Rådgivare

  Texten nedan är maskinöversatt från tysk originaltext.

   

  Värt att ha med hörlurar

  • Vilken typ av konstruktion finns det?

  • Hur fungerar hörlurar?

  • Tekniska data

  • Kabelbunden eller trådlös?

  • Bluetooth-hörlurar eller trådlösa hörlurar?

  • Hörlurar för speciell användning

  • Teknik för optimalt ljud

  • Passar hörlurarna till min smartphone?

  • Tillbehör för hörlurar

  • FAQs: De vanligaste frågorna om hörlurar

  • Sammanfattning: Så köper du de rätta hörlurarna

  • Hörlurar med Conrad och Grover

  Oavsett i vilken livssituation hörlurar används: Användaren strävar alltid efter bästa lyssningskvalitet! Vid många hörlurssvarianter på marknaden är det dock inte så enkelt att hitta den passande modellen för sig. "När vill ICH bära hörlurar?", är den viktigaste frågan vid valet, för inte alla situationer kräver samma modell för hörlurar. Det återstår dock inte att lösa denna fråga, eftersom det finns många andra frågor som måste besvaras innan det slutgiltiga köpbeslutet fattas. Vår rådgivare är här till hjälp.

  Vilken typ av konstruktion finns det?

  "Vilken prioritet har komforten för mig?" är en oåterkallelig fråga i valet av hörlurar. Beroende på huvudform, situation och egen känsla sitter inte alla hörlurar lika bra. Medan ungdomar ofta föredrar en hipp over-Ear -modell, så är den som reser mycket glad över att kunna ta sig in-Ear-varianten. I princip gäller det att skilja mellan tre olika sätt att använda tågsätt.

  Hörlurar

  In-ear-hörlurar

  Kabelbundna in-ear-hörlurar medföljer på många smartphones och surfplattor. De kompakta, prisvärda varianterna av hörlurarna "stoppa" som hörlurar med silikontillbehör eller skumplastpassstycken i hörselgången. Naturligtvis måste de sitta bekvämt, för den som bär dem under en längre tid skall inte få ont i örat.
  Om känslan av en främmande kropp som sitter direkt i hörselgången är obehaglig, är Ear-buds det mindre obehagliga och utrymmessnåla alternativet för in-Ear-hörlurar. De ligger bara i öronmusslan och skonar på så sätt hörseln, eftersom den maximala volymen är lägre än för in-ear-modeller.

  On-Ear-hörlurar

  On-Ear-hörlurar

  On-Ear -hörlurar ligger på öronen och räknas till hörlurar i klassisk bemärkelse. Öronmusslorna hos On-Ear-modellerna täcker hela örat, men täcker inte det. Till skillnad från in-Ear-modeller är komforten hög eftersom hörselgången är fri.
  De mindre On-Ear -öronmusslorna är, till skillnad från stora over-Ear -öronmusslor, mer diskreta. Tack vare den kompakta konstruktionen och ofta vikbara hörlurar på On-Ear-modeller kan de förvaras säkert och platssparande.

  Hörlurar

  Over-Ear-hörlurar

  Denna typ av hörlurar omsluter örat fullständigt för att garantera maximalt ljud och en effektiv ljuddämpning. Naturligtvis är storleken på over-Ears ofta en nackdel, eftersom de stora öronmusslorna ofta gör hörlurarna svåra och svårhanterliga. Tack vare denna konstruktion är dock bärkomforten mycket hög och den ofta bättre ljudkvaliteten gör dem till föredragna varianter av musikälskare. 
  Trots att over-Ear-hörlurarna ofta verkar klumpiga, utvecklades de under senare tid till och med till en modern accessoar och kan därmed användas överallt utan problem. 

