bulkycostscartcheckbox-checkedcheckbox-uncheckedclosecomparison Folder home hook iso list Magnifier NEU picto-tablerating-stars star tooltip warning wishlist

Rådgivare

Texten nedan är maskinöversatt från tysk originaltext.

Värt att veta om Philips Hue: 1000 smarta ljustideer

Vill du ha bra ljus på arbetsplatsen eller vill du ha rätt ljusatmosfär för varje tillfälle och stämning? Med Philips Hue väljer du ett lika smart som effektivt, intelligent och välutvecklat ljussystem som kan mycket mer än bara ”på” och ”av”. Slå på flera lampor samtidigt, ändra ljusfärg eller dimma belysningen efter tillfälle och utrymmesanvändning. Mer än en smartphone behöver du inte, eftersom Hue-lamporna och lamporna enkelt kan användas i ett rum via Bluetooth. För ytterligare spännande funktioner, samt ljusstyrning i hela hemmet, anslut dina Hue-lampor med Hue Bridge. 

Programmerbara ljusstämningar för alla tillfällen, ökar koncentrationen under arbetet, skapar med varma toner en behaglig dialogatmosfär eller vaknar och uppmärksammas med mer kalla färger. Förutom 50.000 vitgrader kan du dessutom välja mellan 16 Mio färg och på så sätt designa ditt hem efter eget tycke.

Och om ingen är närvarande avskräcker du potentiella inkräktare, eftersom rummen är livligt levande tack vare Hue.

Dina personliga ljuspreferenser finns i den kostnadsfria Hue-appen för Android och iOS eller via Hue-trådlös brytare. Trådlös rörelsesensor för både inomhus och utomhus styr ljuset efter behov när någon närmar sig.

De smarta Hue-päron kan även fortsättningsvis stängas av och på via befintliga strömbrytare. I Hue-appen bestämmer du om lamporna ska lysa i händelse av avbrott i strömförsörjningen med den senaste ljusinställningen, i en vanlig vit ton eller en önskenyt. Det finns också otaliga Hue-ljusstyrningsappar från oberoende utvecklare som ger dig en överblick över sökordet ”Hue” i App-Store på din smartphone.

  • Dimma, ändra färg eller styra alla lampor på en gång

  • Philips Hue är direkt startklar

  • Hue och Hue-tillbehör i korthet

  • Hur hittar ICH passande Hue-lampor?

  • Det kan Hue-lamporna

  • Automatisk belysningsscener och närvarosimulering

  • Hur kan ICH sätta igång direkt med Hue startpaket?

  • Smart anslutning till Conrad Connect

Dimma, ändra färg eller styra alla lampor på en gång

Led-tekniken som används av Hue-tillverkaren Signify (tidigare Philips Lighting) ger energieffektiva lampor. Dessa förbrukar bara några watt och ger ett behagligare ljus än vanliga energisparlampor. Om du har flera Hue-lampor kan du gemensamt dimma dem i färg och ljusstyrka med hjälp av ett rums- och gruppströmbrytare eller helt oberoende av varandra.

Inställningarna för enskilda lampor, strålkastare och LightStrips kan programmeras, så att du kan skapa olika belysningsscener. Det räcker med ett finger i Hue-appen för att skapa en bestämd ljusstämning. Oavsett om du vill styra en enskild stående lampa i ett rum, en grupp av lampor eller i hela huset, lämnas nu helt åt dig, eftersom Hue-System är skalbart och växer. En enkel styrning av dessa olika alternativ möjliggör Hue-appen. Den visar belysningen i alla rum och du kan styra systemet med bara en svepning via displayen.

Hue erbjuder ett bekymmersfritt komplettpaket genom att app, via smartphone-lokalisering, automatiskt identifierar geofencing när någon lämnar byggnaden eller beträder, och ditt ljus styrs enligt dina önskemål. Alternativt kan du fjärrstyra ditt Hue-system även på resande fot.

