Gardena Smart System: intelligent bevattning och klippning

Gardena Smart System: intelligent bevattning och klippning

8 maj 2020

Tack vare Gardena Smart System kommer bevattning och klippning i din trädgård inte att kräva någon större ansträngning. Gräsmattan klipps helt automatiskt när ingen är hemma. Och bevattning görs utan att du behöver starta något, helst tidigt på morgonen. Använd din smartphone och Gardena-appen för att kontrollera och övervaka Gardenas smarta system var du än är. Koppla av och njut av de fria timmarna efter jobbet och på helgerna.

Med Gardenas smart system är din trädgård alltid underbart grön

Gardenas smart system ansluter trådlöst anslutna komponenter. Gardenas smarta trädgårdsunderhållssystem drivs via en app för din smartphone och surfplatta. Appen för Android och iOS kommunicerar via WiFi med Gardena smart gateway. Gateway-stationen ansluts trådlöst till din WiFi-router med den medföljande kabeln. Installera bara enheten nära routern. Hög överföringseffekt och antennerna i Gardena-komponenterna säkerställer en god trådlös anslutning till stationen, även i stora trädgårdar.

Stationen är ansluten till Gardena-molnet via Internet. Gardena-apparaterna kan övervakas och kontrolleras på distans var du än är. En annan fördel: vid ström- eller internetfel behålls de sparade inställningarna.

Gardena-systemet fungerar med krypterade anslutningar mellan gateway, router, smarta enheter och Gardena-molnet. Intelligent stöldskydd förhindrar att smarta trädgårdsverktyg används av tredje part utan ditt tillstånd. Varje smart Gardena-enhet har ett unikt serienummer tryckt på sig. Det kan användas för att ansluta och styra dina enheter med stationen. Interaktioner med andra enheter utanför ditt eget system är inte möjligt, även om din granne också har ett Gardena smart-system.

Automatiska uppdateringar

Gardena smart Gateway-programvaran uppdateras automatiskt när den används. För att göra detta hämtar stationen den nuvarande programvaran från Gardena-servern via en krypterad anslutning och installerar den. Strömindikatorn på stationen blinkar gult under uppdateringsprocessen. När uppdateringen är klar lyser ström- och internetlampan grönt. Även under användning uppdateras gatewayen automatiskt så snart en uppdatering är tillgänglig.

Dessa smarta produkter bevattnar och klipper din trädgård

Förutom gatewayen inkluderar det intelligenta Gardena trädgårdsvårdssystemet komponenterna vattenstyrning, smart SILENO/SILENO+, smart sensor, smart tryckpump och smart batteri. Produkterna finns i olika uppsättningar med gateway och även utan gateway som förlängning. Upp till 25 enheter kan anslutas till en gateway. Förresten, det är ett slutet system som bara är kompatibelt med beprövade Gardena smarta enheter.
 

Gardena Smart Water

Smart bevattningsstyrning

Bevattningssystemet Smart Water Control ger växterna i din trädgård rätt mängd vatten. Lysdioder indikerar status och en knapp kan också användas för att manuellt öppna vattenventilen. Du kan enkelt programmera bevattningstiderna från din smartphone, och maskinen kommer att spraya automatiskt, även när du är iväg eller är på semester. tar Smart Om du önskar tar Smart Water Control hänsyn till markfuktigheten från av Gardena Smart Sensor och anpassar bevattningen till klipptiderna för din smarta SILENO/SILENO+ robotgräsklippare. Det integrerade frostlarmet är ett extra plus i kanten. Den varnar i tid innan det blir för kallt för att använda bevattningssystemet.

