Köpt oftast

    Meest gekocht

    Högst betygsatta produkter

    Best beoordeelde producten

    Rådgivare

    Texten nedan är maskinöversatt från tysk originaltext.

         

    Värt att veta via kopplingsprogram

    • Was brytarprogram?

    • Vilka brytarprogram finns hos Conrad?

    • FAQ – vanliga frågor om strömställarserier

    Was brytarprogram?

    Brytarprogram

    Kopplingsprogram som kombinerar alla delar av elinstallationen, med vilka elektriska anslutningar kan kopplas och med vilka elektriska anslutningar från väggar eller (kontor-)möbler omvandlas i form av uttag för olika uppgifter.

    Den avgörande fördelen med ett sådant program är att man kan utrusta en bostads- eller kontorsenhet med en enhetlig design som är anpassad till de omgivande kraven. På så sätt kan man mycket väl inte bara gå in på de tekniska kraven, utan också på kundernas kreativa krav.

    Brytarprogram omfattar väggströmbrytare och knappar, dimmer, uttag, antennuttag, nätverksanslutningar, rörelsedetektor, temperaturvakt, anslutningar för ljudanslutningar som RCA-kontakt och -uttag samt medieanslutningar som F- (för satellitsignaler), HDMI-, USB-, tele- eller VGA-uttag eller -kontakt. För alla komponenter finns lämpliga tillbehör som monteringsram, adapter eller skydd.

    I vägguttag och strömbrytare för 230 V nätspänning och många andra funktioner finns det infällda- och ett utanpåliggande utförande. Vissa uttag har barnsäkring eller kan låsas.

    Brytarprogrammen i Conrads nätbutik är ordnade efter leverantörer..".............. I Conrad hittar du Inom en leverantör är ytterligare urval möjliga ur teknisk synvinkel.

    En kort beskrivning av tillverkare av omkopplingsprogram är till för att underlätta valet för en produkt- och designlinje:

    Vilka brytarprogram finns hos Conrad?

    Många leverantörer har utvecklat versioner av sina befintliga program för våtrum. Därmed garanteras kapslingsklass IP44, vilket säkerställer åtkomst med en tråd och mot stänkvatten.

    Mer om IP-standard

    Conrad har dessutom utvecklat en innovativ serie adapterramar som kan användas i nästan alla strömställarserier i den befintliga ramen på ett installerat strömställarprogram. Adapterramen ser till att det inte finns någon synlig, optiskt faglig lucka mellan ramen och inmonterat element. Adapterramar finns naturligt tillgängliga i passande färger i motsvarande brytarprogram.

    strömbrytare

    Busch-Jaeger brytarprogram
    Busch-Jaeger Elektro GmbH är en tillverkare av elinstallationsteknik i Lidenscheid sedan 1879 och ingår i ABB-gruppen. I sortimentet från Conrad finns det brytare och våtrumsströmbrytare.

    GAO brytarprogrammet
    Gao är husmärket för EverFlourish Europe GmbH från Friedrichsthal. Strömställarserien innehåller även våtrumsutföranden.

    Siemens brytarprogram
    strömställarserien från Siemens är bara en mycket liten del av produktportföljen i den koncern som bildades 1847 i Berlin.

    Sygonix-brytarprogram
    märket Sygonix är bland annat representerat i bland annat grenar installation, klimat, säkerhet och ljus

    Här finns ett Conrad
    -proffs-Shop-program för montering på möbel på produkter från företaget projicerar på Lidenscheid som specialiserat sig på särskilda strömställarserier för möbelindustrin.

     

    Makel strömställarprogram
    Makel företagsgrupp med huvudkontor i Turkiet inrättades 1977 och tillverkar komponenter för elinstallationer. Det tyska företaget har sitt säte i Gronau. Conrad har kontaktserier från Makel även för våtrumsinsats.

    Merten omkopplingsprogram
    Merten har i mer än 100 år stått för lösningar för intelligenta byggnader. Sortimentet omfattar många internationellt utmärkta kopplingsprogram, rörelse- och rökdetektorer samt lösningar för intelligent byggnadssystemteknik. I Conrad Shop finns företaget representerat med strömställarserie för inomhusbruk.

    GIRA strömställarprogram
    gira står för byggnadsteknik för styrning av belysning, värme och jalusier samt dörrkommunikations-, multimedia- och säkerhetssystem. Kopplingsprogrammen är modulära, inklusive infällda radioapparater, kopplingsur eller temperaturregulatorer.

    JUNG brytarprogram
    Albrecht Jung GmbH & Co. KG grundades 1912 i den syreliga växelkvarnen och erbjuder strömbrytare, uttag, dimmer och vakt. Dessutom hör belysnings-, jalusi- och temperaturreglering via trådlös teknik upp till KNX-teknik, dörrkommunikation och multimediastyrning till din portfölj.

    KOPP brytarprogram
    . Heinrich kopp GmbH av rostfritt stål på Main utvecklar, tillverkar och distribuerar sedan 1927 elinstallationsmaterial: Från enkel kontakt, via mobila enheter som adapter och grenuttag till trådlösa system för elinstallation. Tyngdpunkten ligger på det breda utbudet av strömställarserier, även på Conrad.

     

    WHD strömbrytarprogram-komplement
    WHD utvecklar och tillverkar ljudprodukter och kundspecifika ljudlösningar som kombinerar ljud och design och dessutom lovar enkel hantering och montering.

    Oehlbach PRO I byggsatser
    står sedan 1974 Oehlbach står för hög kvalitet vid kabelanslutningar och HiFi-tillbehör. Hos Conrad erbjuds speciella lösningar för inbyggnad i hela området för hemunderhållning.

    PEHA:s brytarprogram
    med praktisk inriktning och kvalitetsmedvetenhet utmärker PEHA sedan 1922, när grundarna Paul Hochscher och Otto vinkel i Lidenscheid började tillverka ljusströmbrytare av hög kvalitet.

    Viko fukt fukt fukt-switchprogram
    hos Conrad har strömbrytare och uttag som är konstruerade för extra höga krav. Du har en stor insida och ett valfritt textfönster. Byte av överdelar med konstant underdel är alltid möjligt.

    Berker:s kopplingsprogram
    1919 lämnade Berker:s första kontrollvred in Berkers "specialfabrik för elektrisk installation" i växelkvarnen - redan då estetiskt och funktionellt. I dag, som en del av Hager, erbjuder Berker elinstallationsmaterial för hela bostads- och funktionsområdet. I Conrad-programmet finns brytare och strömbrytare för våtutrymmen.

    FAQ – vanliga frågor om strömställarserier

     

    Vilka säkerhetsföreskrifter ska iakttas vid hanteringen av strömställarserier?

    Arbeten på 230 V-nätet får endast utföras av en fackman med hänsyn till gällande bestämmelser (till exempel din VDE).

    All verksamhet får endast utföras om nätspänningen är avstängd. Om installationsanvisningarna inte följs kan skador på apparaten eller till och med bränder uppstå. Om du öppnar enheten eller andra enheter slocknar garantin.

    För användning ska skydd mot oavsiktlig kontakt säkerställas.

    Vid funktionsfel eller skador måste direktspänningsfritt kopplas och säkras mot ytterligare användning.