Köpt oftast

  Meest gekocht

  Högst betygsatta produkter

  Best beoordeelde producten

  Rådgivare

  Texten nedan är maskinöversatt från tysk originaltext.

  Värt att veta av höljet

  • Vilka höljen finns det?

  • was att beakta när du väljer höljen och kopplingsskåp?

  Höljen och kopplingsskåp är fasta höljen för elektroniska komponenter. De skyddar både innehållet, alltså till exempel generatorer, instrument eller kabel, och omgivningen exempelvis mot elektromagnetiska vågor. Ofta sitter fästdelar i höljet, till exempel för väggmontering.

  Dessutom kan hus och kopplingsskåp ta över viktiga funktioner, som t.ex. ordning och reda genom genomtänkt och översiktlig uppdelning, ett beröringsskydd enligt IP-kapslingsklass, Uppvärmning, ventilation och kylning.

  Vilka höljen finns det?

  I underkategorierna för hölje och kopplingsskåp kan du i vår butik välja mellan:

  Universalkapslingar

  Universalkapsling

  Universalhölje mantel elektroniska komponenter. Den finns i olika storlekar och material. I synnerhet används billiga plasthöljen, medan metallhöljen ofta används vid temperaturkänsliga användningar och av optiska skäl. Vid beställning av större antal får du i vår butik en mängdrabatt för många höljen.

  Vägg-/installationshölje

  Vägg- och installationshölje

  Hölje för väggmontering är praktiskt, eftersom de är upphängda på ett platsbesparande sätt och lätt att använda framifrån. I skyddslådorna finns olika installationer som är översiktligt ordnade med chassitillbehör. Vissa vägghöljen har ett genomskinligt lock, så att du även utifrån kan se om allt är på rätt plats.

  Bords-/bordshölje

  Bords- och bordshölje

  Panelhölje har en avfasad form, på vilken displayer och folieknappsatser kan monteras för användning. Bordshölje är lämpligt för stående och liggande hölje på raka ytor. Vissa hybrider är dessutom avsedda för väggmontering.

  Hölje

  Hölje

  Handhöljet utmärker sig genom att de ligger bra i handen och uppfyller högre skyddsmål för omfattande beröringssäkerhet. De finns i olika IP-skyddsklasser. De används till exempel för handsändare och fjärrstyrning. Ofta finns praktiska monteringshål för mobil användning på handhöljet.

  19 tums komponenthållare

  19 tums komponenthållare

  19-tums komponenter är i sin storlek standardiserade hållaranordningar som förekommer inom industri, informationsteknik och andra företag. Det engelska ordet Racks är också känt för sådana komponenter. Ofta fästs kretskort eller kompletta komponenter inuti. Fördelen med standardisering till 19’ är att olika komponentgrupper kan kombineras med varandra.

  DIN-skena

  DIN-skena

  Din-skenor är i metall. Höljen med anordning för din-skena används inom elektroteknik för fastsättning av delar på öppna din-skenor, i kopplingsskåp eller fördelningsboxar. Fördelar med din-skenemontering är standardiserade mått och enkel montering genom sidoförskjutning eller frontanslutning.

  Stiftdonshölje

  Stiftdonshölje

  Kontakthus för elektroniska komponenter, t.ex. spänningstransformatorer eller tidskopplingar, och har standardiserade anslutningar. I höljet sitter styrningen, från utsidan kan den även skötas säkert av lekmän.

  Vårt praktiska tips

  Kopplingsskåp är hölje som rymmer en mängd elektriska och elektroniska drivmedel. Som ett skåp kan de ofta låsas, alltså skyddas mot obehörig åtkomst.

  was att beakta när du väljer höljen och kopplingsskåp?

  För att hitta rätt hölje för dina ändamål bör du beakta följande urvalskriterier:

  Aluminium-kylningsprofil-hölje

  Mått.

  Viktigt att skilja på yttermått och innermått. För yttermått behöver du tillräckligt med plats på användningsplatsen. De inre måtten avgör vilka och hur många elektroniska komponenter som passar i höljet. För vissa tillämpningar behövs det lite mer utrymme inomhus, eftersom delalternativen inte tillåter full volymökning eller för att exempelvis värme- och kylelement ska uppgraderas. För utsidan av huset bör det också ges tillräckligt med plats, så att lock och dörrar kan öppnas och så att det vid flexibelt utbyte av innehåll finns tillräckligt med plats för rangering.

  Delalternativ

  De flesta höljen har en rätblocksformad grundform och är ihåliga inuti vid leverans. För att fixera komplexa kopplingar och kablage, krävs ordningstillbehör som din-skenor, monteringsstutsar, kabelklämmor och mycket mer. Passande förslag för respektive hölje kommer att läggas fram på den konkreta produktsidan längst ner till höger. Här hittar du hela urvalet av chassitillbehör. 

  Öppnings- och låsmekanismer

  Vägghölje med gångjärnslåsning och extra skruvsäkring

  Den valda öppningsvarianten bör du välja hur ofta du ska komma åt de elektroniska komponenterna inne i höljet för underhållsarbeten och hur stor risk du har för att obehöriga får åtkomst. Kopplingsdosan finns med cylinderlås och handtag eller med enkla fällbara och skjutbara mekanismer för öppning. Höljen för komponentgrupper kan ha enkla gångjärnslåsförslutningar, som delvis säkras ytterligare med skruvar. Ju högre ansträngning som krävs för att komma in i ett stängt chassi, desto bättre säkerhet mot obehörigt intrång.  Men alla underhållsarbeten är också mer komplicerade.


  Strömfördelning: Kabeluttag, jordning, nödbrytare

  De elektroniska komponenterna i kopplingsboxen eller kåpan skall naturligtvis förses med strömförsörjning som leder genom höljets vägg. I många höljen för fast montering finns utlopp på baksidan. För kontakthöljen är anslutningarna för hela modulen på utsidan av chassit. Observera riktningar, om du har lite plats på installationsplatsen. Dessutom bör du vara på det klara med att det inte uppstår några säkerhetsrisker genom kabeluttag. Till exempel kan osäkrade, strömförande ledningar eller inträngande stänkvatten i ett hus med känslig teknik innebära risker. Jordning är centralt avsedd för många höljen eller möjlig via motsvarande användning av kabelutlopp. I säkerhetsrelaterade områden kan dessutom hus med nödstoppsbrytare användas för hela tekniken.

  montering

  Monteringsalternativen för fastsättning av höljen och kopplingsskåp på andra komponenter eller väggar är mångsidiga. Det finns grundläggande monteringsalternativ i större apparater, väggmonteringsanordningar, stativ- och hänganordningar. Dessutom behövs ibland svängningsdämpare för att stabilisera fastsättningen och för att förebygga ljudutveckling.

  Den sekundära utrustningen med monteringsalternativ avser kompatibilitet med separata manöverelement, t.ex. montering av folie på tangentbordet och statusindikatorer.


  Omgivningen kring kopplingsskåp: Termostater, ventilation & co.

  Vissa elektroniska komponenter i höljen är särskilt känsliga och måste därför skyddas mot värmeutveckling och fukt. Ibland används höljen och kopplingsskåp även under tuffa förhållanden. Som kontrollpanel-kringutrustning för optimal ramvillkor för din teknik finns i vår butik ett stort urval av fläktar, fläktar, värmeelement, termostater, fuktlägen och inbyggnadslampor för underhållsarbeten i mörka områden.

  Söktips: Inte bara elektronisk utrustning, utan även verktyg vill förvaras ordentligt. Här hittar du produkter för Verktygsförvaring.