   Fördelar:Nackdelar:
  In-ear-hörlurarPraktiskt och platssparande
  utbytbara silikontillbehör
  diskret
  prisvärt
  för det mesta medföljer smartphones och MP3-enheter
  Kabelbundna in-Ears noter finns det lätt
  risk för förlust hög
  ljudkvalitet som i vissa fall
  är bekvämare att bära
  On-Ear-hörlurarKompakt design
  lämplig för vardagliga musikupplevelser
  , lätt avtagbar från huvudet
  Ljud sänds endast på litet utrymme, vilket gör att ljudkvaliteten kan bli lidande
  Over-Ear-hörlurarMycket hög bärkomfort
  effektiv ljuddämpning
  , oftast mycket bra ljudkvalitet
  Genom sin konstruktion och vikt, dålig för mobil användning

  Många On- och over-Ear-modeller är utrustade med en bygel som ligger på huvudet. Detta gör modellerna ännu synbara, men stabiliserade. Was extra komfort, är dock opraktisk för andra, eftersom bygeln kan förstöra frisyren. Därför är hörlurar med nackbygel ett alternativ. Hörlurar med öronbygel är däremot särskilt populära hos sportare och andra aktiva människor, eftersom de garanterar ett fast grepp.

  Obs!

  Om du vill veta den säkra sidan som en väganvändare, behöver du inte ha hörlurar. Enligt§ 23 års vägtrafikregler är en förare, och därmed även en cyklist, skyldig att inte påverka hans hörsel. Inklusive utan tvekan även hörlurar, vilket innebär att det är förbjudet att bära dem under körning. Även om det (ännu) inte finns något förbud mot fotgängare, kan man förvänta sig negativa konsekvenser även på detta område. Om fotgängare har burit hörlurar vid en olycka kan de få medskyldiga. Dessutom kan rätten till skadestånd eller ersättning för smärta gå förlorad. Eftersom att bära hörlurar alltid påverkar hörseln är det alltså bättre att avstå från hörlurar i trafiken.

             

  Hur fungerar hörlurar?

  Hos hörlurar finns det, precis som hos högtalare, olika sätt att skapa ljud och omvandla det. Det bestämmer kvaliteten på ljudet - och förklarar det enorma prisintervallet bland olika hörlurar. Nedan förklarar vi hur de tre mest använda förfarandena fungerar.

  Hörlurar

  Dynamisk ljudomvandling

  Enligt denna princip fungerar de flesta hörlurar på marknaden: I varje öronsnäcka sitter en högtalare med membran (1). På membranet finns en spole (3) monterad i en cirkelformad öppning av kontinuerliga magneter (2). Spolen och membranen är svängkompatibla.
  Flyter genom spolen, bygger spolen ett magnetfält. Beroende på strömriktning drar spolens magnetfält och magnetfältet hos den permanentmagneten antingen till sig eller stötar. Motsvarar strömflödet genom spolen motsvarar rytmen av musiken, flyttas även spolen tillsammans med membranen i takt med musiken.  

  Elektrostatisk ljudkonvertering

  I dyrare hörlurar används ofta en teknik med elektrostatisk ljudkonvertering. Här svänger en membranfolie (1) mellan två perforerade gallerelektroder (2). Till skillnad från dynamiska högtalare, som behöver hög ström, behöver elektrostatiska högtalare höga spänningar (ca 1000 - 4000 V). Därför skapas en likriktad högspänning (3) på membranen och ritelektroderna. Ljudsignalen (4) transformeras via en transformator till en hög spänning på ca 1000 V och vidarebefordras till gallerelektroderna. De elektrostatisk dragningskrafterna försätts membranfolien i takt med musiken i svängningar. Denna ljudkvalitet har emellertid ett pris: på grund av den högre komplexiteten vid tillverkningen är hörlurar med elektrostatisk ljudkonvertering dyrare.

