bulkycostscartcheckbox-checkedcheckbox-uncheckedclosecomparison Folder home hook iso list Magnifier NEU picto-tablerating-stars star tooltip warning wishlist

Rådgivare

Texten nedan är maskinöversatt från tysk originaltext.

Värt att veta om uppgraderingssatser till PC

PC-uppgraderingssatser är perfekt anpassade maskinvarukomponenter för komplettering av funktioner på datorer. Med ett sådant uppgraderingskit kan du uppgradera din befintliga dator, was oftast är mycket billigare än att skaffa en helt ny dator.
PC-tuning-komponenter finns för spel-, media- och kontorsprogram. De är kompletta och kombinerade byggsatser som består av flera sinsemellan anpassade PC-komponenter.

  • Hur fungerar uppgraderingssatser till PC?

  • Vilka uppgraderingspaket för PC finns?

  • Fördelar med uppgraderingssetet till PC

  • Hur installeras PC-monteringspaket?

  • Så här hittar du ett passande uppgraderingsset för din dator

  • Översikt över komponenter och anslutningar

Hur fungerar uppgraderingssatser till PC?

Genom ett uppgraderingskit för PC kan äldre datorer sättas på en betydligt högre prestandanivå och kompletteras med moderna kortplatser. Genom utökning av maskinvarukomponenterna kan till exempel mer RAM-minne, bättre kylning av processorer eller helt nya moderkort installeras.

Kraven på datorer överträffar varandra med allt kortare mellanrum. För att hålla sig à jour med den senaste programvaran för spel, multimedia och kontorsprogram är det nu ingen väg förbi nya komponenter från och med en viss ålder. Ny maskinvara får man antingen genom att köpa en helt ny dator - eller genom att säkra prestandaökning billigare och enklare genom ett uppgraderingsset som bara uppdaterar de berörda komponenterna.

Genom att installera kompletta byggsatser med aktuell maskinvara från märkestillverkare kan du uppgradera en befintlig dator individuellt och fortsätta att använda den senaste tekniken länge.
De omfattande byggsatserna för datortuning inkluderar ofta: 

  • Moderkort (ofta med inbyggt grafikkort)
  • Processor
  • Arbetsminne
  • CPU-fläkt
  • Passande kabelsats
  • Drivrutin

Eftersom sammansättningen av de enskilda komponenterna i en sats sker av märkestillverkarna för PC-komponenter, behövs ingen större ansträngning när du väljer passande komponenter. Trots detta finns det vissa urvalskriterier för de önskade utvidgningarna.

Vilka uppgraderingspaket för PC finns?

När du väljer rätt paket för din dator kan du fokusera på individuella prioriteringar för komplettering av din dator.
Beroende på syftet med uppgraderingar kan PC-uppgraderingsset användas som byggsatser, utan åtskillnad för spel, media eller kontor.

Tuninge för spelare och multimedieanvändare handlar ofta om förbättrad prestanda och bättre grafik, medan kontorsprogram ibland behöver nya drivrutiner och externa gränssnitt.

Bild: Utökning av anslutningar med ett Office-upgrade-kit

Bild: Mediapaketet samt kylningskomponent

Fördelar med uppgraderingssetet till PC

  • De färdiga byggsatserna innehåller komponenter som är perfekt anpassade till varandra, jämfört med enskild uppgradering av grafikkort, arbetsminne, processorer m.m.

  • Datorns befintliga komponenter (hölje, enheter...) kan enkelt användas igen. 

  • En uppgradering med en uppgraderingssats är betydligt billigare än att skaffa en ny dator.

Hur installeras PC-monteringspaket?

Så får du en individuell prestandaökning för din dator:
Med uppgraderingssetet är alla komponenter redan monterade. Du behöver bara använda den i datorn, alltså ansluta den till rätt anslutningar.
Den medföljande ombyggnadsinstruktionen leder även icke-proffs steg för steg till ett framgångsrikt utbyte av PC-komponenter genom uppgraderingsmaskinvaran.
Drivrutinerna för de nya datorkomponenterna installeras antingen av sig själv när datorn startas eller finns tillgängliga på Internet som tillverkarens nedladdningar.

OBS:

Observera att en eventuell garanti kan raderas på din dator när du byter ut komponenter.

