"Vår pionjäranda och passion hjälper oss att bli den ledande inköpsplattformen för B2B i Europa - en framgångshistoria som har sina rötter i traditionen."


© Conrad Electronic SE

Det nya året är ett mycket speciellt år för oss - vi ser med stolthet tillbaka på 100 år med Conrad. Vår pionjäranda, vår vilja till förändring och våra anställdas passion för att alltid ge våra kunder det bästa har gjort det möjligt för oss att växa under de senaste 100 åren och framför allt att återuppfinna oss själva om och om igen. Vi vill fira detta - tillsammans med våra anställda, affärspartners och kunder.

Det var vår grundare, Max Conrad, som formulerade det som fortfarande driver vår framgång i dag: "Vi vill inte bara vara en återförsäljare. Vi vill skapa ett verkligt mervärde för kunden.

Att acceptera förändringar och att ha tilltro för det vi gör finns i vår DNA. Världen förändras ständigt och kundernas behov förändras också. Att reagera på detta i tid och på ett målinriktat sätt är det som gör oss framgångsrika. Den nästan hopplösa perioden efter andra världskriget innebar säkert en av de största förändringarna: Familjen Conrad, som ursprungligen bodde i Berlin, var tvungna att lämna sin hemstad och överge det företag som de framgångsrikt hade byggt upp där. Med nästan 5 000 räddade elektroniska komponenter sökte man i Hirschau i Oberpfalz inte bara en privat utan även en professionell nystart och lyckades framgångsrikt med detta. 1970-talet var också en milstolpe i företagets historia, då expansionen och moderniseringen av postorderverksamheten blev företagets fokus.

Vårt fokus på B2B-verksamheten under de senaste åren återspeglar också Conrads mod att förändra sig. I och med vår omvandling till att bli den ledande europeiska B2B-inköpsplattformen för tekniska behov har vi gjort en tydlig kursändring. Vi har fokuserat på nya målgrupper, avskaffat kataloger, övergivit distributionskanaler. Trots allt detta har vi som företag hanterat dessa massiva förändringar riktigt bra. Det var ett djärvt men nödvändigt beslut som helt och hållet var centrerat kring kundernas behov, för att framtidssäkra vårt företag. Detta återspeglas också i vår nya varumärkesprofilering: det står för det progressiva tänkesättet som skiljer Conrad Electronic åt - ett familjeägt företag som förblir sina principer trogna och som går framåt starkare.

Den verkliga drivkraften bakom vår framgång är dock vad den alltid har varit: de människor som arbetar på vårt företag. Tusentals av dem, som sträcker sig över flera generationer, som har tagit sig an tidens utmaningar, förändrat vårt företag och hjälpt oss att bli det framgångsrika företag som vi är i dag. De är delarna av vår framgång.

Ralf Bühler
CEO Conrad Electronic