomhusmobiltelefoner, som är särskilt stötsäkra, vattentäta och okrossbara och har en mycket lång batteritid.


  Seniormobiler

  Särskilt för seniorer och Best-Ager är mobiltelefoner perfekt lämpade för att hålla kontakten med familj, vänner och andra när du är på resande fot. För att underlätta hanteringen är seniormobiler utrustade med stora, tryckkänsliga knappar, större skärmar med tydlig text och lång batteritid. Många modeller sätts in i en laddningsstation för laddning och har en särskilt markerat nödropsknapp.

  Senior-mobil med extra stora knappar.

  Mobilt Internet + kontantkort

  Was skulle smarttelefoner utan mobilt Internet Med kontantkort, som du betalar i förväg, surfar du beroende på tariffen på en månad eller tills datamängden är slut - oftast med hög LTE-hastighet. Vid telefonsamtal och fria SMS medföljer ofta också. Kontantkort är inte bara populära hos föräldrar utan även hos alla som vill ha full kostnadskontroll.

  Alternativt förstärker mobilantenner signalen i det mobila nätet och möjliggör internetanvändning, även på platser med dålig täckning. Mobila hotspots ger ännu bättre internet, eftersom de bygger upp ett WLAN-nät för flera enheter, men de är också större och dyrare att köpa. Båda varianterna hjälper dig när du hemma, på kontoret eller på semestern behöver ett bättre och effektivare nätverk.