bulkycostscartcheckbox-checkedcheckbox-uncheckedclosecomparison Folder home hook iso list Magnifier NEU picto-tablerating-stars star tooltip warning wishlist

Rådgivare

Texten nedan är maskinöversatt från tysk originaltext.

    

 

Värt att veta om Camping-SAT-system

  • Was är en Camping SAT-anläggning?

  • Vilka komponenter består ett Camping SAT-system av?

  • Vad bör man tänka på när man köper CAMPINGSATELLITANLÄGGNINGAR?

  • I fokus: Global mottagning

  • FAQs: De vanligaste frågorna om camping-SATELLITANLÄGGNINGAR

  • Sammanfattning: Så köper du rätt satellitsystem för camping

Was är en Camping SAT-anläggning?

För att inte behöva avstå från det vanliga TV-programmet även på semestern, finns det kompakta Camping SAT-system som snabbt kan justeras efter destination. I motsats till SAT-system för permanent montering måste CAMPINGSATELLITANLÄGGNINGAR å ena sidan vara kompakta och å andra sidan så snabbt som möjligt ta emot rätt satellit på semesterorten. Förutom användning på resan används CAMPINGSATELLITANLÄGGNINGAR även där det inte är tillåtet att montera en större anläggning (i vissa hyreslägenheter) eller av andra skäl inte rengörs (till exempel till fotbolls-VM-partyt på lustluren).

Vilka komponenter består ett Camping SAT-system av?

SATELLITANTENNENS centralkomponent
i varje satellitsystem är alltid EN SATELLITANTENN som tar emot bild- och ljuddata från satelliterna. Antennen kan vara en rund parabolantenn (parabolantenn), som samlar de mottagna vågorna i en viss punkt, eller en flat antenn med en större öppningsvinkel. SAT-antennen är en komponent som måste riktas mot satelliterna. Här finns det prisvärda varianter som måste riktas manuellt och bekvämare modeller som automatiskt anpassar sig själv.

LNB-mottagare
hos LNB (Low Noise block Converter) eller till och med mottagningshuvud förstärker de mottagna satellitsignalerna och översätter dem till en signal som satellitmottagaren kan bearbeta. Vid PARABOLER monteras LNB framför spegeln och tar upp de kombinerade vågorna, vid plattantenner är LNB integrerad i antennen. Antalet deltagare, dvs. antalet anslutningsbara satellitmottagare, definieras av LNB:en. Det stora antalet camping-SAT-system har en Single-LNB, alltså LNB, till vilken bara en mottagare kan anslutas, men det finns även modeller som stöder fler deltagare. LNB:n förses med ström via antennkabeln, en extra strömförsörjning av LNB:n är inte nödvändig.

Anslutningskabel
för LNB ansluts med satellitmottagaren med en koaxialkabel, antennkabeln, och TV-signaler till mottagaren och ström till LNB:n. Många SAT-system för camping innehåller en antennanslutningskabel på oftast 10 m längd, men innan resan påbörjas är det meningsfullt att informera sig om huruvida den medföljande kabeln är tillräckligt lång för den avsedda användningen.

Mottagare
finns i Camping SAT-system med mottagare eller utan. Komplettseten har fördelen att Camping SAT-systemet i regel kan användas direkt, i system utan mottagare kan befintliga mottagare användas. En del mottagare erbjuder mer än bara mottagning av TV-kanaler, men kan eventuellt spela ut hela sin funktionalitet med endast passande TV-apparat. Camping PARABOLPAKET med mottagare innehåller ofta även en kabel för cigarettändaruttag för strömförsörjning, was praktisk, eftersom det inte alltid finns ett vanligt eluttag tillgängligt vid camping.

Det finns
mobila och fast inbyggda SAT-system för camping, vilket innebär att satellitanläggningar som byggs upp först på destinationsorten och sådana som är fastmonterade i husbilen eller husvagnen och som bara kan fällas ihop under färd. För fastsättning av SAT-antennen har Camping SAT-anläggningar oftast sugfötter, masthållare eller vägghållare. Sugfötterna är den snabbaste lösningen för att fästa SATELLITANTENNEN, men de håller bara på släta ytor. Mastfästena kan fästas på geléer, handtag och vertikala stänger och ger bättre grepp. Den säkraste lösningen är väggfästen, som dock ofta är svåra att genomföra just vid camping.

Vad bör man tänka på när man köper CAMPINGSATELLITANLÄGGNINGAR?

SAT-antenn

  • Parabolantenn eller plattantenn
  • Diameter (spegel)
  • Antal deltagare
  • Automatisk justering

Mottagare

  • ingår eller medföljer ej
  • SD eller HD
  • 230 eller 12 V (uttag eller cigarettändare)
  • USB-anslutning för uppspelning av filer
  • Timeshiftfunktion
  • Kortplatser för betal-TV

Vårt praxistipp: Jordning av antenner

Särskilt antenner som placeras utanför positioneras måste jordade. Just när det gäller temporär användning tenderar många människor att bortse från säkerhetsaspekterna, men då kan det uppstå problem med försäkringen vid skador. Under en åskväder bör elektroniska apparater i princip hållas mekaniskt åtskilda från antennkablar.

I fokus: Global mottagning

Alla satelliter (orbitalpositioner) kan inte pejas från varje punkt i jorden. Det är ingen fråga om att använda camping-SAT-systemet, utan är motiverat med funktionen hos SAT-TV. Man kan i regel via Internet få information om möjligheterna att ta emot en semesterregion. Rikta in parabolantennen korrekt på önskad plats, finns i många set med en kompass.

FAQs: De vanligaste frågorna om camping-SATELLITANLÄGGNINGAR

Är det möjligt att använda ett Camping SAT-system i bostaden?
Ja, Camping SAT-system kan även användas i bostaden, men i set inklusive mottagare måste strömförsörjningen kontrolleras, eventuellt kan Camping-SAT-mottagaren endast drivas med 12 V och en adapter eller andra enhet behövs.

Kan ICH även ta emot radioprogram med ett Camping-SATELLITSYSTEM?
Ja, eftersom ett Camping-SATELLITSYSTEM skiljer sig åt på grund av sin mobilitet från ett vanligt SATELLITSYSTEM, inte på grund av basfunktionen. Ett Camping SAT-system kan alltså användas för att ta emot favoritradiostationer (om de sänds via satellit) även i utlandet.

Var håller ICH på att bevara mitt satellitsystem när det inte används?
Mobil Camping SAT-anläggning levereras normalt i en stabil väska, i vilken alla komponenter är säkert förvarade. Reseförberedelserna börjar inte med en stor sökning.

Slutsats: Så här hittar du ett passande Camping SAT-system

Vid val av passande Camping SAT-anläggning är inte bara TV- eller radiofunktioner av intresse, utan även typ av användning. En som bara vill titta på TV-nyheterna från hemlandet ställer andra krav på den tekniska utformningen av Camping SAT-systemet än en filmälskare som inte vill avstå från sin Dolby-Surround-anläggning på resor. Och en manuell justering av antennen är mycket mindre problematisk för någon som vill ha två veckor på en plats eller använda anläggningen mer stationärt än för en globetrotter som varje natt kan föra över till en ny plats. Valet börjar alltså hos dig och dina önskemål. Men oroa dig inte: Conrad-sortimentet är tillräckligt omfattande för att du ska hitta din drömanläggning.