Köpt oftast

  Meest gekocht

  Högst betygsatta produkter

  Best beoordeelde producten

  Rådgivare

  Texten nedan är maskinöversatt från tysk originaltext.

  Värt att veta om bil-HiFi & underhållning

  Äkta musiknjutning i bilen är ofta inte möjligt när man gör ett verk. Många tillverkare har insett detta och erbjuder ljudanläggningar som är skräddarsydda för den aktuella modellen. Alternativt kan du bygga in en individuell bilstereoanläggning från förhandlaren för att få perfekt ljud. Med sin hantverksmässiga skicklighet och kunskap är monteringen möjlig för erfarna ljudentusiaster men även själv. Ta reda på was bra bilstereoanläggning i denna guide.

  Vilka HiFi-komponenter du kan bygga in i bilen beror på vilken musik du vill lyssna på. Sammanställningen av högtalare och förstärkare kommer att bli en helt annan för elektronisk musik med mycket bas än en passionerad klassisk hörsnäcka. Du kan helt överlåta åt dig att integrera en osynlig ljudanläggning i bilen eller om du vill ta upp ett helt batteri i subwoofern för en markant ombyggnad.

  • Bil-HiFi-högtalare: Därför är det viktigt att välja rätt

  • Bil-HiFi-förstärkare: Full effekt

  • Bil-HiFi-mottagare: Anläggningens kopplingscentral

  • Kabeldragning för HiFi-högtalare

  • Vårt praxistipp: Bil-HiFi-paket är ideal för nybörjare

  • FAQ - vanliga frågor om bil-HiFi

   

  Bil-HiFi-högtalare: Därför är det viktigt att välja rätt

  Normalt är 2-vägssystem och/eller koaxialhögtalare monterade i instrumentbrädan på bilar i de främre dörrarna. Många av dem kommer även enkla bredbandshögtalare till användning. Därmed är högtalarna förmodligen den viktigaste komponenten; de är ansvariga för was du hör i bilen. Det lönar sig att läsa ett par testresultat före köpet och om möjligt lyssna på önskad ljudomvandlarprov. Om du inte vill ha någon påkostad komplett ombyggnad av fordonet, är det an att använda standardmonteringsplatserna för de nya högtalarna. För vanliga bilmodeller finns det speciella högtalarsatser som passar utan problem.

  Tidigare var det vanligt att tjocka 3-vägssystem integrerades i hatthyllan, medan man förbisåg fordonets främre del. Denna metod är inte det bästa valet, och den anses vara föråldrad. En meningsfull konstruktion består av ett högkvalitativt 2-vägssystem i de främre dörrarna och, om det finns sådana, bra koaxialhögtalare i de bakre dörrarna. Alla dessa transduktor är ansvariga för avbildning av mittersta och höga toner. Basen skapas av en separat subwoofer som finns som en stor låda i bagageutrymmet eller som platssparande i reservfördjupning. Beroende på önskemål och budget finns möjligheten att få in ännu fler högtalare inomhus. På så sätt kan man få ett imponerande surroundljud.

   

  Bil-hifi-förstärkare: Effekt full

  För att du inte ska låta din nya högtalare ta slut redan vid högre rumsljudnivå behövs en förstärkare med hög prestanda. I det enklaste fallet räcker en 5-kanalsmodell för att driva högtalarna i de främre och bakre dörrarna samt subwoofern. Ett alternativ är en 4-kanalsförstärkare för högtalarna och ett monoslutsteg för subwoofern. Om en centerhögtalare sätts in, kan 5-kanalsförstärkaren styra alla högtalare, medan subbasen drivs av ett separat monoslutsteg. Naturligtvis är många fler kombinationer med 1-, 2-, 4- eller 6-kanalsförstärkare möjliga.

  Viktigt för en förstärkare är förutom antalet tillgängliga kanaler naturligtvis prestandan. En subwoofer behöver vanligtvis mer effekt än hög- och mellanregister-bashögtalare. Det är den primära anledningen till att bilstereofans gärna använder monoslutsteg. Om du inte vill anordna techno-disco i bilen, behövs inte en förstärkare som producerar effekt på 2000, 4000 eller ännu mer RMS. Kvaliteten på kopplingar och komponenter som används är mycket viktigare än hög prestanda för ett bra ljud.

   

  Bil-HiFi-mottagare: Anläggningens kopplingscentral

  Det är egentligen inte längre tal om en bilstereo i dag. Moderna enheter är mycket mer än en enkel radio med en CD-spelare! En modern bilmottagare är en äkta multimediacentral och förenar DAB-radio och CD-spelare med mp3-uppspelning och navigationsfunktion. Ofta är motsvarande enheter utrustade med en USB-anslutning och kortläsare, vilket gör det möjligt att ansluta USB-minnen eller minneskort. Många modeller spelar till och med upp DVD-skivor: Du kan förkorta tiden behagligt i köer. Dessutom kan vissa mottagare bekvämt styras via din smartphone.

  Tidigare var det ingen större sak att köpa en bilradio; nästan varje radio passar i alla bilar. Idag är enheterna oftast fast integrerade i bilen, din-facket finns knappt alls. När du väljer rätt mottagare bör du därför se till att det finns motsvarande inbyggnadspaneler för ditt fordon. Utan detta är montering i de flesta fall inte möjlig. Till passagerarna på baksidan kan dessutom praktiska DVD-skärmar fästas på nackstöden. Installation av extra bildskärmar är också möjlig.

   

  Kabeldragning för HiFi-högtalare

  Om du har alla komponenter, är det kablar som måste anslutas. Från bilbatteriet används en strömkabel till den elektronik som oftast finns i bagageutrymmet. Efter maximalt 30 centimeter (från batteriet) måste en säkring monteras in! Se dessutom till att elledningarna har tillräckligt stor area. Dick på ledningen beror på vilken förstärkare som används. För att ljudsignalen ska nå förstärkaren från mottagaren måste en RCA-kabel placeras inne i rummet. Här bör du inte spara på fel ställe och utan undantag använda högkvalitativa kablar. Slutligen läggs högtalarkabeln till förstärkaren. Ta en titt på vårt omfattande sortiment, vi har ett brett utbud av bil-HiFi-tillbehör.

   

  Vårt praxistipp: Bil-HiFi-paket är ideal för nybörjare

  Om du är osäker vid valet av rätt komponenter, kan du använda ett av många hifi-set för bilen. Vissa återförsäljare erbjuder till och med speciella uppsättningar som optimerats för vissa bilmodeller.

   

  FAQ - vanliga frågor om bil-HiFi

  ICH har byggt in en ny anläggning, men på något sätt har jag bett om och brudgt i den. Was kan ICH göra det?

  Om ett fel i installationen kan uteslutas, kan problemet bero på dålig kroppsljuddämpning. Det finns speciella isoleringsmattor (till exempel baserade på bitumen) som ser till att högtalarna inte svänger plåten på dörrarna eller bagageluckan.