  Hörlurar

  Ljudkonvertering för balanserad armatur (BA)

  Detta förfarande använder man i högkvalitativa in-Ear -hörlurar. Ordagrant översatt betyder balanserad armatur (BA) ”välbalanserad rotor”: Ett rörligt lagrad ankare (2) placeras i magnetfältet i en permanent magnet (1). Den på ankare fästa drivenheten (3) sätts i rörelse när ström flyter genom spolens (4) fäste. Membranet (5) som är kopplat till drivningen rör sig på så sätt och skapar ljudvågor. Principen med en balanserad armatur möjliggör ett bra ljud med lite ström. I Highend-In -Ear-hörlurar är flera BA-drivare kombinerade för att hela ljudspektrat ska återges fullständigt.

  Tekniska data

  Frekvens

  Förutom amplitud är frekvens en fysisk egenskap för att karaktärisera ljudvågor. Frekvens betecknar antal vågdalar och våghöjder inom en tidsperiod. Med andra ord: frekvens anger hur ofta en ljudvåg svänger inom ett visst tidsintervall. Den anges i måttenheten Hertz (Hz) och anger antalet vibrationer per sekund. Hos hörlurar betecknar frekvensgången ljudspektrat. Bra hörlurar kan återge ljud inom det mänskliga örats frekvensbandbredd, som ligger mellan 20 och 20 000 Hz.

  Impedans

  Impedans betecknar det motstånd - mätt i ohm (Ω) - på hörlurarna jämfört med en sändare, till exempel din mobiltelefon eller stereo. Ju högre detta motstånd är, desto mer energi måste signalkällan uppbringa.

  Om impedansen är hög eller låg, säger ingenting om kvaliteten på ett par hörlurar. Exempelvis är en hög impedans väsentligt för en top-Hifi-anläggning eller i en ljudstudio. Spektrumet av impedansen sträcker sig från låg (4-100 Ω) över medel (100-1000 Ω) till hög (1-4 kΩ)..

  För att undvika komplikationer, hjälper det att jämföra uppgifterna för hörlurar och signalkälla. Motståndet på hörlursutgången på musikkällan och hörlurarna bör vara detsamma eller endast ha minimala avvikelser. Normalt kan man dock lugnt undvika impedans, eftersom tillverkarna ser till att motståndet hos de enskilda hörlurstyperna passar för respektive användningsområde.

  Klirrfaktor

  Distorsionsfaktorn är ett mått på ljudkvaliteten som anger graden av berikning av musiken med övertoner. I fallet med hörlurar är en hög klirfaktor oftast oönskad, eftersom signaler kan förfalskas genom icke-linjära distorsioner, alltså karakteristiska ljudförändringar. Toppmodellerna har därför ett värde på högst 0,1 %. Distorsionen hos ett par hörlurar bör aldrig överstiga en procent.

  Ljudtryck

  Ljudtrycket hos ett par hörlurar ger information om den maximala volymen, mätt i decibel (dB). Ju högre ljudtrycket hos ett par hörlurar är, desto högre är musiken. I regel räcker det för hörlurar med ett ljudtryck på 90 dB; endast DJs vill ha hörlurar med ett ljudtryck på minst 100 dB på grund av höga ljud från omgivningen. I det fallet en varning: Ett konstant ljudtryck med en volym på mer än 85 decibel är skadligt för det mänskliga örat.

                

  Kabelbunden eller trådlös - was är bättre?

  Först måste alla själva bestämma om kabeln på hörlurarna är störande. Om så inte är fallet, eller om det av yrkesmässiga eller andra skäl till och med krävs en kabel, är det vettigt att informera sig om trådbundna hörlurar. Nedanstående tabell visar för- och nackdelarna med trådbundna och trådlösa hörlurar.

  Bluetooth-hörlurar eller trådlösa hörlurar?

  När du har valt att använda trådlösa hörlurar måste du välja mellan två olika principer för trådlös ljudöverföring: Bluetooth eller trådlös.

