Köpt oftast

    Meest gekocht

    Högst betygsatta produkter

    Best beoordeelde producten

    Rådgivare

    Texten nedan är maskinöversatt från tysk originaltext.

    HiFi-komponenter för alla behov

    Få många praktiska tips i rådgivaren om köp och användning av HiFi-komponenter. Information om olika kombinationer och svar på de vanligaste frågorna finns här.

    Värt att veta om HiFi-komponenter

    • was är HiFi-komponenter?

    • Vilka typer av HiFi-komponenter finns det?

    • Vad måste man tänka på när man köper HiFi-komponenter?

    • FAQs: De vanligaste frågorna om HiFi-komponenter

    • Sammanfattning: Så köper du passande HiFi-komponenter

    was är HiFi-komponenter?

    Din HiFi-anläggning bör uppfylla dina personliga krav. Det stora urvalet av HiFi-komponenter i Conrad onlinebutik gör det möjligt. Tack vare byggsatssystemet är HiFi-komponenterna väl skalbara och kan anpassas till alla nya musikbehov. En modern HiFi-anläggning består först av en förstärkare och en ingångsenhet som en CD-spelare eller ett kassettdäck. Med de olika HiFi-komponenterna skapar du själv en genialisk stereo- eller Dolby-Surround-ljudupplevelse.

    Vilka typer av HiFi-komponenter finns det?

    AV-receiverAv-mottagare är flerkanals-HiFi-förstärkare som kan koppla olika ljud- och videokällor till sina analoga och digitala utgångar: Ljud-uppspelningsapparater för CD och musikkassetter, videospelare för DVD-skivor och Blu-ray-skivor, TV-apparater eller extra förstärkarsteg. Dessutom finns olika digitala lagringsmedier som innehåller ljud- och videofiler. Om en av-mottagare har en nätverksanslutning kan dessutom multimediefiler spelas upp från hemnätverket eller Internet. Av-mottagare har flerkanalsförstärkare med minst 5 ljud- och en subbas-kanal (5.1-system) upp till modeller med 11 ton- och 2 subbaskanaler (11.2-system). De kan avkoda olika ljudformat från surroundljud och ge dem djup. De olika av-receiver-modellerna skiljer sig framför allt när det gäller antal och mångfald av in- och utgångar och mediaformat som stöds, slutstegarnas prestanda, antalet stödda högtalar- och subwooferkanaler, funktionerna för bildbehandling, -förbättring och -skalning, nätverksporten och internetkapaciteten samt möjlighet att ansluta lagringsenheter.
    CD-spelareEn CD-spelare är en spelare för ljud-CD. Många moderna enheter kan dessutom spela upp andra format som MP3, AAC och WMA. DVD- och Blu-ray-spelare är i regel bakåtkompatibla och kan därmed också användas som CD-spelare. Nyare CD-skivor innehåller CD-text. Denna ytterligare information om artisten och låtarna kan visas av en CD-spelare som är utrustad med detta. De flesta CD-spelare kan även spela upp blandade data-CD-skivor. Vissa CD-spelare har problem med att korrekt spela upp kopieringsskyddade CD-skivor. Nyare utvecklingar har lett till MP3- och DVD-spelare som förutom CD-uppspelning även tillåter uppspelning av komprimerade ljudformat.
    Radio-, internetradioI allmänhet är en tuner mottagaren i TV-apparater eller radioapparater. TV- eller radiosignaler överför samtidigt, men på olika frekvenser. Mottagaren är efterkopplad till antenningången och filtrerar bort den önskade signalen. När det gäller tunisisk medborgare upphör därmed behörigheten. Tunern ansluts sedan till en förstärkarkomponent. Kombinationen av tuner och förstärkare kallas mottagare, den egentliga rundradiodelen. Många mottagare har radio-tuner. Om mottagaren dessutom har nätverks- och internet-anslutningar så kallas enheten internetradiotuner.
    StereoreceiverDet amerikanska elektronikföretaget Harman/Kardon var 1954 med Festival D1000 världens första mottagare på marknaden, förstärkaren och tunern i en kombinerad enhet. Det rörde sig om en mono-mottagare, dvs. den levererade endast en ljudkanal. Den första stereomottagaren fanns 1958, också från Harman/Kardon. Festival TA230 var den första mottagaren som gjorde det möjligt att skapa surroundljud. Idag är stereofoni i stor utsträckning standard. För att få ett bra stereoljud måste en rad villkor vara uppfyllda när det gäller placering av högtalare, placering av hörlurar och rumsstorlek.
    KassettdäckModerna digitala lagringsmedier och skivor som CD, DVD och Blu-ray har redan trängt undan analoga tonbärare som skivan och musikkassetten. Och ändå svär många HiFi-entusiaster på ljudet av de analoga ljudbäraren. Dessutom har många gamla vinylskivor och musikkassetter som du vill lyssna på. Av musikkassetter får moderna Tape Decks ut det bästa. Alla kassettdäck har standardfunktioner uppspelning, inspelning, stopp, framåt- och bakåtspolning, paus, utkast och ett automatisk stoppfunktion i änden på bandet. Därtill kommer oftast en hörlursutgång, en utstyrningsindikator och -reglage, en bandvalsknapp (för järn-, krom- eller metallband) och en hämtning av inspelningsskyddsplattor på övre kassettsidan. Beroende på användningsområde, prisklassen och epok hittar man ytterligare element och utrustning, t.ex. record timer, stillestagning, automatisk sökning, Auto-Reverse-system, Auto-Repeat, bakbandskontroll genom ett extra tonhuvud, brusdämpningssystem eller ett upplyst kassettfack.