Till Smart Water Control Till Smartsystem Control Set

  

Smart Sileno / Sileno+

Med robotgräsklipparna Smart SILENO och Smart SILENO + kan du välja mellan två helautomatiska gräsklippare. Båda säkerställer exakt och tyst klippning av gräsmattan. Klippning då och då räcker ofta inte för den perfekta, friska gräsmattan. Det kortaste klippintervallet är viktigt. Först när du klipper din gräsmatta en eller flera gånger i veckan kan den verkligen vara grön. Smart SILENO och Smart SILENO + befriar dig från klippning, tex när det regnar. Tack vare mulcheringsfunktionen hamnar resterna inte i gräset, utan återförs till gräsmattan, där den fungerar som en naturlig gödningsmedel. Smart SILENO är lämplig för gräsmattor upp till 1 000 m2, Smart SILENO + klipper upp till 1 300 m2.

Till Smart Sileno Till Smart Sileno+

robotmaaier
 
Gardena Smart Sensor

Smart Sensor

Smart Sensorn mäter fukt i marken nära växtrötterna och ger viktig information för automatisk bevattningskontroll via Gardena-appen. Den batteridrivna sensorn fungerar också som en lokal väderstation för växterna. För detta mäter den temperaturen och ljusintensiteten. Denna data kan sedan användas för att optimera bevattningen i appen. På så sätt kan du ta reda på om dina växter har tillräckligt med ljus och värme samt ta hänsyn till miljön, eftersom den optimala mängden vatten för bevattning alltid är bestämd.

Till Smart Sensor

  

Smart Pressure

Den smarta tryckpumpen ger en helautomatisk vattenförsörjning i hemmet och trädgården. Den 1 300 watt automatiska pumpen med integrerat finfilter är särskilt intressant om du har en fontän, regnuppsamlingstank, processvattenbehållare eller cistern och du vill programmera en tidsstyrd automatisk trädgårdsbevattning på din smartphone. Pumpen integreras sömlöst genom stationen i Gardena-systemet. Tack vare det lågvolymsprogrammet kan även små mängder vatten pumpas lätt, till exempel för att spola toaletten.

Till Smart Pressure

smart pressure
 
 

Hantera trädgårdsunderhåll med Gardena-appen

Med Gardena-appen kan du övervaka din trädgård var som helst och justera bevattning och klippningstider efter önskemål eller fjärrstyra dem. Appen kännetecknas av ett intuitivt användargränssnitt. Appen guidar dig steg för steg genom installationen. Enheterna kan programmeras individuellt baserat på veckodagar och tider. Du kan ställa in prioriteringar i scheman, till exempel för att tillfälligt avbryta klippningen i god tid innan bevattningen börjar. I appen ser du också en översikt över alla mätningar gjorde av den smarta sensorn. Detta låter dig veta hur dina växter klarar sig och vad som händer i din trädgård.

Relaterade ämnen

Senaste artiklarna

Kassettband är populära igen

18 okt 2022

Kassettband är populära igen

Conrad och Eco-Runner Team Delft samarbetar med att arbeta för en hållbar transportform.

21 jun 2022

Conrad och Eco-Runner Team Delft samarbetar med att arbeta för en hållbar transportform.

Conrad återigen sponsor för Delft Hyperloop

4 maj 2022

Conrad återigen sponsor för Delft Hyperloop

Möjligt säkerhetsproblem med Fluke-multimeter

22 feb 2022

Möjligt säkerhetsproblem med Fluke-multimeter

Conrad officiell återförsäljare av Arduino®

19 okt 2021

Conrad officiell återförsäljare av Arduino®

Hur kan du på ett enkelt sätt spara energi?

11 okt 2021

Hur kan du på ett enkelt sätt spara energi?

En virusfri miljö genom UVC-desinfektion

10 aug 2021

En virusfri miljö genom UVC-desinfektion

Med eMobility är du miljömedveten och sparar pengar

4 aug 2021

Med eMobility är du miljömedveten och sparar pengar

Forskningsanläggningen ESS väljer inköpslösning från Conrad

21 jun 2021

Forskningsanläggningen ESS väljer inköpslösning från Conrad

EU:s nya energimärkning från 1 mars 2021

21 jun 2021

EU:s nya energimärkning från 1 mars 2021