Doepke 09147998HD Felström-skyddsbrytare B 4-polig 63 A 0.5 A 400 V
Felströmsskyddsbrytare (RCCB) strömförsörjningen av när farlig felström. Du skyddar därmed personer, djur och anläggningar. DFS 4 är två- eller fyrpoliga felströmsskyddsbrytare för en- eller trefasiga nät. I standardutförande är de kompakta instrume…
- Garanti: 24 månader
- Tillverkare: Doepke
Felströmsskyddsbrytare (RCCB) strömförsörjningen av när farlig felström. Du skyddar därmed personer, djur och anläggningar. DFS 4 är två- eller fyrpoliga felströmsskyddsbrytare för en- eller trefasiga nät. I standardutförande är de kompakta instrume…
- Garanti: 24 månader
- Tillverkare: Doepke
Teknisk data
Innehåll | 1 st |
---|---|
Mått | (B x H x D) 72 x 85 x 75 mm |
Djup | 75 mm |
Höjd | 85 mm |
Bredd | 72 mm |
Nominell ström - avrundad | 63 A |
Driftklass | gG |
Märkfelström | 0.5 A |
Märkström | 63 A |
Normalspänning | 400 V |
Antal poler | 4 |
---|---|
Utlösningskarakteristik | B |
Typ av produkt | Felström-skyddsbrytare |
Dokument & nerladdning
DOEPKE Jordfelsbrytare strömkänslig DFS 4 063-4/0,50-B SK HD 4-polig 63A
Felströmsskyddsbrytare (RCCB) strömförsörjningen av när farlig felström. Du skyddar därmed personer, djur och anläggningar. DFS 4 är två- eller fyrpoliga felströmsskyddsbrytare för en- eller trefasiga nät. I standardutförande är de kompakta instrumenten fyra delningsenheter smal. De är utrustade med många olika felström typer och utföranden vid mätningsström upp till 125 A. De stora dubbelradiga kopplingsplintar kan även stora ledarareor. Den utlöses fönsterhandtagets multifunktionsomkopplare underlättar felsökning. Den kostnadsfria etikettprogrammet hjälper vid märkning. Brytare av typ B är allströmskänslig. Det skyddar mot puls- och växelspänning felström, felström med mischfrequenzen och släta likfelström vid frekvenser upp till 150 kHz. De är ökar stötströmmen- och åska. Felströmsskyddsbrytare i serie SK står för jordfelsbrytare och en hög tillgänglighet. Den utmärker sig genom en lägre känslighetsnivå vid högre frekvenser. Kurvan SK är för anläggningar, där ingen brandskydd krävs. Enheter i standardutförande är för övervakning av strömkretsar med en märkspänning 230 V/400 V och en bemessungsfrequenz från 50 Hz. Med en lufttät kapslade utlösare i speciallegering och fat i rostfritt elektroniskt lås är felströmsskyddsbrytare i HD-utförande särskilt mot korrosion, Schadgasen, fukt och stora temperaturförändringar. Egenskaper: - hög immunitet mot via betriebsbedingter avlednings- och felström vid frekvenserna ökar från 1 kHz, - uppfyller kraven i bauvorschriften VDE 0664-10, VDE 0664-40, ÖVE/ÖNORM E 8601 - allströmskänslig för felström med frekvenser och mischfrequenzen från 0 Hz (slät likström) upp till 150 kHz; - elektromagnetisk kompatibilitet enligt VDE 0664-30 och VDE 0839-6-2 (immunitet för industriell användning) - nätspänning oberoende utlösning vid felström av typen A; - spänningsberoende registrering av slät lik felström och växelspänning felström med frekvenser ? 50/60 Hz; - full funktionsduglig med nätspänningar från minst 50 V AC till två valfria aktiva ledare - låg storlek för alla bemessungsstrome; - högt kortslutningsskydd; - dubbelsidig dubbelplintar för stora ledararea och skenor anslutning; - kopplingslägevisare; - fönster för textetiketter; - multifunktionsomkopplare med tre lägen: "på", "av", "utlöst"; - neutralledare position vänster, utan extra kostnad även användas som N höger. Monteringssätt: - snabbt montering på skena- valfritt monteringsläge - påfyllning lämpligen ovanifrån användningsområden: - kommersiella och industriella installationer med TN-S-, TT- och TN-C-S-system, där driftutrustning kraftelektronik utan galvanisk separering från nät för användning, t.ex. frekvensomriktare, switchade nätenheter, högfrekvent strömriktare, fotovoltaik- och UPS-system med transformator lossa växelriktare. Observera: - lämplig för användning i 50 Hz växelströmsnät; - RCCB för andra frekvenser på begäran; - inte för användning i likströmnät samt på utgången på styrda elektriska anordningar som t.ex. frekvensomriktare.
