bulkycostscartcheckbox-checkedcheckbox-uncheckedclosecomparison Folder home hook iso list Magnifier NEU picto-tablerating-stars star tooltip warning wishlist

Rådgivare

Texten nedan är maskinöversatt från tysk originaltext.

Värt att veta om kassaskåp

  • Was är ett kassaskåp?

  • Vilka typer av kassaskåp finns det?

  • Vad bör man tänka på när man köper en kassaskåp?

  • FAQs: De vanligaste frågorna om kassaskåp

  • Slutsats: Köp ett lämpligt kassaskåp

Was är ett kassaskåp?

Ett kassaskåp är ett säkrat pansarskåp som säkerställer säker förvaring av pengar, värdeföremål och känsliga dokument. Målet är att skydda innehållet så mycket som möjligt från tredje parts tillgång till det tills det kan återfinnas. Dessutom ger kassaskåp skydd mot naturlig yttre påverkan som kan skada din egendom, till exempel genom en bostadsbrand eller ett rörbrott. Conrad Online Shop erbjuder ett brett urval av kassaörer som har olika lösningar för att skydda värdefulla föremål, känslig data och dokument.

Kassavalv

Vilka typer av kassaskåp finns det?

Dokument-kassaskåp

Dokument och känslig digital information finns i alla privata hushåll och i alla företag. Ett kassaskåp för skydd av personuppgifter minskar risken för förvaring av analoga och digitala lagringsmedier, eftersom de skyddar mot värme, damm och fukt. Särskilt för kanslier, läkarmottagningar eller sjukhus är säker förvaring av känsliga dokument av stor betydelse.

Inbrottssäkert kassaskåp

En inbrottssäkert kassaskåp har det klassiska inbrottsskyddet som uppdrag. Innehållets säkerhet ska fastställas på grundval av en enhetlig säkerhetsnivå. Den yttre bilden är irrelevant för skyddsvärdet. Själva försäkringen av innehållet beror på hur stor del av kassaskyddet som försäkras. Det minsta officiella inbrottsskyddet är säkerhetsnivå 0, det maximala värdet är 6. Ju högre inbrottsskyddet är, desto mer mödosamt är arbetet för en inbrottstjuv och därför desto större sannolikhet att dina data skonas från obehörig åtkomst.

övriga

Conrad Online Shop erbjuder många andra möjligheter för att skydda värdesaker. Från kreativ och diskret burksafe via den dekorativa stenen med hemligt fack. Kamouflaget är triumf av denna typ. Varning: När kassaskåpet upptäcks som sådant erbjuder det tyvärr knappt något skydd för innehållet.

Nyckelskåp och nyckelbox

Förvaring av nycklar i verkstäder, garage eller
i hemmet är alltid en utmaning. Den som

vill reglera och kontrollera åtkomsten till nycklar och därmed även till fordon, dokument eller rum bör
använda en nyckelbox eller ett nyckelkassaskåp.

Brandsäkert kassaskåp

Brandsäkert kassaskåp, som i likhet med kassaskåp för skydd av personuppgifter, används för att skydda innehållet från yttre påverkan, i detta fall värme, sot och brand. För detta ändamål har den en värmeresistens, definierad i klass s 60 till klass s 120. I en hembrand som värmer den omgivande temperaturen till över 100 grader, är ett effektivt värmeskydd mycket viktigt. Digitala datalagringsenheter kan nämligen redan i 50 grader ha oåterkalleliga skador, vilket gör det omöjligt att använda dem på ett annat sätt.

Vad bör man tänka på när man köper en kassaskåp?

Att köpa en kassaapparat bör vara väl genomtänkt. Vilka åtgärder ska skyddas mot ”Wen eller was”? Det skyddade innehållet bör absolut stå i relation till det planerade säkerhetsskyddet. Det är inte bara tresors storlek som är avgörande, utan det är också viktigt att se till att det finns en lämplig säkerhetsnivå. Ett litet kassaskåp med högt Hohem är till exempel bättre lämpat för digitala diskar än ett stort kassaskåp med lågt skyddsvärde, och dessutom ännu bättre att dölja. Till detta kommer frågan var kassaskåpet ska placeras. En väggkassaskåp som skyddar från alla sidor, är dock dyrare att montera än en stående kassaskåp. Vid valet av lås uppstår frågan vem som får tillgång till innehållet. En elektronisk eller mekanisk sifferkod är särskilt lämplig när flera och eventuellt växlande personer ska få tillgång till kassaskåpet. Särskilt elektroniska koder kan enkelt ändras och ger på så sätt möjlighet att anpassa åtkomsträttigheter. En nyckel passar framför allt för privat användning, där kassaskåpet bara används av ett begränsat antal personer. 

FAQs: De vanligaste frågorna om kassaskåp

Sifferkombination

Vilket kassaskåp är det säkraste?

Europastandarderna en 1143-1 och en 14450 reglerar kassaskåpssäkerhetsnivån för inbrottsskyddet. Ju högre säkerhetsnivån är, desto kraftfullare är kassaskåpets väggar och desto bättre är inbrottsskyddet. Enligt denna indelning betraktas det pansarpengskåp av klass 6 enligt VdS som det säkraste kassaskåpet. För privat bruk är dock basskyddet mot inbrottsstöld hos kassaörer i klass 0 och 1 enligt VdS tillräckligt. Dessa kommer att täckas upp till 65.000 euro av försäkringsföretagen. Dessutom anses kassaskåp med kodsystem i allmänhet vara säkrare än modeller med nyckelsystem.

Was innebär kontantrisk? 

Kontantrisken anger den mängd kontanter som skulle kunna omfattas av en försäkring över en natt. Detta värde varierar från försäkring till försäkring och beror också på plats, väggtjocklek och typ av försäkring. Generellt sett är det så att ju större kontantrisken är, desto säkrare är kassaskåpet. Experter rekommenderar dock att större mängder kontanter lagras i ett bankfack.

Was kommer att inträffa när ICH går till spillo? 

Innan man tar fram verktyget och försöker knäcka kassaskåpet bör man helst titta på det i bruksanvisningen till kassaskåpet. Många tillverkare använder en masterkod som ges ut med angivande av serienumret och som visar att man är den lagliga ägaren av kassaskåpet. Om så inte är fallet hjälper det bara till med en nödöppning med ett kassaskåp och en särskild nyckeltjänst.

Slutsats: Köp ett lämpligt kassaskåp 

Att hitta det rätta kassaskåpet är mycket enkelt i det stora urval som Conrad erbjuder. Små och stora hemliga gömställe, brandskydd, datasekretess och stöldskyddspor erbjuder olika lösningar för att skydda dina värdesaker såväl som data. Det är viktigt att fastställa det faktiska värdet av de värdesaker som ska skyddas och de potentiella riskerna före köpet, för att därefter välja kassaskåpets skyddsvärde. Särskilt när det gäller dokument och filer bör man inte bara överväga inbrottsskydd utan även eventuellt brandskydd. Om man tar hänsyn till dessa faktorer står det inte längre något i vägen för att köpa ett lämpligt kassaskåp.