Köpt oftast

    Meest gekocht

    Högst betygsatta produkter

    Best beoordeelde producten

    Rådgivare

    Texten nedan är maskinöversatt från tysk originaltext.

    Kunskap om julbelysning

    Även om det är mörkt och kallt ute, räknas jul till årets bästa tid för de flesta människor. Redan före adventstiden smyckas hus, hus och trädgårdar festligt. Förutom den smakfulla juldekorationen spelar även den passande julbelysning en mycket viktig roll.  

    • Was juller utan ljusslingor

    • Was beaktas vid val av belysning?

    • Julbelysning för inom- och utomhusbruk

    • Was är ett ljuskedjesystem?

    • Praktiskt tillbehör för en effektiv belysning

     
     

    Was juller utan ljusslingor

    Julbelysning

    En festlig julbelysning skapar den perfekta atmosfären för en lyckad julfest. I lägenheten fladdrar förvillande äkta LED-ljus och fönstren strålar i ljuskedjans ljus glans. Även juldekorationen iscensätts effektivt med stämningsfulla ljus. I mörker blir dekorationen ett blickfång.

    Men även i trädgården känns julstämningen mycket tydligt. Den klassiska ljusbelysningen förvandlar den i övrigt skenbara Gran framför huset till en självlysande julgran.

    Även den immerga bakkanten på staket, den kraftiga busken i hörnet och den lilla busken på terassen dekorera ljusa lampor. Det räcker med ett par ljuspunkter, och de faller redan från mörkret in i betraktarens synfält.

    Ljusnät på balkongen och fasaden, ljusgardin och ljusslinga är en harmonisk avrundning utomhus.

    Möjligheterna med en individuell julbelysning är därmed till synes gränslösa. Men inte varje julbelysning får användas överallt.

    Med lite snö börjar ytterbelysningen riktigt komma till sin rätt.

     

    Was beaktas vid val av belysning?

    Julbelysning

    När julbelysning används utomhus måste den stå emot de svåra förhållandena.

    Den som vill montera sin julbelysning ute måste se till att lamporna och ljuskedjorna klarar de svåra förhållanden med akut fukt. IP-kapslingsklassen ger information om detta.

    När julbelysningen används på insidan behöver man inte oroa sig för det. Tvärtom: Energibesparande LED-ljuskedjor med batteridrift gör julbelysningen trådlös och flexibel.

    Fönster, skåp eller hyllor belyses i en handvändning utan förlängningskablar. Så sätter du perfekt rätt ljus på din individuella juldekoration.

    För batterilös julbelysning
     

    Julbelysning för inomhus- och utomhusbruk

    Det spelar en stor roll om den nya LED-julbelysning eller LED-ljusdraperi ska monteras på utsidan eller inte. För bara om en LED-ljusslinga verkligen är avsedd för utomhusbruk, ger den långvarig glädje. Därför har vi gjort ett litet urval för dig både inomhus och utomhus.

    Julbelysning för inomhusbruk

    Julbelysning inre
    • Ljuskedjor

    • Ljusnät, ljusridåer

    • Ljusslangar

    • Julgransbelysning

    • Julgransbelysning trådlös

    Julbelysning för utomhusbruk

    • Ljuskedjor

    • Ljusnät, ljusridåer

    • Ljusslangar

    • Julgransbelysning

    • Trädgårdslaser

     

    Was är ett ljuskedjesystem?

    Via en fördelare kan flera ljuskedjor stängas tillsammans.

    En vanlig ljusslinga har alltid ett visst antal lampor eller LED:er. Strömförsörjning eller nätenhet till ljusslingan är alltid exakt anpassad till detta antal ljuskällor. Om antalet lampor inte räcker för att belysa en julgran, måste en andra eller tredje ljusslinga fästas på trädet. Varje kedja har sin egen nätenhet. Vid ett stort träd blir strömfördelningen en verklig utmaning.

    Med ett ljuskedjesystem finns ett grundset, som har en kraftfull nätenhet. Grundset kan med olika kompletteringsset anpassas individuellt, förlängas och anpassas.

    Viktigt: Endast komponenterna från en tillverkare kan alltid kombineras med varandra. Därför är det viktigt att innan man fattar beslut om inköp få information om vilka komponenter som finns tillgängliga.

    Hellum för ljusljusslinga
    Till Konstsmide ljusljusslinga
     

    Praktiskt tillbehör för en effektiv belysning 

    Precis som val och montering, måste även styrningen av julbelysning vara välplanerad. Även om energisnåla LED-ljusslingor används, bör på- och avslagningstider fastställas exakt. På så sätt kan du undvika onödiga elkostnader.

    Lika oumbärlig: Reservlampor och batterier för trådlösa ljuskedjor måste du ha hemma.

    Kopplingsur

     
     

    Fjärrströmbrytare

     
     

    Grenuttag

     
     

    Trädgårdsuttag

     
     

    Grenuttag

     
     

    Förlängningskabel

     
     

    Batterier

     
     

    reservljuskälla

     
     
     

    Vårt spartips:


    För våra prismedvetna kunder har vi drastiskt reducerat omfattande produkter från Polarlite. Gå in i vår butik och spara pengar när du handlar med ny julbelysning.