OBS! Vi beklagar att vi inte har hunnit översätta denna produkttext. Texten nedan är maskinöversatt från tyska.
Speciella funktioner & detaljer
- Snabb montering på skena
- Montering: valfri position
- Inmatning lämpligen ovanifrån
- Garanti: 24 månader
- Tillverkare: Doepke
Kommentarer
Vad du får göra själv med elRätt kunskap och försiktighet är viktigt vid allt arbete med elektricitet. De flesta elarbeten måste utföras av en behörig elinstallatör, men en del enklare arbeten får du utföra själv, om du har kunskap om hur du ska göra.
Som ägare eller nyttjare av en fastighet är du ansvarig för att elen är korrekt installerad och att de elektriska apparater som du använder är hela och används på rätt sätt.
Ta inga risker när du gör eljobbet själv
Är du det minsta osäker ska du lämna över jobbet till en elinstallatör. En felaktig hantering av el kan leda till brand och skador. Chansa aldrig, ett enda misstag kan få ödesdigra konsekvenser.
Stäng av strömmen innan du börjar
Oavsett vilket slags elarbete som du ska utföra så ska du alltid börja med att stänga av strömmen. Dra ur stickproppen om det är en apparat du tänker arbeta med. Rör elarbetet delar av den fasta installationen som takarmatur, vägguttag eller strömbrytare, ska du avlägsna propparna (säkringarna) eller slå av huvudströmbrytaren.
Kontrollera att strömmen verkligen är avstängd och att utrustningen du ska arbeta med är spänningslös innan du börjar. Försäkra dig också om att ingen annan kan koppla på strömmen under tiden som du arbetar.
Elarbeten du får göra själv (och några goda råd på vägen ...)
Byta trasig propp (säkring) och återställa utlöst automatsäkring
Om proppen går på nytt finns det ett fel som måste åtgärdas. Kontakta en elinstallatör om du inte själv kan hitta felet. Trasiga proppar ska slängas – försök aldrig att reparera dem.
Byta glödlampor
Se till att den nya lampan inte har högre effekt än den som anges på armaturen, till exempel: ”Max 60 W”. Var även noga med att följa övriga anvisningar som finns på armaturen. Det är speciellt viktigt när det gäller användningen av toppförspeglade lampor och halogenlampor.
Montering av skarvsladdar
Om du sätter ihop en skarvsladd som ska användas i ett jordat uttag, måste alla delar till skarvsladden vara i jordat utförande. Glöm inte att kontrollera den grön-gula skyddsledaren så att den verkligen sitter fast ordentligt på rätt ställe. Den får aldrig anslutas till någon annan anslutningsskruv än den som är försedd med en jordsymbol.
Reparera och byta ut delar i trasiga skarvsladdar och apparatsladdar
Om sladden har gått av eller om isoleringen har skadats får du inte laga den. Däremot kan du kapa av den trasiga delen. Du får bara ersätta sladd, stickpropp och skarvuttag med samma slags materiel som tidigare. (Behöver du byta stickpropp på lampor av annat slag eller på hushållsapparater, ska de lämnas in till en fackman för ombyggnad.)
Byta fast installerade strömbrytare och vägguttag (högst 16 ampere)
Var försiktig. Bryt spänningen antingen genom att skruva ur proppen eller genom att slå av huvudströmbrytaren. Kontrollera att det är spänningslöst i strömbrytaren eller uttaget innan du börjar jobbet.
Utbyte av ljusarmatur i torra icke brandfarliga utrymmen inne i bostäder
Det du får göra själv i dessa utrymmen i bostäder, under förutsättning att du har kunskap om det, är att byta ut en fast ansluten ljusarmatur. I övrigt ska du höra av dig till en behörig elinstallatör.
Dessa exempel på arbeten får endast utföras av en elinstallatör:
Utförande av fasta installationer.
Installering av golvvärme och värmekabel.
Byte av ojordat vägguttag mot jordat.
Förläggning av kabel i mark.
Läs mer om vilka elarbeten du får och inte får göra själv i Elsäkerhetspocketen och i ELSÄK-FS 2013:1. Du hittar publikationerna i Elsäkerhetsverkets publikationsshop.
Ofta köpt tillsammans
Kundomdömen
Liknande produkter
Se och upptäck andra produkter från kategorin Felströmsbrytare