Rätt handverktyg för varje situation

Inte alla verktyg är desamma. Kvalitet har sitt pris och med goda skäl.

Alla proffs vet hur viktigt det är att ha rätt verktyg i rätt kvalitet och vid rätt tidpunkt. Detta gör det inte bara möjligt för dig att utföra ditt jobb i enlighet med standarder och säkerhetsföreskrifter utan det ökar också produktiviteten och effektiviteten avsevärt.

Innovation, produktivitet och rätt användning av kvalitetsverktyg leder till framgång!

  

Wera Joker

När vi först började arbeta med skiftnycklar var det normalt att vrida dem under användning. Skruvar föll regelbundet till marken, nycklarna gled och skador på handen var ganska vanliga. Lyckligtvis har utvecklingen inte stannat av och Wera har nu en riktig framgång med Jokern som är överlägsen konkurrenterna.

Ändanslag för snabbare skruvning

Sätta på nyckeln om och om igen, ständig efterjustering, dosera kraften för att undvika skaderisk? Det är historia. Idag förhindrar Joker med sitt ändanslag att nyckeln glider ner från skruvskallen. Det gör arbetet mycket lättare. Och: när man skruvar kan mycket mer kraft appliceras.

Praktisk hållarfunktion

Med Jokerns hållarfunktion kan du styra muttrar och skruvar direkt och säkert till platsen där de ska sitta. Sedan är det bara att gänga på, snabbt och säkert. Ingen risk att tappa skruven eller muttern. Inget tidsödande letande längre .

Säkrare med glidskydd

Jokerns smarta dubbelsexkants-geometri skapar en formlåsande kontakt med skruven eller muttern – den sitter där den sitter. Och den utbytbara, härdade metallplattan i Jokerns öppning biter sig fast i skruven med extremt hårda spetsar. Dessa egenskaper förhindrar besvärande glidning även vid höga moment.

Mycket kort returvinkel

Mindre är mer. Framför allt på platser där man måste vända konventionella nycklar med en ändvinkel på 60° x gånger i det trånga monteringsutrymmet för att skruva in eller ut skruvar eller muttrar. I stället för 60° får Joker nu en returvinkel på 30° med dubbel sexkantsmekanik. Med denna vinkel och med det raka huvudet gör Joker nu nyckelvändning överflödig.

Zyklop Speed – Otroligt snabbt och otroligt flexibelt

En spärrkraft för alla jobb? Med Wera Zyklop speed klarar du dig med ett verktyg. Svängmassekonstruktionen hos Zyklop Speed garanterar mycket hög arbetshastighet. Och: Zyklop Speed kombinerar fördelarna med 5 olika spärrskaft i ett enda verktyg. Dessutom kan det användas som skruvmejsel.

Verklig snabbvridare

Zyklop Speed-spärrskaft är verkliga snabbvridare: Svängmassekonstruktionen gör skruvningsprocessen snabbare. Den rotationssymmetriska strukturen hos Kraftform-greppet och frihjulshylsan möjliggör snabb rotation. I synnerhet om spärrhaken ännu inte griper på grund av att gängan löper för lätt.

Fritt svängbart spärrhuvud

Spärrhuvudet är fritt svängbart och kan låsas i vilket läge som helst med skjutvredet på båda sidorna. Problemfritt arbete med stor rörelsefrihet tillåts även i mycket trånga och svårtillgängliga installationssituationer. Den definierade fixeringen vid 0°, 15° och 90° åt vänster och höger garanterar säkert arbete utan att spärrhuvudet glider.

Höger-/vänstergång

Alla Zyklop Speed-spärrskaft tillåter snabbt och enkelt byte mellan höger- och vänstergång via det räfflade hjulet, oberoende av position. Ingen komplicerad hantering, ingen tidsförlust!

Konventionell skruvmejsel

I 0°-positionen kan spärrskaftet med adapter och bit användas som en vanlig skruvmejsel.

Kulspärr

Kulspärren håller hylsor och tillbehör säkert och garanterar säkerheten vid skruvning. En kort tryckning på frigöringsknappen räcker för växling i alla definierade positioner. Manövrering är möjlig även i 90°-positionen.

Kort returvinkel

Den tätstegade omkopplingsbara spärrmekanismen med 72 tänder har en returvinkel på bara 5°. Det tillåter snabbt och precist arbete i alla monteringslägen.

Spärrhuvud

Spärrhuvudet är ergonomiskt utformat. Fingerhålen ger perfekt formade kontaktytor för hand eller fingrar att vrida huvudet.

Den som fortfarande använder vanliga skruvmejslar idag känner inte till de nya E-skruvmejslarna.