  Bluetooth-hörlurar

  Hörlurar

  Bluetooth-hörlurar finns i alla möjliga former, vilket gör att man inte behöver begränsa sig i köpbeslutet. Egenskaper som vikbara bygelhörlurar eller Noise Cancelling-funktion gör Bluetooth-hörlurarna mer användbara, men inte billigare. För den som satsar på kvalitet måste räkna med ett högre pris. En ofta oumbärlig pryl är inbyggda headset. Ansluter man Bluetooth-hörlurarna med telefonen, kan man ringa utan att behöva ta upp mobiltelefonen ur väskan.


  Det medföljande litiumjonbatteriet i Bluetooth-hörlurar håller i regel över 10 timmar. Vissa tillverkare gör reklam med batteritider på upp till 30 timmar. In-ear -modeller är dock ett undantag, eftersom de har något mindre batterier och därmed kan leverera upp till 10 timmars ström.

  Om Bluetooth-hörlurar

  Trådlösa hörlurar

  Hörlurar

  Med trådlösa hörlurar är det viktigt att skilja mellan analog och digital signalöverföring.  Med båda typerna av trådlösa hörlurar är en basstation som överför signaler till hörlurarna obligatorisk. Tack vare denna egenskap används trådlösa hörlurar endast i byggnader.


  Nackdelen med en grundbrus kommer de analoga trådlösa hörlurarna till. Räckvidden är dock betydligt större för en analog signal än för en digital signal. I stället för några få meter ger tillverkarna här mellan 50 och 100 meter maximal räckvidd. Det gör det möjligt att till och med överbrygga våningsplan.
  Däremot förhindrar digitala trådlösa hörlurar, genom en digital-analog-omvandlare, störande ljud och signal- eller vilobrus i hörlurarna. På så sätt blir kvaliteten på ljudet knappt lidande.

  Bluetooth-hörlurar vs. Trådlösa hörlurar

   Bluetooth-hörlurarTrådlösa hörlurar
  RäckviddUpp till 30 meterUpp till 100 meter
  FörutsättningBluetooth-gränssnitt på utgångsenhetenBasstation, oberoende av gränssnitt på utdataenhet
  LämplighetPerfekt för användare som vill lyssna på musik trådlöst från smartphone, tablet eller MP3-spelarePerfekt för användare som föredrar att avnjuta toner utan kabel inom sina fyra egna väggar

  Hörlurar för speciell användning

  Sporthörlurar

  Sporthörlurar måste framför allt sitta bra i öronen. För den som vill få det att gnugga av ljudet vill inte alltid låta sig luras av fallande hörlurar och sladdar. Brusreducerande hörlurar - det är alltså helt oljudsdämpande - hörlurarna gör att få idrottare är utan glädje, eftersom den egna andningen och andra omgivningsbuller gör att musiken verkar tystare. Särskilt viktigt är svetsströligheten hos sporthörlurarna, eftersom det där idrotten används svettas även svett och detta måste hörlurarna så långt det är möjligt motstå utan att det påverkar dem.

  Även vid simsport är musik inte längre otänkbar. Många tillverkare erbjuder vattentäta hörlurar i sortimentet. Den som inte har någon vattentät, mobil musikkälla behöver vattentäta hörlurar med inbyggd uppspelningsapparat. Genom drag & Drop kan du enkelt överföra din egen musik till hörlurarna.
  Om sporthörlurar är lämpade att dyka ned i simhallen, trycker de oftast angivna IP-skyddstyperna hos hörlurar. Deras fjärde plats visar vattenskyddsgraden: 0 innebär att hörlurarna inte skyddar mot vatten och hörlurar med det högsta värdet 9 bör ha vatten av högtryckstvätt utan problem. Här hittar du den exakta innebörden av dessa siffror.

