I vårt automationssortiment hittar du ett omfattande urval av automationsprodukter, allt från PLC:er och styrventiler till transportelement. Du har också kommit till rätt ställe för utrustning för mät- och reglerteknik.

✓ Alltid originalprodukter ✓ Fri returrätt ✓ 30 dagars ångerrätt

Köpt oftast

Am häufigsten gekauft

Högst betygsatta produkter

Top bewertete Produkte

Höjdpunkter

Populära varumärken

Rådgivare

Allt för att automatisera processer

Automatisering inom transportörteknik

Om transporter är en viktig del av din organisation föredrar du att automatisera dem. Det är inte bara kostnadsbesparande, utan fungerar också mycket mer effektivt. I vårt sortiment för automatisering av transporter hittar du de mest omfattande produkterna som hjälper dig att uppnå automatisering. Även för att byta ut delar i din automationsprocess hittar du delar i kategorierna PLC, pneumatik, hydraulik och transportteknik.

För att din verksamhet ska fungera effektivt är optimal transportteknik ett måste. Drivteknik, fjärrstyrning, industri-PC och C-Control säkerställer en felfri transport inom din organisation. Oavsett om du letar efter en enskild komponent eller ett komplett fungerande styrsystem, erbjuder Conrad allt du behöver för att hålla din organisation igång i sitt omfattande automationssortiment.

Automation: pneumatik och hydraulik

Letar du efter pneumatiska eller hydrauliska komponenter? Inom området pneumatik och hydraulik hittar du följande produkter:

Varför optimera din automation med Conrad-produkter?

Conrad har stått för kvalitet och tillförlitlighet i nästan 100 år. Som en av de största leverantörerna av tekniska produkter i Europa vet vi bättre än någon annan vilka produkter du behöver för din automation. Vi utökar regelbundet vårt produktsortiment och håller ett vakande öga på marknaden. Vill du ha mer information om våra automationsprodukter eller har du några frågor? Då är du välkommen att kontakta oss.

Pneumatik

Pneumatik används ofta inom maskinteknik. Här används pneumatiska cylindrar för linjära och roterande rörelser. De främsta fördelarna med denna drivteknik är låga inköpskostnader, tillförlitlighet och enkel styrning.

Pneumatiska ventiler

Pneumatiska ventiler finns i många varianter. Du kan till exempel välja mellan elektriska, pneumatiska, mekaniska, hand- och fotreglage. Det finns också olika funktioner (de vanligaste är 2/2, 3/2 och 5/2) och du kan välja mellan mono- eller bi-stabila och öppna eller stängda ventiler.

  • En 2/2-ventil har 2 anslutningar och 2 omkopplingslägen. En sådan ventil har ingen avluftning. En 3/2-ventil har 3 anslutningar och 2 omkopplingslägen, en 5/2 har 5 anslutningar och 2 omkopplingslägen och en 5/3 har 5 anslutningar och 3 omkopplingslägen.
  • Valet av en monostabil eller bistabil ventil beror på om du vill ha en ventil med eller utan prioritetsläge: den monostabila versionen går tillbaka till det första läget så snart tryckluften försvinner. Den bi-stabila versionen stannar kvar i det omkopplade läget.
  • En normalt öppen ventil släpper igenom tryckluft i normalläget. Så snart du börjar manövrera den kommer tryckluften inte längre att strömma igenom. Med en normalt stängd ventil är det precis tvärtom.

Pneumatiska cylindrar

Pneumatiska cylindrar finns också i många olika utföranden. Du kan t.ex. välja mellan en standardcylinder, en roterande cylinder eller en kolvstångslös cylinder och en enkelverkande eller dubbelverkande cylinder.

  • Enkelverkande cylindrar utövar kraft i en riktning. Återgång till ursprungsläget måste ske med hjälp av t.ex. en fjäder. För detta behöver du vanligtvis en 3/2-ventil.
  • Dubbelverkande cylindrar kan utöva både dragande och tryckande kraft. Dessa fungerar vanligtvis med en 5/2-ventil.

Kulventiler

  • En kulventil, även känd som en kulventil eller sätesventil, är konstruerad för att stänga av hela eller delar av flödet av en vätska eller gas. Detta sker genom att en kula (en genomborrad sfär) roterar på sin axel. När ventilen vrids 90º öppnas eller stängs den. Manövreringen av dessa kan ske antingen manuellt eller automatiskt.

De används främst som ventiler, men i vissa fall även som reglerventiler. Förutom tvåvägsventiler finns det även trevägsventiler och fyrvägsventiler.