bulkycostscartcheckbox-checkedcheckbox-uncheckedclosecomparison Folder home hook iso list Magnifier NEU picto-tablerating-stars star tooltip warning wishlist

Rådgivare

Texten nedan är maskinöversatt från tysk originaltext.

 

® Skapa trådlösa ljudsystem med Bluetooth-adapter

Ta reda på mycket information i vår guide om hur Bluetooth®-HiFi-adaptrar kan användas. Använd de många tipsen för gränssnitt och användningsområden för praktiska enheter.

  • Was är Bluetooth® -adapter?

  • Vilka gränssnitt har Bluetooth® -adapter?

  • Vad bör man® tänka på när man köper en Bluetooth-adapter?

  • FAQs: De vanligaste frågorna om Bluetooth® -adaptrar

  • Slutsats: På så sätt hittar du lämplig Bluetooth® -adapter

Was är Bluetooth® -adapter?

Bluetooth® HiFi-adapter styrs via smartphone

Med en Bluetooth® HiFi-adapter kan den befintliga hifi-anläggningen eller andra aktiva högtalare förvandlas till ett trådlöst ljudsystem. Styrningen kan sedan bekvämt ske via smartphones, datorer eller surfplattor. Dessa fungerar också som en källa till olika musikfiler. Via Bluetooth® överförs data trådlöst, eftersom denna form av anslutning redan finns på de flesta enheter för styrning. Om en stationär eller bärbar dator inte redan från början har funktionen, kan en så kallad Bluetooth®-mottagare uppgraderas billigt.

Förutom Bluetooth® har många enheter ytterligare gränssnitt som flera gånger är kompatibla som in- eller utgång med RCA, teleplugg, USB eller en klämanslutning. Om Bluetooth® HIFI-adaptern redan är utrustad med NFC-teknik kan koppling till t.ex. telefonen ske utan större ansträngning.

Från olika tillverkare finns enheter med olika räckvidder till förfogande. Modellerna skiljer sig i fråga om prestanda, pris och detaljer som till exempel hantering och visning.

Mottagare:

Komplettera stereoanläggningar med Bluetooth® efter
användning: Överföra musik från smartphone till stereoanläggning

SändareKomplettera TV:n med Bluetooth®
: Se®t.ex. på TV med Bluetooth -hörlurar

Vilka gränssnitt har Bluetooth® -adapter?

Apple 30 -polig

Bluetooth® HiFi-adapter med gränssnitt för Apple-enheter passar de unika anslutningarna hos denna tillverkare. Trådlösa arbeten av sådana adaptrar med olika generationer av terminaler och kan användas med en Apple dockningsstation. Via smartphone, surfplatta eller iPhone styr du bekvämt musikuppspelningen via det anslutna högtalarsystemet.

RCA (stereo)

Termen RCA beskriver en kontaktanslutning, med vilken ljudsignaler överförs via en eller två kablar analogt och stereo. Moderna HiFi-adaptrar kan ansluta delvis föråldrade enheter, så kallade passiva högtalare, med moderna musikkällor som t.ex. smartphone eller surfplatta, och garantera en modern, trådlös musikupplevelse.

Klämanslutningar

Detta gränssnitt är också lämpligt för att ansluta omoderna högtalare med moderna uppspelningsformer för musik. Den ofta mycket kompakta adaptern ansluts som mottagare till surfplattor och smartphones med passiva högtalare med klämanslutning och fungerar delvis samtidigt som förstärkare. På så sätt förbättras ljudkvaliteten mellan digitala data och analoga högtalare kraftigt och störande ljud undviks.

Teleplugg

En så kallad teleplugg är en ljudkontakt som används för HiFi-apparater, mikrofoner eller hörlurar som överföringsmedium. HiFi-adaptrar är oftast utrustade med de vanliga gränssnitten med en diameter på 3,5 mm och kan anslutas med många uppspelningsapparater via denna anslutning, som till exempel en äldre bilradio.

Mikro-USB och USB

Strömförsörjning av Bluetooth® HiFi-adaptrar sker ofta via USB- eller mikro-USB-gränssnitt. De flesta adaptrar har ett inbyggt batteri, vars livslängd kan variera kraftigt från tillverkare till tillverkare. Med USB-gränssnittet kan du snabbt och enkelt ladda enheterna via datorn, surfplattan, laptops eller laddaren och använda dem flexibelt utan permanent strömanslutning.

S/PDIF eller Toslink

Bluetooth® HiFi-adapter med en s/PDIF använder en elektrisk eller optisk överföring av digitala stereosignaler eller flerkanaliga ljudsignaler mellan olika enheter. Begreppen s/PDIF och Toslink används synonymt och går bara tillbaka till mycket detaljerade skillnader mellan de olika ursprungliga utvecklarna, som Sony eller Toshiba. Musiksignalerna överförs oftast som en optisk signal, till exempel från en bärbar dator till en MP3-spelare.

Vad bör man® tänka på när man köper en Bluetooth-adapter?

Innan du väljer en viss Bluetooth® HiFi-adapter bör du bestämma vilka enheter som ska anslutas med varandra för att sedan styra uppspelningsmediet via mobila enheter och förse med data. Adapterns olika in- och utgångar, de så kallade gränssnitten, spelar en viktig roll. Gränssnitten för passiva högtalare eller stereoanläggningen bör vara kända och väljas med en riktad Hifi-adapter. För att säkerställa en flexibel användning måste adaptern vara kompatibel med källenheten i musikfilerna. Olika tillverkare av smartphones och surfplattor förhindrar delvis en universell användning. Detta bör absolut beaktas innan du köper, så att även vänner och familj kan strömma musik via uppspelningsenheten.

Vårt praktiska tips

Bluetooth® HiFi-adapter som®använder aptX-teknik, tar emot musikdata i förlustfri, okomprimerad CD-kvalitet till skillnad från A2DP-teknik, där data komprimeras innan överföringen sker. 

  

FAQs: De vanligaste frågorna om Bluetooth® -adaptrar

Bluetooth®-HiFi-adapter för musikanläggning

Kan ICH® använda min äldre musikanläggning med en Bluetooth HiFi-adapter?

Ta reda på vilka gränssnitt din befintliga anläggning har och välj en Bluetooth® HiFi-adapter med passande gränssnitt som teleplugg, RCA eller klämanslutning. Om du inte är säker tar du ett foto på baksidan av din musikanläggning och talar med en kompetent medarbetare, som hjälper dig att hjälpa till med köpet.
 

Vad vet ICH om Bluetooth® HiFi-adaptern lever upp till mina krav?

Med de många filterfunktionerna i Conrad Online Shop har du bekvämt möjlighet att visa de visade resultaten efter dina behov. Filtrera efter tekniska detaljer, gränssnitt och priser genom de apparater som borde motsvara dina förväntningar.

Slutsats: På så sätt hittar du lämplig Bluetooth® -adapter

För att förvandla alla vanliga HiFi-musikanläggningar till ett trådlöst ljudsystem med streaming-möjligheter, har du många olika apparater att välja mellan. Viktigt är alltid de befintliga gränssnitten på din spelare och kompatibiliteten med programvaran från din datakälla. Särskilt för Apple-produkter finns det ofta fristående lösningar som inte kan nås med andra smartphones eller surfplattor. Kontrollera om du behöver en enhet för mobil eller stationär användning. Det finns specialister bland HiFi-adaptrar som kan anslutas till upp till åtta enheter. Får du dessutom ta hänsyn till det avstånd som måste överbryggas mellan sändare och mottagare. Anställda i Conrad-butikerna hjälper dig i fackavdelningar att välja bland.