  Mer om IP-standard
  Hörlurar
  Till de som lyssnar på sporthörlurar

  Tekniska detaljer:

  • Konstruktion: Oftast in-Ear, men finns även som On-Ear eller over-Ear
  • Kabelbunden eller trådlös (Bluetooth-överföring)
  • Frekvensområde: T.ex. 4 - 24.000 Hz
  • Ljudtryck: T.ex. 106 dB
  • Impedans: T.ex. 56 Ω


  Egenskaper:

  • Svettresistent; tål vatten
  • Brusreducering
  • Knappar för reglering av volymen samt hoppa över låtar
   

  studiohörlurar

  Studiohörlurar är huvudsakligen avsedda för användning i ljudstudion, där alltfler privatpersoner har kommit på smaken på grund av den exklusiva tekniken i modellerna. Monitoring-processen, genom vilken olika ljudspår spelas upp parallellt i varje öronsnäcka, ger utmärkt ljud.

  Hörlurar
  Till studiohörlurar

  Tekniska detaljer:

  • Konstruktion: Oftast over-Ear
  • Trådbunden
  • Frekvensområde: T.ex. 8 - 27.000 Hz 
  • Ljudtryck: T.ex. 100 dB
  • Impedans: T.ex. 54 Ω


  Egenskaper:

  • Anslutningar: Teleplugg 3,5 mm
  • Extra adapter t.ex. 6,3 mm teleplugg på 3,5 mm teleplugg
  • Övervakningsförfaranden
   

  Hörlurar för barn

  Eftersom barn fortfarande växer är det inte heller alla öron som klarar sig utan problem. För att inte hörseln ska ta skada rekommenderar vi högkvalitativa hörlurar med integrerad volymbegränsning.
  Oftast är barnhörlurar On-Ear-modeller med en så kallad lätt bygel. Detta möjliggör en relativt hög komfort och trycker inte barnen på huvudet.
  I urvalsprocessen av rätt hörlurar frågar man också barnet vilka hörlurar du vill ha, eftersom färgskalan är mycket mångsidig just hos hörlurar med barn.

  Till hörlurar med barn

  Tekniska detaljer:

  • Konstruktion: In-Ear (endast för ungdomar), On-Ear
  • Kabelbunden eller trådlös (Bluetooth-överföring)
  • Frekvensområde: T.ex. 20 - 20.000 Hzljudtryck: T.ex. 85 dB
  • Impedans: T.ex. 32 Ω
  • Lätta bygelhörlurar


  Egenskaper:

  • Volymbegränsning
  • Justerbar bygel
  • Vikbara hörlurar
  • Liten, barnanpassad storlek
  • Stort färgval
  • Medföljande etikett/etikett för att dekorera
   

  DJ-hörlurar

  DJ-hörlurar måste ha både hög komfort och vara flexibla. Eftersom DJs ofta är ute och reser är det dessutom lämpligt med praktiska tillbehör som väskor, adaptrar, reservdelar och olika anslutningskablar. Dessutom är det viktigt att DJ-hörlurar är så robusta som möjligt, eftersom de ska klara av täta transporter och rörelserika insatser.

  Om DJ-hörlurar

  Tekniska detaljer:

  • Konstruktion: On-Ear, over-Ear
  • Trådbunden
  • Frekvensområde: T.ex. 10 - 20.000 Hz
  • Ljudtryck: T.ex. 100 dB
  • Impedans: T.ex. 32 Ω
  • Passande PCI-kortplatser (för grafikkort)
  • För kringutrustning: PS/2-gränssnitt


  Egenskaper:

  • Vikbara hörlurar
  • Vridbara öronmusslor
  • Anslutningar USB, teleplugg 3,5 mm
  • Extra adapter: T.ex. mini-teleplugg på teleplugg
   

  Teknik för optimalt ljud

  Surroundljud

  Modeller med surroundljud är en ny trend. Istället för stereoupplevelsen med ljud från höger och vänster skapar de så kallade 5.1- eller 7.1-hörlurarna en helt ny ljudupplevelse: ljudet omger mottagaren på alla sidor. Egentligen är äkta surroundljud bara möjligt med ljudsystem i flera delar. Hörlurarna med surroundljud får den effekten med sofistikerad teknik. Tillverkarna använder olika varianter. Däremot är principen för att skapa surroundljud liknande: ljudet i hörlurarna fördelas på flera högtalare. Den som öppnar ett par hörlurar kommer se minst tre högtalare per sida. en för bas, en annan för mellanregistret och en tredje för de höga frekvenserna. Intelligenta system spelar en nyckelroll för att simulera surroundljud. Chipet förskjuter de akustiska signalernas faser och amplituder och skapar en illusion av att ljudet kommer från olika sidor.

