WiFi högtalare - lyssna på musik via WiFi

Trådlösa högtalare - Framtidens musik

En grej som är säkert är, att trådlösa högtalare är framtiden när det gäller att lyssna på musik. Det finns ingen som vill hålla på med att dra kablar om ljudkvaliteten från en trådlös lösning är lika bra. Med en enkel uppsättning med en sändare och en högtalare som mottagare, kan du enkelt njuta av din favoritmusik, i alla rum. 

Den enda nackdelen är att sändaren är kopplad till din musikenhet. Sändaren ansluter man ofta till hörlursutgången på mobil, radio eller annan musikenhet. På så vis är du alltid kopplad till en sändare när du vill streama musik trådlöst. Men varför använda en sändare när det finns WiFi? Det måste vara något som olika tillverkare också har tänkt på när de tog fram WiFi-högtalare. Hos Conrad hittar du redan nu ett stort urval av denna nya musikupplevelse.

Wifi-högtalare – spelar trådlöst upp musik från din smartphone

Stora namn som Philips, Sony och Pioneer har börjat med att introducera Wifi-högtalare. Andra märken hakar på och kommer inte ligga långt efter. Att man ska kunna lyssna på musik trådlöst är en självklarhet. Nuförtiden kan man inte föreställa sig en tillvaro utan smartphones. Och i det här fallet är det just smartphones som fungerar som sändare av musik. Man kan skicka musik till en Wifi-högtalare via WiFi och ibland via LAN. Högtalarna kan nås via DLNA standarden och även ibland via Airplay. Och eftersom DLNA använder sig ab UPnP protokollen (Universal Plug and Play) kan nästan alla nätverksenheter använda Wifi-högtalare. De nyaste smartphones har ofta redan en förinstallerad media-streamingfunktion via DLNA. För smartphones som inte har detta finns det såklart en app för varje tillverkare. De flesta högtalare är helt stand-alone. Det betyder att de fungerar på egen hand och inte behöver en extra mottagare för den är redan inbyggd. Du behöver bara ansluta högtalaren till ditt hemmanätverk och sedan kan alla enheter som har internetåtkomst streama musik till högtalaren.

Även perfekt för ditt HiFi-system eller dator

Eftersom din dator eller bärbara dator också är ansluten till ditt hemmanätverk, kan du spela upp musik direkt på en WiFi-högtalare. Perfekt för att lyssna på din favoritmusik eller lyssna på internet-radio. Även din HiFi-mottagare kan fungera som musikkälla för WiFi-högtalare med hjälp av en WiFi-anslutning. Med till exempel HiFi Link från Philips kan du streama musik från alla enheter som har en aux-utgång. Perfekt för att lyssna på ljud från ditt HiFi-set på WiFi-högtalaren.

Övertyga dig själv och se utbudet av WiFi-högtalare.