För ljuskomfort styr ditt Hue-system med hjälp av röststyrningen via Alexa (Amazon ECHO, Echo Dot), Google Assistant (Google Home) och Siri (Apple HomeKit). Så justera ljuset utan att röra ett finger. Manövreringen via språkassistenten från Amazon, Google och Apple aktiverar du i respektive app:ar – sedan är det bara att sätta igång. Säg helt enkelt ”slå på ljuset på kontoret”, ”slå på ljuset i receptionsområdet till 50 procent” eller ”slå på sammanträdesrummet orange”. Rummen kan aktiveras enskilt eller tillsammans, dessutom kan du aktivera scener och på så sätt styra belysningen i flera rum samtidigt. 

Philips Hue
 
 

Philips Hue är direkt startklar

En stor fördel med Philips Hue är den enkla, snabba och smutsfria installationen. Det gnistrande belysningssystemet är konstruerad för att klara av utan konstruktionsändringar eller tekniska anpassningar av befintliga lampor, strålkastare och elinstallationer.

Hue är startklar på en minut

Det finns ingen klassisk montering och du behöver inte vara fackman. Konfigurationen av Hue kräver varken kabelinstallationer eller andra ombyggnadsarbeten: Byt helt enkelt ut befintliga ljuskällor mot smarta Hue-lampor. Ledningar och tidigare brytare förblir orörda.

Bara genom att sätta i Hue-lamporna uppstår ett nätanslutet belysningssystem som du kan utöka när som helst och ta med om du skulle dra det. Mycket enkel installation gör Hue särskilt lämplig för kommersiellt bruk i nybyggnader, gamla byggnader, kontor, trapphus, ytterområden och affärer.

Hue för nybyggnader och för sanering

Vid första utrustningen eller vid ny utrustning av rum erbjuder Philips Hue-Lichtsystem många spännande möjligheter. Välj bara den kompletta LED-lampan i Hue-serien vid nybyggnation, renoveringar eller renoveringar. Dessa modeller arbetar med energieffektiva LED:er och är redan från tillverkaren utrustade med Hue-intelligens. Du kan välja bland annat snygga vägglampor, taklampor, spotlight, dekorlampor, inbyggnadslampor, stående utomhuslampor och trädgårdsspots. Led:erna är antingen fast inbyggda i Hue-komplettlamporna eller en Hue-ljuskälla är redan inmonterade. I båda fallen behöver du inga extra tillbehör.

Ett annat alternativ: Du väljer lamporna från din önsketillverkare som du tycker bäst om och sätter smarta Hue-lampor i – lamporna är smart. Det funkar på alla modeller med den vanliga sockeltypen E27, E14 och strålkastare med GU10-sockel. I Hue-Verbund hör alla ljus till ditt kommando.

 

Smarta Hue-lampor med två hjärtan: Bluetooth och ZigBee

Hue-Producent Signify erbjuder två Hue-serier som skiljer sig åt i den trådlösa standarden: Modeller med ZigBee och Bluetooth, och ZigBee-modeller.

Hue-produkter med ZigBee

Den lika smarta som säkra trådlösa standarden Zigbee stöds av alla Hue-produkter. Den internationella branschstandarden ZigBee ger dig stor flexibilitet och stora trådlösa räckvidd för reglering av belysningen i hela byggnaden. Philips Hue Bridge fungerar som kopplingscentral och trådlös ZigBee-bas. Bridge ansluts som gateway till ditt nätverk eller WLAN-router. Den styr Hue-lamporna, rörelsedetektor, vägguttagsmottagare och andra tillbehör.

Hantering och automation sker via Hue-appen för Android och iOS. Med Bridge kan du ansluta Hue-belysningssystemet till många populära husstyrningslösningar som Homematic IP, Magenta Smarthome och Bosch Smart Home. Även kombinationen med IoT-automatiseringstjänster som Conrad Connect och IFTTT går via Bridge.

Trådlös räckvidd räckvidd är full: ZigBee arbetar som meshnät. Varje ansluten Hue-lampa ökar automatiskt räckvidden. Det är en stor fördel jämfört med system som bara arbetar med WLAN eller Bluetooth. En mer avlägsen Hue-lampa behöver tack vare ZigBee inte kommunicera direkt med Hue Bridge, utan sänder till nästa lampa som vidarebefordrar signalen. På så sätt kommer du ofta även i miljöer och mindre företagsbyggnader med bara en brygga över vilka upp till 50 lampor och 12 tillbehör kan styras. För större ljusinstallationer lägger du helt enkelt till mer bryggor.

