Ökad belysningskomfort, säkerhet och effektivitet

Conrad Elektronik utökar sitt sortiment från den tyska LED-leverantören Ledvance, och därmed sitt utbud av professionell byggteknik, med en sensorstyrd Surface Circular-armatur.

"I tider med stigande energikostnader och ökad miljömedvetenhet finns det behov av att minska energibehovet för byggnadssystem i både den privata och offentliga sektorn. LED-system är en utmärkt lösning, förutsatt att de uppfyller kraven för atmosfär, design och komfort”, säger Bettina Junge, produktchef hos Conrad Electronic. ”Med sensorstyrda Surface Circular från Ledvance utökar vi vårt sortiment med ytterligare en professionell och högkvalitativ lösning inom byggteknik från en internationellt verksam tysk leverantör."

Hjärtat i den nya Surface Circular-armaturen är den högt utvecklade sensorteknologin i enheten, som möjliggör ännu fler individuella inställningar för rörelsedetektering (detekteringsområde upp till 8 m och 110 °), skymningsrelä respektive dagsljusdetektering (tröskel: 25 lx) eller hålltid (5 sekunder till 10 minuter).

Surface Circular kan användas som tak- eller väggarmatur och erbjuder en hög ljuseffekt på upp till 80 lm/W, ett ljusflöde på upp till 1 920 lm och en strålvinkel på 120°. Detta gör den lämplig som ersättning till traditionella panellampor. Jämfört med konventionella kompaktlysrör kan energibehovet minskas med upp till 55 %.

Den stilrena designen och det varmvita färgområdet på 3 000 respektive 4 000 K möjliggör användning i alla typer av interiörer, från kontor och butiker till trapphus och receptioner. Stänkvattenskydd IP44 och slagtålighetsnivå IK03 borgar för robusthet och flexibel användning.