  Beteckningarna "5.1" eller "7.1" för hörlurar baserar sig på benämningar på ljudsystem för rum. Siffrorna står för antalet komponenter: Till 5.1-högtalarsystemet hör fem högtalare och en subbas till basen; 7.1-högtalarsystemet består av sju högtalare och en subbas.

  HiFi-hörlurar

  HiFi står för High Fidelity (tysk: Hög återgivning). Från början kännetecknades detta av ljudteknik, som behövde uppfylla de fastställda tekniska kraven för att möjliggöra en oförfalskad återgivning av musik. Idag har dock förkortningen HiFi inte längre någon bestämd betydelse, utan visar bara på den relativt höga kvaliteten på de så kallade enheterna.
  Så garanterar HiFi-ljudenheter ett enastående ljud för alla musikälskare. Om fans av pop, rock och hip hop eller vänner av klassisk musik vill njuta ostört av sina favoritbilder, utan att irritera grannarna hemma eller andra passagerare i bussen, lönar det sig att investera i högkvalitativa HiFi-hörlurar. Många HiFi-hörlurar kan nu även användas som headset. Särskilt smartphoneanvändare som ringer ofta drar nytta av denna extra funktion.
  På grund av den höga ljudkvaliteten kan HiFi-hörlurar endast köpas med sladd, eftersom endast kabeln kan garantera mycket bra ljudkvalitet. För den som behöver en kabel över 1,20 m längd bör du köpa en förlängningskabel utöver sina HiFi-hörlurar.

  Vårt praktiska tips:

  Om du vill ansluta HiFi-hörlurarna till din smartphone måste du skapa en adapter, eftersom det under HiFi-hörlurarna finns en 6 mm teleplugg, behöver du en 3,5 mm kontakt för smartphones och surfplattor.
  Dessutom bör det noteras att hifi-hörlurar oftast har en hög impedans. Därför är de inte lämpliga för smarttelefoner och ljudkort i datorer, eftersom det behövs ett lågt motstånd.

          

   

  Brusreducering

  Den aktiva brusreduceringen (Noise Cancelling; aktiv ljudisolering) filtrerar bort ljud från omgivningen. Små mikrofoner på utsidan av hörlurarna registrerar ljudet från omgivningen. Med hjälp av ett chip skapas en korrektionssignal; hörlurarna ”blandar” musiken och korrektursignalen så att störande ljud elimineras. Genom denna teknik är det möjligt att dämpa störande buller betydligt.

   

  Kompatibilitet - passar hörlurarna till min smartphone eller surfplatta?

  Vid köp av en smartphone medföljer oftast enkla standard-in-Ears eller -Ear-buds. Den som har höga krav när det gäller ljud kommer förmodligen snart att byta ut dem mot högkvalitativa modeller. För iPhone eller smartphone med Android operativsystem kan du köpa hörlurar med inbyggt headset. Så här ringer du utan problem - utan att dra den mobila enheten ur fickan. I normalfall passar alla surfplattor och smartphones hörlurar med 3,5 mm teleplugg, men även här gäller: Ingen regel utan undantag. I tveksamma fall hjälper ljudadaptern till att skicka signalen till hörlurarna.


