bulkycostscartcheckbox-checkedcheckbox-uncheckedclosecomparison Folder home hook iso list Magnifier NEU picto-tablerating-stars star tooltip warning wishlist

Rådgivare

Texten nedan är maskinöversatt från tysk originaltext.

Jul - det roliga och överraskningen

Julglädjen är inte bara stor bland barn. Även vuxna har under jultiden roligt att dekorera sin lägenhet, sitt hus och till och med trädgården med juldekoration och glatt ljusmångfald. Då är det bara att förstå att våra minsta kan förvänta sig att julklappar ligger under julgranen. De frågar sig också varje dag när det äntligen är jul.

Värt att veta om adventskalendern

  • Hur uppstod adventskalendern?

  • Adventskalendern i ständig förändring

  • En adventskalender är mer än bara en kalender

Hur uppstod adventskalendern?

Eftersom tiden är särskilt svår att få tag på för barn, har fyndiga föräldrar redan sökt i mitten av 19. Sekel med en åskådlig metod att förmedla de återstående dagarna till juldagen på ett åskådligt sätt. Till exempel hängdes efter 24 bilder upp med julmotiv eller uppfattades på lämpligt ställe 24 cirkelstreck, varje dag raderas ett streck. I katolska hushåll har dagligen ett sugrör lagts i dagan, så att jesuskind ligger bekvämt på jul. På andra ställen har en skandinavisk Bryt tagits över och dagligen tänt ett Adventsljus med 24 markeringar. Till viss del har även självbakade adventskalender använts i olika utföranden.

Början av 20. 1900-talet kom den första adventskalendern i utskriven form av en julklocka eller en utstansade ark på marknaden. Från 1920 har adventskalendern med utfällbara luckor blivit allt vanligare. Men bakom luckorna har det ännu inte gömt choklad utan små luckor. Den första chokladadventskalendern kom ut på marknaden 1958. Sedan dess har hennes seger pågått ända till i dag.

Adventskalendern i ständig förändring

Även om adventskalendern fram till idag finns i butikernas och snabbköpens hyllor, finns det allt fler alternativa kalendrar. Förutom de levande adventskalendrar som praktiseras i många kommuner och där husfönster representerar de enskilda kalenderdörrarna, finns nu även virtuella adventskalender eller även ljudboks-adventskalender.

Å andra sidan finns i en adventskalender mycket mer potential att ställa upp än bara en liten bit choklad, som snabbt har ätit på. Därför blir t.ex. elektronikadventskalender med alla luckor intresserade av elektronik och pysslet. Detta ger värdefull baskunskap och varje dag ökar förtroendet för de egna färdigheterna i ett litet stycke. Särskilt om t.ex. FM-radio-adventskalendern spelar de vackraste julsångarna på den heliga kvällen.

Och för alla som redan är ett steg längre och som vill utforska sakernas internet (Internet of Things IoT), finns det t.ex. Arduino™ - adventskalender eller Raspberry Pi-adventskalender med många intressanta programmeringsexperiment. Men adventskalendern är inte bara intressant för barn och ungdomar. Adventskalendern är nu redo för ett riktigt nöje med sina häftiga överraskningar från stora och små hemmafixare.

 

En adventskalender är mer än bara en kalender

Adventskalendern har idag inte bara uppgiften att visa de återstående dagarna till jul. Mer än någonsin erbjuder adventskalender dig att bygga och experimentera med låtar hemma, och på så sätt främja individuella färdigheter.

Och med varje lucka som öppnas tänker man på de älskar människor som har gjort denna fantastiska glädje.