bulkycostscartcheckbox-checkedcheckbox-uncheckedclosecomparison Folder home hook iso list Magnifier NEU picto-tablerating-stars star tooltip warning wishlist

Rådgivare

Texten nedan är maskinöversatt från tysk originaltext.

Långt utöver RC-helikoptrar för nybörjare

  • was är en RC-helikopter för nybörjare

  • Vilken radiostyrd nybörjarhelikopter finns det?

  • Vad måste man tänka på när du köper en RC-helikopter för nybörjare?

  • Ready to fly! Packa upp och börja flyga

  • FAQs: De vanligaste frågorna om RC-helikoptrar för nybörjare

  • Sammanfattning: Så hittar du rätt RC-helikopter för nybörjare

was är en RC-helikopter för nybörjare

Förkortningen RC står för Radio Control och betyder översättas fjärrstyrning. RC-helikoptrar för nybörjare är därför miniatyriserade modellhelikoptrar med eldrivning, som är utrustade med en trådlös fjärrstyrning. Nybörjarmodeller är vanligtvis lätta att bemästra: Redan efter en kort tid kan små och stora hobbypiloter utföra spektakulära manövrar med den trådlösa fjärrstyrda minihelikoptern.

Förutom de vanliga single-Blade-helikoptrarna och dubbelrotorhelikoptrarna tillhör även quadrokoptern denna produktkategori.

Vilken radiostyrd nybörjarhelikopter finns det?

Vilken radiostyrd nybörjarhelikopter finns det?

Single-Blade -helikopter

Fjärrstyrd helikopter med bara en rotor (Single Blade) finns sällan tillgänglig för nybörjare, eftersom styrningen ofta inte är helt trivial. Single-Blade-modeller för nybörjare är i regel varvtalsstyrda, har en enklare mekanisk konstruktion samt en lägre vikt än pitch-styrda modeller och är därför mindre fallkänslig. De är särskilt lämpliga för ambitiösa hobbypiloter som överväger en övergång från koaxial-helikopter till Single-Blade-helikoptrar. För att utjämna vridmomentet används - precis som hos de stora släktingarna - en vertikal stjärtrotor.

Tandemhelikopter

Denna RC-helikopter för nybörjare har två rotorer. I regel handlar det om koaxialrotorer, det vill säga de i motsatt riktning roterande rotorerna är placerade i en rotationsaxel ovanför varandra, vilket ger motsatt verkan åt vridmomentet. Dubbelrotor-modeller är mycket populära tack vare den förbättrade stabiliteten, särskilt i nybörjarområdet.

Vad måste man tänka på när du köper en RC-helikopter för nybörjare?

Tekniska specifikationer

  • Flygtid i minuter (min)
  • Huvudrotorns diameter i millimeter (mm)
  • Typ: Single Blade, helikopter med dubbelrotor, quadrokopter

Nybörjarmodeller

  • Flexibla rotorer
  • Robust mekanik
  • Flera Skill-Level
  • Förmonterad modell (RTF)

Egenskaper

  • Lysdiodparkeringssljus
  • Extra rotorblad

Vårt praktiska tips

För att stabilisera RC-helikoptern i luften mot vindbyar och oönskade sidoeffekter av styrningen, så används så kallade gyroskop. Tack vare denna gyrostabilisatorer kan rotationsavvikelser automatiskt korrigeras, was som förenklar styrningen av mini-helikoptrar. Istället för mekaniska gyroinstrument används idag allt oftare mikrosensorer (piezosensorer, SMM-sensorer). Korrigeringarna beräknas med inbyggd mikrokontroller i RC-nybörjarhelikoptern.

  

Ready to fly! Packa upp och börja flyga

RC-nybörjarhelikoptrar levereras i regel som flygfärdiga RTF-modeller (Ready to Fly). Minihelikoptern är alltså redan i stort sett färdigmonterad och fjärrstyrning samt batteri och laddare ingår i leveransen. På så sätt är det bara några enkla handgrepp att göra innan RC-helikoptern för första gången kan lyfta. RTF-modellerna är därför ideal för yngre hobbypiloter som vill göra sina första erfarenheter av fjärrstyrning och flygmaskin så snabbt som möjligt.

FAQs: De vanligaste frågorna om RC-helikoptrar för nybörjare

Vilken flygtid har RC-nybörjarhelikoptrar?

Flygtiden beror på det inbyggda batteriet som försörjer minihelikopterns elmotor med energi. I regel används mindre batterier för att minska vikten på RC-helikoptern för nybörjare. Därför är flygtider på några minuter möjliga innan batteriet måste laddas med den delvis medföljande laddaren.

Lämpar sig RC nybörjarhelikoptrar som leksaker för barn?

Enligt tillverkarens uppgifter är många modeller redan lämpliga för barn från 8 år. Eftersom dessa modeller är jämförelsevis prisvärda och är roliga att stå på, är RC-nybörjarhelikoptrar en fin present till barn i skolåldern. Det är dock lämpligt att en vuxen som övervakare stöder de första flygförsöken med råd och handling.

Enligt tillverkarens uppgifter är vissa modeller lämpliga för äldre barn och ungdomar från 14 år, eftersom de unga hobbypiloterna behöver mer fingertoppskänsla.

was kostar en RC-helikopter för nybörjare

Extremt fördelaktiga modeller kostar mellan 10 och 30 euro. Kunderna bör dock ha realistiska förväntningar på prestanda och livslängd. RC-nybörjarhelikoptrar med 50 euro övertygar snarare än att blivande hobbypiloter kan göra det. I prisklassen från 50 euro uppåt finns även fjärrstyrd helikopter med ovanlig optik eller extra funktioner, samt den allt populärare quadrokoptern. Hobbypiloter behöver dock inte ta sig in i fickan: I nybörjarområdet erbjuds sällan modeller som betydligt överstiger 100-euro-märket.

 

Sammanfattning: Så hittar du rätt RC-helikopter för nybörjare

Prisvärd radiostyrd nybörjarhelikopter lämpar sig utmärkt som present till unga och gamla. Små modeller är delvis till och med optimerade för användning inomhus, så att även miniflygshower är möjliga i barnkammaren eller på kontoret.

Ambitiösa nya piloter som redan har för avsikt att skaffa sig första erfarenhet av modellflygning för helikoptrar gör dock klokt i att investera några euro mer: Modellerna på 50–100 euro har i regel längre livslängd och möjliggör realistiska manövrar.