 

Vårt praktiska tips:

PC-startkit

Om du vill ha en allmän uppgradering eller vill spara tid, att i detalj hantera kompatibiliteten mellan enskilda komponenter, då är ett uppgraderingskit precis det rätta för dig. I vissa fall räcker det alternativt att bara byta ut enskilda komponenter, som till exempel ett RAM-minne eller ett grafikkort. Separata datorkomponenter hittar du här i vår butik

Så här hittar du ett passande uppgraderingsset för din dator

På grundval av dessa frågor hittar du vilket kit du behöver:

1. Was destination?

Är det här Onboard-grafikkortet extra viktigt för dig, eller ska du senare utrusta det med extra grafikkort? Vill du byta processortypen från AMD till Intel? Hur många kärnor och vilken effekt bör det vara? Hur mycket effekt vill du ha? Behöver du extra anslutningar för multimedia-, Office- eller speltillbehör?

2. Hur mycket effekt vill du ha?

Hur mycket Power du behöver och vill, bör du inte bara bestämma dig med hjälp av andra datorkomponenter och din användningnär, utan även med tanke på kostnadseffektivitet.

För alla komponenter gäller: Från nybörjarnivå till lyxklass finns allt. Uppgraderingssatser finns tillgängliga för moderkort, processortyp (Intel eller AMD), effekt, antal kärnor och mycket mer.

3. Håller dina befintliga komponenter med?

Kontrollera i förväg exakt om komponenterna i PC uppgraderingssetet passar till din dator:

  • Finns det tillräckligt med plats i datorchassit för de nya komponenterna?
  • Passar moderkortets storlek (formfaktor)?
  • Finns alla nödvändiga anslutningar och instickskort (framför allt PCI-gränssnitt för grafikkort) för uppgraderingssatsen?
  • Har bildskärm och andra indatamaskinvara med och har du passande anslutningar?
  • Ger nätenheten på datorn tillräcklig prestanda för alla komponenter?
  • Fungerar alla komponenter utan problem med operativsystemet?

Servicetips: Är du osäker på vilket datorpaket du ska välja? Det finns inga problem, det är vad många människor kan göra med komplex teknik. Låt oss inte lämna er själva. Kontakta vårt serviceteam online eller kontakta de tekniska rådgivarna på en av våra kontor på plats. Tillsammans med IT-rådgivaren i förtroende kan du välja passande kompletteringskomponenter för din dator.

Översikt över komponenter och anslutningar

CPU

Välj ett system med Intel eller AMD-processor och välj hur många processorkärnor du ska arbeta med ditt nya system, från en kärna till en Hexa-Core.

 

Anslutningar

Alla moderkort har USB-, PS2-, SATA-, IDE-, LAN- och ljudanslutningar. Beroende på uppgraderingssetet kan du dessutom ha eSATA-, USB 3.0-, FireWire-, DVI-, VGA- och HDMI-anslutningar på moderkortet.

 

Grafik

Beroende på modell har du redan ett inbyggt Onboard-grafikkort, via vilket du kan ansluta din skärm direkt till moderkortet. Om det inte finns någon intern grafik kan du helt enkelt komplettera ett grafikkort via en PCI-Express x16-plats.

 

Kort, processorer

Liten formfaktor - full effekt
och energieffektivitet på minsta utrymme! Det bara 17 x 17 stora moderkortet är en platssparande allroundlösning för dina multimediamedia-, Office-, multitasking-, internet och spelapplikationer.

 

Kortplatser

Utöka ditt system med kontakt- och grafikkort via moderkortplatserna. På varje uppgraderingssats finns minst en PCI-Express x16 och en PCI-kortplats.

 

Skär processorns prestanda exakt efter dina behov. Välj mellan redan inbyggda, tusentals i minidatorer beprövade Intel Atom-processorer eller utrusta ditt Mini-ITX-kort med din önskade processor Beroende på utförande kan snabbt switchade PC- eller datorminnen byggas in.

En grafik finns redan på kortet och kan på Mini-ITX-boards med PCI-Express x16-plats kompletteras med ett mer kraftfullt grafikkort. För att sätta in Mini-ITX-moderkort så mycket plats som möjligt finns till och med speciella Mini-ITX-höljen tillgängliga. Men du kan även enkelt fortsätta att använda ditt befintliga datorchassi, utformad för ATX eller Micro-ATX.