Få mer information om ZigBee-standarden

Hue-produkter med ZigBee och Bluetooth

Hue-lampor av den senaste generationen har förutom ZigBee även integrerat den trådlösa standarden Bluetooth. De kan lätt identifieras på Bluetooth-tips i produktbeskrivningen och på förpackningen med Bluetooth-ikonen. Bluetooth-modellerna förenklar steget in i en smart rumsbelysning och lämnar alla möjligheter som Hue erbjuder öppna.

Via Bluetooth kommunicerar Hue-lamporna direkt med din smartphone eller surfplatta. Du behöver inget WLAN, inget nätverk och kan därmed komma igång utan Hue-Bridge.

För Bluetooth-ljusstyrning har Signify en egen Bluetooth-app för Android och iOS. För supersnabb start hittar app lamporna automatiskt efter att du har satt på dem och du kan sätta igång direkt. Du kan använda upp till 10 lampor i ett rum via app, välja ljusscener och reglera ljusfärg och ljusstyrka efter tillfälle eller stämning. Det går även via Amazon Alexa och Google Assistant.

Med Bluetooth-appen styr du dina Hue-lampor inom en omkrets på upp till 9 meter. Bluetooth är därmed praktisk om du bara vill fjärrstyra några lampor. Ljusinställningar och scener kan överföras till andra smartphones. På så sätt kan även kollegor kontrollera ljuset via Bluetooth.

Ta reda på mer om Bluetooth-standarden

Växla när som helst till Bridge

Har du startat ditt Hue-ljussystem med Bluetooth, kan du enkelt och när som helst utöka det med Hue Bridge. Dina ljusinställningar kan med en knapptryckning föras över till den klassiska Hue-appen för Bridge. Med integrering av Hue Bridge funk lamporna med ZigBee och du kan styra upp till 50 lampor i hela hemmet och i trädgården. Genom att ansluta Hue Bridge kan du njuta av ytterligare funktioner, som att ställa in timer, fjärråtkomst på resan eller synkronisering med musik, spel och filmer. Dessa funktioner stöds inte eller inte fullt ut av Bluetooth-appen. Ljusstyrning via Bluetooth är ett enkelt sätt att komma igång med smart Home-belysning och möjliggör styrning av upp till 10 Hue-lampor i ett rum.

 

Hue och Hue-tillbehör i korthet

Urvalet av intelligenta Hue-produkter är enormt. På så sätt finns en passande produkt för alla ljussituationer och för alla önskemål om belysning inom- och utomhus. Det omfattande Hue-sortimentet innehåller LED-lampor med E27- och E14-skruvgänga, strålkastare med GU10-sockel och smala LightStrips / LED-remsor för indirekt belysning av möbler, butiksdiskar, diskar, hängtak och nischer.

Med Hue White filament med E27-stuckel finns det eleganta Vintage-lampor i retroutseende. Filamentet, som lutar sig till traditionella Edison-lampor med synlig glödtråd, passar bra i lampor utan lampskärm.

Dimmer (value.1392710)

Philips Hue
 

Modell GU10

Philips Hue gu10
 

Modell Edison

Philips Hue Edi
 

Modell glob

Philips Hue Globe
 

Hue Bridge

 

Mellankontakt

 

Det handlar om golvspots, inbyggnadsspots, monterade spotlights, badrumsbelysning, bärbara lampor med inbyggt batteri, strålkastare för utomhusbruk, gångbelysning och trädgårdsbelysning. Även kompletta vägg-, bords-, tak-, pendel- och dekorlampor samt fristående pelarlampor erbjuder Philips i Hue-familjen. Hue Play Lightbars projicerar individuella belysningsstämningar på väggar.

Med den smarta kontakten från Hue ingår även lampor utan Hue-ljuskälla till en del av belysningssystemet. Sätt i den trådlösa Smart-Plug enkelt mellan vägguttag och lampa, sedan kan ljuset styras via Bluetooth eller Hue Bridge.

Till övriga tillbehör hör dimmer, rörelsesensorer, utomhuslyssensorer och en smart-knapp för styrning av lampor med ett klick. Ytterligare tillbehör för Hue-Lichtsystem finns under namnet Friends-of-Hue, t.ex. smarta brytare från Busch-Jaeger.