  Apple-produkter har i regel inte någon kortplats för teleplugg. Vilka hörlurar som är kompatibla med din Apple-enhet visar vi dig gärna:

   

  Tillbehör för hörlurar

  Urvalet av tillbehör för hörlurar är enormt. Här ger vi er en kort översikt.

  Hörlursadapter

  Adapter för hörlurar & headset

  Adaptern ser till att hörlurar kan anslutas till en mängd olika enheter. Om en dator inte har något Bluetooth-gränssnitt, kan det trådlösa Bluetooth-headsetet ändå användas med hjälp av en Bluetooth-adapter.

  Öronkuddar för hörlurar

  Av hygieniska skäl rekommenderas att hörlurskuddar byts efter en tid. Ett byte bör även ske om det blir problem med passformen eller känsligheten för materialet. På många modeller är bytet av kuddar helt okomplicerat. Det är bara valet i kvalet som kan bli svårt, eftersom hörlurskuddar finns för länge sedan i en bred färgpalett.

  Hörlursförstärkare

  Nyttjande av hörlursförstärkare tar fram ännu bättre egenskaper hos hörlurar, t.ex. mer volym. Även om hörlursförstärkare ursprungligen utvecklades för användning hemma, finns det nu praktiska modeller för smartphone eller MP3-spelare.

  Tillbehör till hörlurar

  FAQs: De vanligaste frågorna om hörlurar

  Was stängdes eller öppen

  För slutna hörlurar är öronmusslan komplett utifrån. Detta garanterar effektiv ljudtätning utåt och det privata konsert förblir privat även i fulla spårvagnar. Men det cirkulerar inte heller luft och under varma dagar betyder det att du snabbt svettas på öronen.
  Öronmusslorna hos öppna hörlurar är belagda med material som släpper genom luft och är inte slutna på utsidan med plast. En fördel är att luften cirkulerar bra och att ingen värme uppstår vid örat. Störande ljud från utsidan är dock inte väl skärmade och omvänt, tränger den lekfulla musiken ut.

  Hur reparerar man hörlurar?

  Om du vill bryta kablar eller få glappkontakt: Ett kapslat hörlurar är irriterande. Om luren var prisvärd, så lönar det sig inte att göra en reparation. Men om det handlar om en ny modell, så finns det möjlighet att skicka tillbaka den direkt till tillverkaren för att få ersättning eller för att få tillbaka de reparerade hörlurarna. Har du köpt defekta hörlurar från vårt Conrad-sortiment utan tillverkarservice? Inga problem! Med vår reparationsservice reparerar vi apparaten inom garantitiden och även senare!

  Hur kan du rengöra hörlurar?

  För in-Ear-hörlurar tas silikondelarna av av och rengöras med tvål och vatten. Först när tillbehören är torra igen kommer de tillbaka till örat-hörlurar, eftersom de inte bör komma i kontakt med vatten. För rengöring av hörsnäckor lämpar sig dukar och smuts i gallret hjälper lätt tryckluft eller bara blås.
  On-Ears eller over-Ears med bygel rengörs på liknande sätt. Oftast är kuddarna avtagbara och kan rengöras med vatten. Annars torkas man helt enkelt av de kompletta hörlurarna med en lätt fuktig trasa.

  Sammanfattning: Så köper du de rätta hörlurarna

  Den som letar efter passande hörlurar för sin individuella användning kommer snabbt att märka: Urvalet är enormt. Eftersom en viss grad av bekvämlighet ska finnas, bör konstruktionen användas för att bestämma subjektiv känslighet mellan in-ear, on-ear och over-ear. Det hjälper dig att fråga om man kan avstå från fördelarna med trådbundna hörlurar och den praktiska varianten av trådlösa hörlurar samt om hörlurarna ska ha en bygel. Dessutom kan du filtrera vad du vill, för att få ett begränsat antal tänkbara modeller. Men i slutet av köpbeslutet borde en sak vara sant: Hörlurarna passar dig och är i sin konstruktion och de befintliga funktionerna exakt anpassade till dina behov.