För vissa jobb kan man bara använda en vanlig manuell manövrerad skruvmejsel. Till exempel när känsliga skruvförbindelser krävs för att inte riskera materialskador eller när spänningssäkerhet måste garanteras. Det tar tid, energi och tålamod, men finns det verkligen ingen annan lösning? Det är sant att du inte kan missa handkontroll i vissa aktiviteter. Det finns dock ett modernt alternativ som gör arbetet mycket enklare: Wiha E-skruvmejsel speedE®. Den nya generationen speedE® II kan göra mycket mer. Den tröttsamma skruvprocessen är automatisk och nu till och med 3 gånger snabbare än för hand. Och när skruvning måste göras exakt? SpeedE är utrustad med en materialskyddsfunktion med två valbara nivåer på 0,4 Nm eller 1,0 Nm. Vid känsliga skruvningar, som till exempel vid plasthöljen på eluttag, när man inte får dra åt för hårt, eftersom det kan skada materialet. Här växlar speedE II automatiskt till 0,4 Nm och ger användaren full kontroll att avslutningsvis dra åt försiktigt för hand. Om skruvarbetet kräver mer kraft har den andra generationen av speedE® möjlighet att öka den elektriska kraften med 1,0 Nm med ett skjutreglage.

Tänk på ryggen när du transporterar verktyg

Det finns också energibesparande och ergonomiskt fördelaktiga lösningar för transport av tunga verktyg. Med den praktiska verktygväsksatsen XXL III electrisc från Wiha behöver du inte längre bära eller lyfta tunga och besvärliga verktyg. Fällbara ben för enkel urplockning av verktyg i upphöjt läge eller för att använda fodralet som ett säte eller steg är ett annat exempel på en ergonomisk och professionell lösning.

  

X-Lock van Bosch Professional

Att byta tillbehör har aldrig varit enklare

X-LOCK är ett nytt växelsystem för byte av tillbehör till vinkelslipen med bara ett klick. Det X-formade gränssnittet på sliphuvudet och tillbehöret gör monteringen enkel och bekväm. Snabbt, pålitligt, utan verktyg och med många märken från andra tillverkare blir det snabbt den nya marknadsstandarden.

Mer än 30 varumärken är en del av X-LOCK-revolutionen. Detta erbjuder alla ett stort urval av X-LOCK-tillbehör i alla typer och prisklasser.

X-TRA enkelt och snabbt
Skivbyte på 3 sekunder utan ytterligare verktyg.

X-TRA omfattande
Stort urval vinkelslipmaskiner med mer än 150 tillbehör.

X-TRA pålitlig
Ett klick bekräftar att tillbehöret är säkert låst.

X-TRA-kompatibel
Mer än 30 tillverkare av tillbehör har redan anslutit sig till den nya marknadsstandarden.

  

Batteridrivna produkter från Metabo

Cordless Alliance system: ett batteri för allt

Cordless Alliance System (CAS) gör dig oberoende av elnätet. Du kan nu enkelt kombinera 18V-verktyg, batteripaket och laddare från många olika tillverkare. Detta innebär att ett stort antal möjliga professionella batteriapplikationer.

Oavsett vilken uppgift du behöver utföra, med enheterna från CAS-partner TRUMPF, GESIPA, EISENBLÄTTER, MONTIPOWER och METABO, finns ett brett utbud av batterilösningar tillgängliga för alla metallbearbetning.

CAS-sortimentet innehåller sladdlösa maskiner från MAFELL, PREBENA och METABO för alla tak- och träapplikationer.

Och för alla elektriska applikationer finns ett stort antal sladdlösa produkter från CAS-partner CEMBRE, STEINEL och METABO.

Ett batteri för alla uppgifter, från standard till specialuppgifter. Kombinera enkelt rätt maskiner från CAS-partners. Detta sparar dig inte bara batterier och laddare utan också pengar. 100% kompatibilitet i 18 V-klassen!

LiHD-batteriteknik

Tack vare LiHD-teknik täcker Metabo hela effektområdet - från 400 till 3200 watt - från standardmaskiner till unika systemlösningar. Applikationer som tidigare reserverats för de kraftfullaste nätverksmaskinerna är nu möjliga utan kablar. De nya LiHD-batterierna finns nu med 4,0 Ah, 5,5 Ah, 8,0 Ah och 10,0 Ah.

Tjänster:

Offertförfrågan ›
Begär enkelt en offert

Kabelmonteringstjänst ›
Vi monterar kablar efter dina önskemål

Schemalagda beställningar ›
Leverans på bestämda tider eller på begäran