Tåliga outdoor-telefoner för tuffa förhållanden

Tåliga outdoor-telefoner för tuffa förhållanden

29 aug 2018

Även om man arbetar på en byggarbetsplats eller utövar en utomhussport vill många vara anträffbara om det skulle hända något. Men på grund av den tuffa miljön vill man kanske inte ta med sig sin vanliga telefon som man är rädd om. Din mobiltelefon eller smartphone kommer bli sliten eller gå sönder på grund av alla stötar, damm och fukt. Att köpa en andra telefon löser dock inte heller detta problem. Då har du två telefoner, varav den ena kommer gå sönder i de tuffa förhållandena på ditt jobb eller när du utövar din hobby. Att skaffa en ny telefon varje gång är en dyr och jobbig lösning. Som tur erbjuder Conrad en lösning för problemet. Om du letar efter en tålig telefon, är en outdoor-telefon den perfekta lösningen. Denna starka telefon är mycket lämplig för personer som ofta befinner sig i situationer där det finns mindre gynnsamma förhållanden för telefoner.

Mobiltelefoner som tål att ta stryk

De robusta telefonerna ur Conrads sortiment är lämpliga för den allra tuffaste miljön. De har dammsäkra, stötskyddade och ibland vattentäta höljen så att alla alltid kan nå dig oavsett vilket jobb eller hobby du har. Tack vare IP67-skyddet är allt möjligt. Denna typ av telefoner är perfekt för t ex byggnadsarbetare eller vägarbetare. Förutom att de är skyddade mot vädret är dessa telefoner också resistenta mot slag. Och hårdvaran förblir oskadad tack vare det dammtäta höljet. Även om du utövar en utomhussport, som mountainbike, är dessa telefoner perfekta. Perfekt för långa turer på leriga vägar och du har alltid möjlighet att ta kontakt med någon om det skulle behövas.

> Outdoor - telefoner

Tåliga smartphones

Nuförtiden går det inte att föreställa sig en värld utan smartphones. Även på ditt jobb finns det smartphones överallt. Men vad ska du göra om du behöver jobba i dåligt väder eller i dammiga utrymmen? En vanlig smartphone är ofta inte lämplig för sådana förhållanden. För att möta dagens teknikkrav finns det även tåliga smartphones. Dessa är ofta utrustade med Android plattformen, så du får en komplett utrustning. Trots att telefonen har tåliga egenskaper är de fortfarande enkla att använda. Smartphones med till exempel ett Gorillaglas touchscreenskärm är stryktåliga samtidigt som de är enkla att använda. Även med blöta fingrar kan du använda din telefon som en vanlig smartphone.

> Outdoor - smartphones

Dual-SIM

När du inte hela tiden vill byta SIM-kort eller om du inte vill ha två olika telefonnummer, är en tålig telefon med Dual-SIM perfekt för dig. Det är nämligen en normal telefon, fast med en anslutning för två SIM-kort. På så vis kan du välja från vilket SIM-kort du vill ringa och du kan även se på vilket nummer du blir uppringd. Och du behöver endast en telefon! Med en Dual-SIM tålig telefon är du alltid tillgänglig, hemma, när du tränar eller befinner dig på byggarbetsplatser. Dual-SIM ger dig flera fördelar. Genom att använda Dual-SIM kan du hålla ditt yrkes- och privatliv åtskilda. Du kanske behöver många samtalsminuter för ditt affärsabonnemang och för ditt privata abonnemang behöver du kanske ha ett större internet-paket. Genom att använda 2 SIM-kort kan du hålla allt åtskilt. Om du gillar att resa är det också mycket bra att skaffa en telefon med Dual-SIM. När du är utomlands kan du ringa billigare med ditt speciella SIM-kort för utlandet, och när du är hemma igen kan du använda ditt vanliga SIM-kort igen.

> Outdoor - Dual-Sim telefoner

IP-certifiering

En IP-certifiering, även känd som IP-kryptering, anger hur mycket telefonen är skyddad. Med en IP-kryptering står det alltid 2 siffror bakom bokstäverna IP. Den första siffran indikerar vad mobilen eller smarttelefonen är skyddad mot. Den andra siffra anger hur mycket mobilen är skyddad mot vatten eller fukt.

Eerste cijfer Tweede cijfer 
0 Inget skydd 0 Inget
1 Stora föremål  1 Regnfall typ 1
2 Mellanstora föremål 2 Regnfall typ 2
3 Små föremål 3 Strilsäkert
4 Spetsiga föremål 4 Stänkskydd
5 Skydd mot damm 5 Sprayskydd
6 Dammtät 6

Vattenavvisande

    7 Skydd mot nedsänkning i vatten
    8 Vattentät
    9 Fuktsäker

På så sätt kan du läsa exakt vad skyddet betyder för en viss IP-kryptering. IP-kryptering IP48 betyder alltså att den är skyddad mot spetsiga föremål och att produkten även är vattentät.

Relaterade ämnen

Senaste artiklarna

Kassettband är populära igen

18 okt 2022

Kassettband är populära igen

Conrad och Eco-Runner Team Delft samarbetar med att arbeta för en hållbar transportform.

21 jun 2022

Conrad och Eco-Runner Team Delft samarbetar med att arbeta för en hållbar transportform.

Conrad återigen sponsor för Delft Hyperloop

4 maj 2022

Conrad återigen sponsor för Delft Hyperloop

Möjligt säkerhetsproblem med Fluke-multimeter

22 feb 2022

Möjligt säkerhetsproblem med Fluke-multimeter

Conrad officiell återförsäljare av Arduino®

19 okt 2021

Conrad officiell återförsäljare av Arduino®

Hur kan du på ett enkelt sätt spara energi?

11 okt 2021

Hur kan du på ett enkelt sätt spara energi?

En virusfri miljö genom UVC-desinfektion

10 aug 2021

En virusfri miljö genom UVC-desinfektion

Med eMobility är du miljömedveten och sparar pengar

4 aug 2021

Med eMobility är du miljömedveten och sparar pengar

Forskningsanläggningen ESS väljer inköpslösning från Conrad

21 jun 2021

Forskningsanläggningen ESS väljer inköpslösning från Conrad

EU:s nya energimärkning från 1 mars 2021

21 jun 2021

EU:s nya energimärkning från 1 mars 2021