 

Hur hittar ICH passande Hue-lampor?

Lägg värde på extra ljuskomfort i dina rum och vill ha alla fördelar med Hue-systemet i vitt och i färg, är lamporna i serien Hue White and Color Ambiance det bästa köp. White-Ambiance lampor är ett bra val, när en stämningsfull ljusatmosfär är viktig, där du förutom ljusstyrkan kan ställa in ljustumman från kall till varm vit färg. Hue White-ljuskälla ger dig behagligt varmvitt LED-ljus som du vill ha med dimmer.

 

Det kan Hue-lamporna

Hos Hue kan du välja mellan tre grundläggande ljusvarianter:

Philips Hue 

Hue White LED-lampor ger ett högkvalitativt varmvitt ljus (2700 Kelvin) och lämpar sig för hela hemmet. Med automatisk ljusstyrning via Hue-app kan du inte bara slå på och av ljuset, utan även dimma efter behov. Tack vare många tillbehör, som Hue-dimmerknappen, kan du njuta av en bekväm och flexibel användning. 

Philips Hue White Ambiance 

De dimbara Philips Hue White Ambiance LED-lamporna erbjuder olika vita varianter från varmvit via neutralvit till kallvit. Välj mellan 50.000 vita toner och har du alltid perfekt anpassat vitt ljus till varje tillfälle: Oavsett om du vill skapa en "inre fest" eller ett avkopplande dagsljud kan Philips Hue skapa en perfekt rumsatmosfär.

Philips Hue White and Color Ambiance

Med Philips Hue White & Color Ambiance LED-lampor kan du välja mellan 16 Mio-färger eller olika vittoner, från varmt till kylvitt för att ge ditt hem en passande stämning. Dimma ljuset efter tycke och smak, ställ in förinställda belysningsscener eller synkronisera den med filmer, musik och spel. Njut med Hue White & Color Ambiance av full smart Home-upplevelse för ditt hem och upptäck många andra funktioner.

 

Automatisk belysningsscener och närvarosimulering

I Hue-appen finns det flera automatiseringsmöjligheter under punkten ”rutinen”. Här hittar du fördefinierade åtgärder för hemmen och hemifrån och sovplatsen. Tryck på ”ytterligare rutin”, skapa tidsprogram, timer och även inrätta en närvarosimulation för att avskräcka inbrottstjuvar.

Med hjälp av tidsprogrammet slås ljuset på till en viss tid eller vid solnedgång och sedan av igen. Du kan ange vilka rum eller grupper som ska ingå i inbrottsskyddet, vid vilka veckodagar rutin ska tillämpas, hur ljuset ska dimmas och när det ska börja lysa igen. Genom den inställbara variansen är ljusautomatiken för stående inte så lätt att känna igen.

Även praktisk korttids-timer kan installeras. I tidsschemat blinkar Hue-systemet sedan i önskat rum.

 

Hur kan ICH direkt använda Hue startpaket 

Philips Hue

Sätt igång.

Det enklaste sättet att bygga upp ett app-styrt Hue-ljussystem med Bridge och flera ljuskällor är Hue startpaket. Startpaketet för nybörjare finns i tre färgspektra för sockeltyperna E27 och GU10. Den innehåller förutom LED-lampor (E27 eller GU10) en trådlös dimmer och Hue Bridge.

 

Vårt praktiska tips: Använd meethue

För fjärrstyrning av ditt personliga Hue-system när du är ute och reser skapar du ett kostnadsfritt onlinekonto på den officiella Hue-sidan på http://www.meethue.com. Här kan du även se belysningsscener från andra användare. För att komma igång behöver du bara ett användarnamn och ett lösenord.

 

Smart anslutning till Conrad Connect

Vill du koppla ihop ditt eget smart Home-system, men har enheter från olika tillverkare? Vi hjälper dig att integrera dina enheter i ett smart home-system!

Smart Home-leverantören Philips Hue & Hue Living Colors har ett gränssnitt till vår IoT-plattform Conrad Connect. Upptäck projekt som är färdiga att användas, med vilka du kan kombinera enheter med varandra eller skapa dina egna individuella projekt helt efter dina behov!