    Vad måste man tänka på när man köper HiFi-komponenter?

    Lämplig för användning

    • Typ av ljud- och datamedium som ska spelas upp
    • Bekväm användning och möjlighet till fjärrkontroll
    • Storleken på de enskilda byggkomponenterna för meningsfull konstruktion
    • Antal rum som ska läggas på
    • Effektförbrukning och -förbrukning
       

    En passande egenskaper

    • Bra teknisk och kvalitativ avstämning av HiFi-komponenterna
    • Funktionerna i de enskilda HiFi-komponenterna
    • Kvalitativt anpassat tillbehör (t.ex. högtalarkabel)
    • Blyhalt: Blyfritt eller blyfritt
    HiFi-komponenter

    Vårt praktiska tips

    HiFi-anläggningar har många funktioner. Med HiFi-komponenter uppfyller du dina individuella krav, eftersom du med HiFi-komponenter sätter ihop din egen komplett anläggning. En inbyggd USB-anslutning gör det möjligt att spela upp ljudfiler som finns på ett USB-minne. En enkel TV och en musikanläggning gör moderna av-mottagare till en riktig hemmabio. En sådan mottagare ger ett optimalt ljud till alla DVD-, Blu-ray- eller MP3-spelare och ger en passande bildsignalkrets som passar för ljudet i stereo eller surround. Film!

      

    FAQs: De vanligaste frågorna om HiFi-komponenter

    Hur tycker ICH att det är en passande kombination av HiFi-komponenter?

    För det första bestämmer den naturligtvis användning med typ av HiFi-komponenter. Den som inte har musikkassetter behöver naturligtvis inget kassettdäck. När du vet vilka komponenter du behöver för din personliga ljudupplevelse kan Conrad Online Shop beställa alla HiFi-komponenter på ett enkelt sätt. För varje produkt finns en utförlig produktbeskrivning. Se till att det finns en balans mellan kvalitet och kvalitet vid sammanställningen. Den bästa CD-spelaren använder ingenting om en förstärkare av lägre kvalitet inte kan bearbeta signalerna. En första riktlinje för kvalitetsstandarden på HiFi-komponenter erbjuder naturligtvis priset. I Conrad Online Shop får du dessutom passande HiFi-komponenter för varje enhet.

    was gör när ljudresultatet från HiFi-komponenter inte motsvarar förväntningarna?

    HiFi-ljudresultaten består till en tredjedel av HiFi-klosernas och högtalarnas kvalitet, till en tredjedel av rummets akustik och till en tredjedel av uppställning och tillbehör. Om du har sammanställt dina hifi-komponenter på ett bra sätt, men ljudet motsvarar inte dina önskemål, bör du först titta på de andra faktorerna: Rummets akustik beror på rummets storlek samt på kvaliteten på väggar, golv och tak. En optimering av ”hörselrummet” genom att ställa om vissa möbler och lägga ut en mattbrygga kan leda till underverk. Även rabatten är avgörande. Testa andra positioner i dina högtalarlådor. Det är viktigt att högtalarna är lämpliga och har rätt storlek i förhållande till lyssningsrummet. Ingenting är värre än en för liten högtalare i ett stort rum. Om dessa åtgärder inte skulle frukta kan du naturligtvis byta ut dina hifi-komponenter i Conrad onlinebutik.

    Sammanfattning: Så köper du passande HiFi-komponenter

    Vid val av HiFi-komponenter är ljud- och lagringsenheter avgörande, som ska spelas upp. Dessutom uppstår frågan om ytterligare nödvändiga funktioner: Radio- och TV-mottagning, nätverks- och Internetlämplighet. Storleken på utrymmet bestämmer höjden på uteffekten från HiFi-komponenter och högtalarboxar. Klangens kvalitet avgör i slutet av dig själv, eftersom hörintrycket är lika subjektivt som den kuliniska smakupplevelsen. Lyssna själv och låt inte andra välja. Lägga inte för mycket vikt vid testresultat, rekommendationer och opinionsbildning i olika HiFi-forum och facktidskrifter. Testa själv ljudupplevelsen och gör ditt eget val.